Wrap met krokante kip en spek

De standaard wrap (kip met wokgroenten) stond bij ons wekelijks op het menu, maar na een tijdje waren we dit meer dan beu. Het was alweer een paar jaren geleden dat Tim dit had gemaakt, maar we hadden er weer zin in. Alleen nu met een iets andere swing eraan. Bij het horen van zelf gepaneerde kip en spekblokjes, was ik meteen verkocht. En jullie waarschijnlijk ook!

Benodigdheden (4 personen)
Er staan bij dit gerecht geen exact afgemeten hoeveelheden, aangezien een groot gedeelte op gevoel is en bepaald wordt door de persoon zelf, op dat moment. 

 • Kerstomaten
 • Komkommer
 • 2 eieren 
 • Ijsbergsalade
 • Geraspte kaas
 • Spekblokjes
 • Kipfilet
 • Paneermeel
 • Tarwebloem
 • Pindaolie
 • Wraps
 • Chilisaus
 • Peper/zout

Om te beginnen bakken we de spekblokjes krokant op een zacht vuurtje. We snijden de komkommer, tomaatjes en wassen de salade. De kip wordt in kleine reepjes gesneden en de kaas uit de verpakking gehaald.

Wrap gepaneerde kip 1

Voor het paneren van de kip, hebben we drie verschillende kommetjes gebruikt. Eentje gevuld met geklopte eieren, eentje met tarwebloem en de laatste gevuld met paneermeel, gemengd met peper en zout. We rollen de kip in de bloem, dompelen het in de geklopte eieren en als laatste door het paneermeel.

Wrap gepaneerde kip 2

Wrap gepaneerde kip 3

Wrap gepaneerde kip 4

Het vergt wat tijd, maar elk stukje kip wordt zo gerold en apart gelegd.

Wrap gepaneerde kip 5

Vervolgens giet je een pan vol met een paar centimeter pindaolie of je gebruikt de friteuse. Je frituurt de kipreepjes tot ze goudbruin zien, ongeveer een drietal minuutjes.

Wrap gepaneerde kip 6

Terwijl de kip een beetje afkoelt, wordt het tijd om de wrap te vullen. Op zich maakt het niet uit in welke volgorde, zolang je alles maar mooi in het midden legt. Ijsbergsalade, tomaatjes, komkommer, spekblokjes, gepaneerde kip, chilisaus en geraspte kaas samen gebundeld in een overheerlijke wrap.

Wrap gepaneerde kip 7

Tim had eerst geprobeerd om de wrap warm te maken, maar deze werd na een paar minuten al terug redelijk stug. Daarom kan je de wrap beter een tijdje uit de verpakking halen en het gebruiken zonder te verwarmen.

Wrap gepaneerde kip 8

Laat het smaken!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s