Jezelf blijven in een relatie

Je partner is verliefd op jou geworden zoals je bent/was. Waarom dan stoppen met deze persoon te zijn éénmaal in de relatie? Natuurlijk verander je door de jaren heen, maar de essentie is wel dat je altijd jezelf moet blijven. Ik wil dat je het belang van jezelf beseft. Dat wat jij toevoegt als je eigen ik, van cruciaal belang is.

Je ziet het dagelijks. Je vindt de liefde van je leven en voor je het weet ben je helemaal opgeslokt door de relatie. Op een gegeven moment weet je niet meer waar jij eindigt en hij begint. Alles draait in functie van een ander. Hou alsjeblieft op met jezelf op de laatste plaats te zetten. Waarom zou jij geen tijd voor jezelf mogen nemen? Het zal voor jou en je partner wennen zijn, maar dat is elke nieuwe fase. Jij wordt er gelukkig van en zo wordt je partner er ook gelukkiger van. De cliché blijft: je kan niet volledig van een ander houden, als je niet van jezelf houdt.

Jezelf blijven in een relatie

Vind een hobby. Ze slaan er je mee om de oren: sporten (want gezond), lezen, tekenen, breien, vrijwilligerswerk, gamen, houtbewerking,… Je kan het zo gek niet bedenken. Zoek iets wat je aantrekt en probeer het. Lukt het na een paar keren niet, ben je een ervaring rijker en kan je op zoek gaan naar iets anders. Niemand heeft gezegd dat het van de eerste keer juist moet zijn. De zoektocht alleen is al dikke pret.

Denk bij alles na of dit is wat jij wil. Vaak denken we in functie van onze relatie of gezin. Als ik dit doe, wat denkt hij/zij ervan? Zou hij dit kapsel mooi vinden? Oh nee, toch maar niet die kleur want dat vindt hij niet mooi. Ik zal maar snel thuis gaan, want hij vindt het leuk als ik er ben. Natuurlijk hou je rekening met elkaar, maar het mag niet overheersen.

Plan 2 uren per week me-time (sport, bad, nagels, kapper, lezen, tekenen, schrijven,…) Plan het in je agenda. Schrijf het op een kalender zodat iedereen in je nabije omgeving op de hoogte is. Die tijd wordt je als vriendin/vrouw/mama niet gestoord. En probeer hier van te genieten. De eerste keer gaat misschien gepaard met schuldgevoelens. Misschien zelfs een tweede keer wanneer je to-do lijst onmogelijk lang is. Jammer dan! Je blijft dit doen en plant het elke week in.

Doe eens iets nieuws. Nieuwe dingen ontdekken geeft ons zelfvertrouwen. Ook wanneer het niet goed gaat, leren we iets bij en hebben we weer iets nieuws over onszelf geleerd. Kan jij jezelf nog uitdagen?

Vertrouw wat meer op jezelf. Sinds wanneer is jouw smaak niet meer goed? Waarom zou jij die studie niet aankunnen? Hoezo kunnen vrouwen niet werken en een gezin hebben? Jij weet wat het beste is voor jezelf. Soms ben je even jezelf kwijt en moet je gaan zoeken. Je moet terug een manier vinden om weer naar jezelf te luisteren. Het stemmetje zit er, je moet het alleen even terugvinden.

Laat de verwachtingen van anderen los. Oh lievelingen, deze is cruciaal! Hou op met het leiden van je leven op basis van anderen. Wat is de uitkomst hiervan? Je probeert te voldoen aan hun verwachtingen, je wordt ongelukkig, je krijgt uiteindelijk toch een conflict met die andere (opgekropte emoties, verwijten,…) en je leven wordt een puinhoop met niets anders dan zelftwijfel. En so what, als je nu niet weet wat je moet doen. Je blijft rustig verder doen wat je al deed, maar je verlegd je horizon. Je probeert nieuwe dingen en bouwt verder aan je eigen persoon.

Jezelf blijven in een relatie 2

Heb je enig idee hoe interessant jij bent? Ja, jij! Je bent op een bepaalde manier grootgebracht, hebt je puberjaren overleefd, hobby’s gevonden, job gekregen, studies gevolgd, reizen gemaakt,… Jouw persoonlijkheid is uniek. Er is niemand anders op de wereld die is zoals jij. Waarom dan proberen op een ander te lijken? Wees alsjeblieft net nóg meer jezelf. Benadruk wat jou anders maakt en wees er trots op. Ik kan al niet wachten om jou en je bruisende persoonlijkheid te leren kennen!

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s