Mum & Me

Hoe tof is het wanneer je een app krijgt van een vriendin, met de mededeling dat ze een super leuk boek voor je heeft gevonden? Zalig toch! Niet verwonderlijk, stapte ik 2 uren later op mijn fiets naar de boekenhandel en ik kon niet naast het felroze boek Mum & Me heen.

(Deel van de) flaptekst

[…Een mooi, geestig en warm doe- en bewaarboek dat de unieke moeder-dochterband bevestigt en onderstreept. Doe de meest fantastische dingen samen! Verbaas jezelf, daag elkaar uit, geniet van elke ativiteit samen en vervul kleine en grote dromen. Elkaar interviewen, een schattenjacht organiseren, overnachten in een boomhut, een gratis drankje versieren op café… Mum & Me geeft je honderden spannende en leuke uitdagingen voor een heel leven lang en is een tijdsdocument voor altijd…]

Mum&me

Mijn mening

Het boek is als het ware een bucketlist voor mama’s en dochters. Over de meer dan 150 bladzijden zijn meer dan 100 uitdagingen die je samen met je kleine dame kan doen. De benamingen van (een paar) hoofdstukken alleen al: En weg zijn wij! – Story of your lives – Wat een plaatje- Maak het dier in je wakker – Jump for you. Het zijn opdrachten die je samen ervaart zoals haar eerste bh kopen, samen op reis, een interview van de mama afnemen, samen een sprookje verzinnen,… Het zijn meestal kleine dingen waar je al van glimlacht als je het leest, maar soms zit er ook iets bij wat meer planning vraagt en dat vind ik leuk. Het houdt je bezig, want zo’n boek als dit gebruik je door de jaren. Je moet het wel in de gaten houden, maar de knalkleur en glitters, helpen je hier goed bij. Er is ruimte voor aantekeningen en foto’s, wat het persoonlijke gehalte nog groter maakt. Je maakt er als het ware een herinneringsboek van.

Aan het einde van het boek, is er een lijstje gemaakt met alle uitdagingen en kan je er de score bijzetten. Bij elke uitdaging staat het aantal punten dat je kan verdienen als je de opdracht volbracht hebt. Deze score en beelden kan je via social media delen met de hashtag #mumandmelist zodat je anderen kan inspireren.

Het mooie is dat je gaandeweg momenten deelt en herinneringen maakt, samen met je dochter. Zo’n boek als dit inspireert mij weer om de kleinste dingen super leuk te maken, er notie van te nemen en om het geschenk, dat mijn dochter is, nog meer lief te hebben dan ik al doe. Wij mama’s zijn meestal meer bezig met verzorgen, beschermen en bijleren; dat we vaak vergeten om ook eens lekker zot te doen. Onze kinderen leren alles van ons. Waarom dan ook niet de gekke, leuke en uitdagende dingen? Ik sta alvast in de startblokken!

 

Auteur: Petra de Pauw
Pagina’s: 159
ISBN: 978 94 921 5968 7
Uitgeverij: Overamstel uitgevers

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s