Varkenssaté met een Oosters tintje

Ondanks het slechte weer van de laatste tijd, heeft het ons niet weerhouden om te barbecueën. Tim kon niet wachten om te experimenteren met gemakkelijke recepten voor op de barbecue en we beginnen vandaag met varkenssaté met een Oosters tintje.

Benodigdheden

  • 4 teentjes look
  • 1 ajuin
  • 2 rode pepers
  • 250 ml ketjap manis
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • Een vleugje bruine suiker
  • 500 gr varkenshaasje
  • Satéstokjes
  • Vijzel
  • Zout/peper

Varkensaté6

Voor de marinade beginnen we met de look te crushen in de vijzel, met een beetje peper en zout. Vervolgens doen we de fijn gesneden rode pepers erbij, samen met de gembersiroop en ketjap manis. Als laatste de bruine suiker en dit alles mengen we goed.

Varkensaté5

Het varkenshaasje snijden we in blokjes en laten deze 2 à 3 uren marineren in onze zelfgemaakte marinade. De satéstokjes laten we eerst een tijdje in water weken. Dit zorgt ervoor dat de houten stokjes niet te snel verbranden op de barbecue.

Varkensaté4

Tip: We hebben ondervonden dat je het beste de look en pepertjes er vanaf kan doen vooraleer op de barbecue te leggen, aangezien deze als eerste verbranden. De smaak is, door het marineren, voldoende in het vlees getrokken, dus je moet geen schrik hebben voor smaakverlies.

Varkensaté3

Hierna rijgen we de vleesblokjes op de satéstokjes en kunnen ze de barbecue op. Voor de perfecte bereidingswijze begin je met direct te bakken en daarna indirect te laten garen. Het vlees is dan knapperig aan de buitenkant, maar nog steeds zacht en sappig van binnen.

Varkensaté2

Je kan deze pittige satés serveren met rijst en chilisaus om het nog wat pikanter te maken of met een heerlijke pindasaus. Het vlees smelt op de tong, maar door de pepers blijft het toch nog lekker pittig.

Varkensaté1

Laat het smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s