DIY: Donutslinger

Mei is in volle swing en de feestjes schieten links en rechts de lucht in. Niets zegt feestje zoals een donutslinger, toch? In deze post laat ik jullie de stappen zien voor een leuke en kleurrijke DIY Donutslinger.

Benodigdheden:

  • Stevig knutselpapier in verschillende kleuren
  • Potlood
  • Schaar
  • Passer
  • Lijm
  • Draad
  • Perforator
  • Papiersnijder

We maken op licht knutselpapier (wit, beige, zachtroze) 9 cirkels met een diameter van 9,5 cm. We knippen deze vervolgens uit en leggen er 8 even apart.

Donutslinger2

De 9de cirkel gebruiken we om een sjabloon van te maken. Het is een soort vervormde wolk, die het idee moet geven van gesmolten frosting voor bovenop de donut. Zorg dat je nog voldoende van de rand kan zien. Je snijdt vervolgens 8 van deze frostings en plakt ze op de cirkels. In het midden van de donut teken je een cirkel met diameter 2,5 cm.

Donutslinger3

Je neemt de papiersnijder en snijdt het middelste cirkeltje eruit. Ik heb dit in twee keren gedaan. Allereerst ben ik begonnen met het gekleurde papier en daarna het onderliggende papier. Knutselpapier kan soms redelijk hard en stug zijn. Om geen schade te maken, leek het mij beter om dit in twee keren te doen. Als je papiersnijder voldoende scherp is om in één keer door twee lagen te gaan, dan moet je dit zeker doen.

Donutslinger4

Vervolgens snijden we uit de gekleurde overschot,Β kleine langwerpige strookjes van een paar mm breed. Dit zijn de ‘sprinkels’ (gekleurde hagelslag). Ze mogen van verschillende lengtes zijn en dan gaan beginnen kleuren te matchen.

Donutslinger5

Per donut kies je een bepaalde kleurencombinatie en plak je de ‘sprinkles’ vast met lijm. Een prulwerkje, maar wel heerlijk ontspannend.

Donutslinger6

We maken met de perforator bij elke donut bovenin een gaatje, waar we vervolgens de draad doorheen trekken. Ik heb gekozen voor een dunne, maar wel grove draad. Het zorgt ervoor dat de donuts niet naar het midden schuiven en samenvallen. Als je alleen maar gewone draad hebt, kan je nog altijd de draad aan de donut nieten.
De uiteinde van de draad vastmaken aan de muur en je hebt een donutslinger!

Donutslinger7

Donutslinger8

Donutslinger9

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s