Turning 28

Vandaag mag ik 28 fictieve kaarsjes uitblazen en dat brengt een hele hoop innerlijke reflectie met zich mee. Heb ik vorig jaar alles gedaan wat ik wou doen? Was het een goed jaar? En wat zijn mijn verwachtingen voor het komende jaar?

De woorden die ik schreef gisterenavond:

De vooravond van mijn 28ste verjaardag heb ik een workshop gevolgd over Bewust Opvoeden. Ik ben daarna thuisgekomen waar mijn dochter met waterpokken op mijn uitgeputte (toekomstige) man tv lag te kijken. Na een grote knuffelpartij, verzorging en een slaapliedje ging onze kleine kapoen eindelijk liggen. Een glas cava om te toosten op mijn laatste dag als 27-jarige en genieten van de stilte om mij heen. Het was een mooi jaar geweest, 27. Dank u om mij te leren niet op te geven en te kiezen voor mijn eigen hart. Ik verlaat je met een traan en een steek in mijn hart, terwijl ik met grote energie uitkijk wat 28 voor mij in petto heeft.’

Turning 28 (1)

Vandaag stond ik op als 28-jarige en dit is wat ik dacht: Ik heb een prachtige en gezonde dochter van 2 jaar. Ik ga in december trouwen met de man waar ik al 9,5 jaar gelukkig mee ben. Ik heb een toffe job als contactlensspecialist bij een heel leuke baas. Ik ben nu al meer dan een jaar een blogger en sinds een half jaar intensief bezig met het schrijven van mijn eerste boek, terwijl ik mijn studie Creatief Schrijven afrond. Ik heb fantastische vrienden/familie en ik ben in goede gezondheid. Ik denk dat ik zelden zo dankbaar ben geweest voor mijn leven als nu. Ik kan oprecht zeggen dat ik van mijn leven houd en dat is iets wat ik een jaar geleden nooit had kunnen dromen.

Ik ben het laatste jaar zo veel gegroeid op alle vlakken. Ik heb mezelf aanvaard zoals ik ben, zowel op innerlijk als uiterlijk vlak. Ik begin eindelijk plezier te krijgen in mode en het te gebruiken als weerspiegeling van mezelf.
Ik ben wijzer geworden als mama en (toekomstige) vrouw. Het leven vraagt om veel balans en dit vind ik steeds gemakkelijker.
In het begin was ik gegeneerd als mensen naar mijn blog of mijn boek vroegen, maar dit wordt steeds minder. Ik ben, naast contactlensspecialist, een schrijfster en durf dit nu ook volmondig te zeggen.
En ik ben gaan houden van mijn gekke eigenschappen. Ik ben een boekenfreak, het woord subtiel staat zelden in mijn vocabulaire, ik ween met grote snikken als het verhaal van een boek verdrietig eindigt, ik kan hele verhalen fantaseren bij één enkel lied, ik hou van pure stilte rondom mij en als ik het gehad heb, ga ik gewoon zitten, ongeacht waar ik ben.
Turning 28 (2)

Natuurlijk heb ik ook verwachtingen voor mijn 28-jarig bestaan. Ik hoop dat ik en iedereen rondom mij gezond en gelukkig mag blijven. Ik hoop dat mijn blog nog meer groeit en dat ik hierdoor anderen kan helpen en inspireren. Op het einde van het jaar 2016 wil ik mijn eerste versie van mijn boek op papier hebben en wil ik mijn diploma Creatief Schrijven behaald hebben. Als het komende jaar ook maar de helft zo mooi is als wat geweest is, beschouw ik mezelf als rijk.

Dankjewel aan iedereen die het voorbije jaar zo mooi heeft gemaakt en jullie, lezers, zijn daar zeker een groot deel van. Als laatste geef ik jullie mijn favoriete gedichtje mee.

12900117_10153605061054385_1301570111_n

Liefs,
Stephanie 

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s