Hoe wij sparen voor onze bruiloft

Zoals we allemaal wel weten, is een bruiloft prijzig. Je maakt het zo duur als je wil, maar je bent uiteindelijk toch een behoorlijk bedrag kwijt. Denk maar aan het stadhuis, kleding, trouwringen, receptie/feest,… Alles bij elkaar opgeteld, is het een aardige som geld. Nu zijn wij sinds januari hard aan het sparen en leek het mij leuk om jullie te laten zien op welke manier wij dit doen/proberen.

Naast alle ‘normale’ manieren om te sparen, heb ik er nog een paar die typerend zijn voor mij en Tim.

  1. Ik begin meteen met het moeilijkste: geen boeken meer kopen. Voor iedereen die mij kent, is dit een enorme opgave. Ik had nog een ‘to read’ stapel liggen en die moet ik van mezelf eerst helemaal uitlezen vooraleer ik iets nieuws koop. Ik zit momenteel aan nummer 9 van de 19 . Ik heb nog wel even te gaan. Wanneer deze uit zijn, schakel ik over op het lenen van boeken via vrienden/familie of de bibliotheek.
  2. Geen alcohol meer door de week. Wij dronken ’s avonds al eens graag een glaasje wijn/cava en Tim een pintje. Alcohol is meestal duurder en sinds we hiermee gestopt zijn door de week, scheelt het ons een hoop.
  3. Creatief zijn met het eten. Met boodschappen doen, kochten wij vaak meer dan we nodig hadden op een week. Nu klinkt dit niet slecht (voorraad), maar wel als het gaat om verse producten. Nu proberen we niets meer te verspillen, maar alles te verwerken in onze gerechten of iets dat we kunnen invriezen. Godzijdank is Tim hier een genie in.
  4. Bij vriendinnen op de koffie in plaats van ergens iets gaan drinken. Begrijp mij niet verkeerd, ik ga nog graag ergens iets drinken, maar financieel scheelt het gewoon een hoop. En om eerlijk te zijn, vind ik het ook een stukje ontspannender om een peuter mee te nemen naar iemand thuis dan in een koffietent.
  5. Een lange bol.com wishlist aanleggen. Ik meen het. Mijn wishlist bestaat momenteel uit 10 items. Het geeft mij iets om naar uit te kijken en ideaal wanneer iemand vraagt wat te kopen voor mijn verjaardag/jubileum/kerstmis/… Had ik al gezegd dat subtiliteit niet mijn sterkste punt is? ๐Ÿ˜‰

12957382_10153647456879385_1828621507_n

Ben jij momenteel voor iets aan het sparen? Heb jij nog tips die ik kan gebruiken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s