Trouwdagboek #3: trouwjurk

Afgelopen maandag was het zover. Ik ging kijken voor mijn trouwjurk. Om eerlijk te zijn, was ik super zenuwachtig. De laatste paar maanden keek ik stiekem naar veel trouwjurken en probeerde mij voor te stellen hoe het zou zijn. Al die foto’s zijn zo mooi, maar je weet dat dit zelden de juiste representatie is. Ik heb geen modellenlichaam dus ik was bang dat ik geen jurk zou vinden die mij mooi stond. Of beter gezegd: niet zou voldoen aan mijn verwachtingen.

bree07Bron

Ik had een zaakje uitgekozen in Bree, genaamd Le Chapeau. Hun grote winkel ligt in Antwerpen, maar de uitstraling van Bree sprak mij meer aan. Eenmaal binnen werden we geleid naar een kamer waar we nog even moesten wachten terwijl de paskamer werd klaargemaakt. Hierna volgde een kennismakingsgesprek waarin de dame (Els) die mij hielp, een beeld kon krijgen van wie ik was en hoe ik mijn bruiloft ging regelen.
Ik vond het heel moeilijk om te beschrijven wat ik wilde uitstralen met mijn jurk, maar dat was van groot belang bij het passen. De jurk moet uitstralen wie ik ben, maar wie is dat. Daar moest ik even over nadenken, maar ik denk dat ze snel wist hoe ik in elkaar zat. Daarna werden er verschillende jurken bijgehaald en was het tijd om te passen. Met behulp van mijn moeder en schoonmoeder, is het mij gelukt om de pérfecte jurk te vinden. Hij is compleet mij en ik kan niet wachten om hem aan iedereen te laten zien. Helaas moet ik nog meer dan 8 (!) maanden wachten vooraleer de grote dag er is. Ik mis hem nu al…

Bijna geen enkele bruidsjurk is de juiste maat bij het passen, maar op de één of andere manier krijg je toch een duidelijk beeld van de jurk. Ik heb er in totaal een stuk of acht gepast. Verbazingwekkend waren er maar twee die mij absoluut niet stonden. Eentje had het idee waar ik zelf mee kwam en het andere was gewoon niet mijn ding. Toch raar dat je meestal buiten komt met iets compleet anders.

Uiteindelijk bleven er twee jurken over en de tweede passronde (dit viel allemaal binnen het uur) wist ik exact wat mijn trouwjurk ging zijn.
Nu ik dit zit te typen, heb ik zoveel spijt dat ik geen foto heb genomen. Ik wil ervoor zorgen dat niemand mijn jurk ziet, tot op de dag zelf. En dan is een kopie op je telefoon natuurlijk gevaarlijk, vooral met zo’n warhoofd als ik 😉

12650295_10153485471644385_2137436888_n

Als ik één raad mag meegeven… Wees altijd jezelf, wees duidelijk en luister naar de dames die jou helpen. Zij doen dit al meerdere jaren en ik was zeer dankbaar voor de vrouw die mij heeft geholpen. Recht door zee, behulpzaam, lief én enorm goed in haar vak. Het was een heel leuke namiddag en ik heb alle bruidsjurken gedragen die ik mij kon indenken. Ook al trouw ik (hopelijk) maar één keer, toch heb ik mij als veel verschillende bruiden gevoeld vandaag. Gelukkig dacht ik telkens wel maar aan één bruidegom 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s