Tips & tricks: nagellak

Nagellak: mijn favoriete mode-accessoire! Ik heb 12 verschillende kleurtjes staan en het gebeurd zelden dat je mij tegenkomt zonder één van hen. In deze post geef ik jullie mijn 7 tips en tricks voor de perfecte ‘manicure’.

Ga voor kwaliteit. Ik weet hoe verleidelijk het is om goedkope nagellak te nemen, maar doe het niet. Ik heb een paar jaren geleden zo’n 12-tal flesjes kunnen weggooien omdat ze uitgedroogd waren of gewoon niet meer goed waren. Mijn favoriete merk is Essie.

Lak je nagels de avond voor die bruiloft, dat feestje of voor het weekend begint. Vaak maken we de fout om een uur voor we vertrekken onze nagels te lakken. Dit resulteert vaak in luchtbellen, één nagel twee keer moeten doen of allemaal afdrukken van kleding. Naar het toilet gaan met half gedroogde nagellak is geen pretje, geloof mij!

12935196_10153627944414385_1166442025_n

Doe het in lagen. Ik begin met een base coat, daarna twee lagen van de gekozen kleur en daarna een top coat. Tussen de lagen door, laat ik minimum vijf minuten. In tussentijd kan je partner een heerlijk glaasje wijn voor jou inschenken 😉

Wanneer alles goed droog is, steek je handen in/onder ijskoud water. Dit heeft namelijk hetzelfde schrikeffect als bij hardgekookte eieren.

Mensen met korte nagels zijn vaker geneigd te stoppen met lakken, vooraleer ze de rand van hun nagels bereiken, maar dit moet je niet doen. Het zorgt ervoor dat er een dikke rand ontstaat, die moeilijker droogt en daardoor sneller vervormd. Ik heb altijd korte nagels en laat mijn borsteltje rustig over het uiteinde van mijn nagel gaan (richting je vingertop). Wanneer je klaar bent en alles goed droog is, doe je wat nagellakremover op een wattenstaafje en ga je voorzichtig langs de randjes. Het vliegt er zo af!

Experimenteer! Heel veel mensen spelen op veilig en kopen een basic kleur. Ik ben dol op aparte kleuren nagellak. Ik kleed mij meestal zeer sober en dan geeft mijn nagellak net dat ietsjes meer aan mijn look. Net hetzelfde als bij een statement juweel, alleen nu is het een statement nagellak. Als je nu toevallig een kleur hebt die niet mooi bij jou staat, maak je er misschien een vriendin gelukkig mee.

Bewaar je nagellak in de koelkast. Dit klinkt gek, maar geloof mij. Hij blijft langer goed en droogt niet uit.

12939233_10153627944434385_1590409293_n

De zomer komt eraan dus weer volop tijd om te experimenteren met frisse kleurtjes. Als jij een leuke, nieuwe kleur hebt, mag je deze altijd delen via Facebook of Instagram met de hashtag #stephtoread, zodat ik mee kan kijken en eventueel wat inspiratie op doe.

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s