Babyspel!

De laatste tijd had ik moeite om creatieve dingen te verzinnen om samen met Lore te doen. Toen ik een aantal weken geleden het boek Babyspel mocht ontvangen, was ik super benieuwd of dit het boek was wat ik zocht.

Als ik op het internet zoek of rondkijk in mijn omgeving, is het niet evident om continu leuke dingen te verzinnen om samen met je kleuter te doen. De meeste activiteiten zijn voor 3 jaar en ouder. Nu heb ik het natuurlijk niet over spelen met waterverf, klei, stoepkrijt, puzzels of kleurtjes; maar over de niet standaard zaken. Ik wil qua spelen graag veel diversiteit voor Lore, maar dit lukt precies niet goed. Ik heb moeite met creatieve en leerzame activiteiten te vinden die geschikt zijn voor haar leeftijd (ze wordt nu 23 maanden).

BS1

Nu kan Lore de laatste maanden veel meer, maar toch voel ik mij af en toe schuldig omdat mijn bezigheden met haar routine lijken. Danielle de Tombe – van Laar heeft een maand geleden het boek Babyspel uitgebracht waarin meer dan 50 spellen staan om samen met je kind te doen van 0 tot 2 jaar. Dit was dus exact wat ik zocht.

Babyspel_GIF_DEF_4-1

Toen ik dit boek uit had, moest ik deze post schrijven. Er staan zo veel leuke dingen in die je echt moet proberen. Het is opgedeeld in de vier seizoenen met spellen zoals: je eigen dierenboek, familieblokken, appelshaker, regenmuziek en sneeuw voor binnen met bijbehorende illustraties (die soms héél grappig zijn). Alles staat duidelijk uitgelegd en de meeste zaken kan je thuis, in de tuin of in de knutselwinkel vinden. Voor sommige spellen is Lore al net te oud, maar met een beetje verbeelding kan ik er iets van maken dat ze nu ook nog leuk vindt. Dit is in mijn ogen echt een super leuk cadeau om te geven aan een (aanstaande) mama. We lezen tientallen boeken over het opvoeden, maar vergeten soms dat spelen hiervan een heel groot onderdeel is.

Babyspel_6-300x300@2x

Als je nog meer wil weten/zien over dit boek of het wil kopen, klik dan hier.
Bron foto’s

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s