Een nieuwe kinderkamer?

Onze kleine meid is de laatste tijd veel gegroeid en dan bedoel ik niet alleen mentaal. Ik had vorige week een afspraak bij het consultatiebureau (Kind & Gezin) en ze was in minder dan 9 maanden tijd, 10 centimeter gegroeid. Nu weet ik niet de exacte curvegetallen, maar het leek voor mij enorm veel. Tijd om wat veranderingen aan te brengen!

We beginnen te denken aan een nieuw bedje. Weg met het babybedje en over op een groter model. Nu weet ik dat dit misschien wat vroeg is, maar window shoppen kan geen kwaad, toch? 😉 Als we dan toch een nieuw bedje gaan kopen, kunnen we eventueel de rest een beetje restylen. De inrichting is de laatste jaren weinig veranderd, maar nu we wat vaker op de bovenverdieping zijn, kunnen we hier iets meer aandacht aan spenderen.

Mijn eerste aankoop was een super leuke tipi tent. Ik wou deze eerst samen met Tim maken. We hadden het hout gekocht, in stukken gezaagd en alles lag klaar. Tot ik erachter kwam dat ik moest naaien en beginnen klussen met elastieken en koordjes. Het hout ligt in de kelder, mijn DIY-plan is opgeborgen en mijn zoektocht naar een tipi tent begon. Uiteindelijk ben ik via een oud-klasgenoot op haar webshop Hels & Hemels terecht gekomen en heb ik de perfecte tipi tent gevonden. Ik heb een exemplaar gekozen met heel veel kleurtjes en de kleinste maat. Ik kon ook een grotere maat nemen, maar dan neemt het meteen zoveel plaats in. Nu kan ik hem gemakkelijk oppakken en in een andere kamer of buiten zetten. Het is alvast een favoriete verstopplaats voor bedtijd geworden 😉

test tipitent

Als volgende zou ik graag mijn oude klerenkast schuren en opnieuw schilderen. Het is een super schattige kast inclusief kleine raampjes met gordijnen. Het heeft momenteel nog de originele houten kleur, maar ik wil het in een frisse tint verven. Nu alleen Tim nog on board krijgen…

Als laatste wil ik uiteindelijk nog een raamgordijn van VELUX. Ik vind de meeste rolgordijnen echt lelijk en zeker als je ze verduisterend wilt. Laatst zag ik dat zij verschillende Disneythema’s hadden. Ik kan zelf heel slecht slapen als het licht is, dus ik wil dat het bij Lore ook goed donker is. Zo eentje van Winnie The Pooh lijkt me super. Ze zijn licht genoeg zodat de kamer een geheel blijft, maar wel verduisterend.

test tipitent 2

Ongetwijfeld ga ik de volgende maanden nog van alles veranderen, maar dit is mijn planning tot nu toe. Wat voor bed hebben jullie gekozen na het babybedje? Ik vind het heel moeilijk om te kiezen. Eentje met nog een soort van tralies langs de zijkant, een laag eenpersoonsbed of echt een leuke racewagen of stapelbed?

 

 

1 Comment

  1. Nolan heeft een tussenin bedje.
    Er zit een klein randje aan de zijkant wat voorkomt dat ie eroverheen kukelt.
    Maat van het bedje is denk ik iets van 170 x 70
    Je hebt dan wel speciaal beddengoed nodig. 1 persoons beddengoed is er echt te groot voor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s