DIY: 3 leuke ideetjes voor vaderdag

Volgende week is het weer zover: Vaderdag! Hoewel er aandacht aan wordt gegeven, vind ik het niet vergelijkbaar met Moederdag. Een papa verdient het om even hard in het zonnetje gezet te worden en op welke dag kan dat beter dan op Vaderdag. Ik geef jullie drie leuke Vaderdag ideetjes om samen met je kind(eren) te maken.

De eerste DIY is meteen ook één van mijn favorieten. De meeste Vaderdag kaarten zijn een beetje standaard geworden, maar dat is deze zeker niet.
Je neemt een kaartje (10x15cm ongeveer) en schrijft er deze leuke tekst op. ‘Dad, well done! I’m awesome.’ De kaartjes heb ik gekocht bij de HEMA. Het was een pakketje voor maar een paar euro dus ideaal voor toekomstige projecten (zie: verjaardagen, kerstmis,…).

Vaderdag1

Op de achterkant plak je een toffe foto van je zoon of dochter. Het leukste is als je kind er ook een beetje cheeky (zie: brutaal) opstaat. Wedden dat papa zijn lach niet kan inhouden.

Vaderdag2

De volgende DIY heb ik online gevonden op Crafty Morning. Het is een free printable waar je onderaan een afdruk van je kleintje zijn/haar hand neerzet. Je kan zelf kiezen welke kleuren aan de hand van welke superheld papa’s favoriet is. En hij heeft een favoriet… Zeker weten! Wij thuis zijn grote Marvel fans, dus dit gaat Tim zeker tof vinden. Ik heb nog een beetje getwijfeld tussen de Hulk en Thor, maar volgens mij vindt mama de laatste leuker dan papa 😉 En Lore vond het wel tof om met een groen handje te mogen kliederen. #mijnkleinehulkin

Vaderdag4

En de laatste DIY is een echt knip- en plakproject.
Ik heb vier verschillende kleuren (dikker) knutselpapier gebruikt, een stuk touw, lijm en een nietjesmachine. Het is zeer simpel te maken en je kan zelf kiezen welke kleuren en soorten papier je gebruikt. Het koord heb ik gebruikt zodat je de kaart achteraf ergens kan ophangen. Op de achterkant kan je een leuke tekst schrijven en je kind kan zich aanbieden als barbecuehulpje. De foto hieronder spreekt voor zich dus knutselen maar!

Vaderdag6

Voor mij draaien vader- en moederdag cadeautjes om knutselen. De tijd nemen om te bedenken wat de vader van jouw kind(eren) leuk vindt en hier samen iets moois mee te creëren. Een DIY is altijd beter als hij gemaakt wordt uit liefde. En niet alleen de tijd die je kind(eren) hier insteken, maar ook de tijd die jij (de mama/zijn vrouw) dat doet. Je neemt bewust de tijd om ervoor te zorgen dat je partner zich gewaardeerd voelt als vader. Misschien kan jij hem zelf ook wel een klein cadeautje geven…

Zet volgende week de vader van je kind(eren) eens lekker in het zonnetje. Hij verdient het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s