10.000 stappen met Rachel Hollis

Door haar social media kanalen, kwam Rachel Hollis erachter dat haar ‘fans’ vaak klaagden over het feit dat ze hun 10.000 stappen per dag niet haalden. Dit vond ze op zich niet zo’n drama, maar wel dat die dames het beschouwen als falen. Daar moest veranderingen in gebracht worden en dat deed ze via #Chic10K en ik doe mee.

10.000 stappen. Iedereen weet dat dit het ‘goede’ aantal stappen is om per dag te zetten. Iets met gezond zijn. Ikzelf heb hier weinig bij stilgestaan tot vorige week maandag. Via Instagram zag ik dat Rachel vanaf nu maandag uitroept tot 10KMonday. Je zorgt/probeert die dag om 10.000 stappen te zetten. Niet elke dag, alleen maar op maandag. Zo leg je de lat niet te hoog voor jezelf en ben je je week begonnen met het behalen van een doel.

Ik vind het een leuk initiatief. Ikzelf hou namelijk niet zo van sporten (als in: hekel aan), maar ik weet wel dat het noodzakelijk is voor een gezond lichaam. Voor mijn werk zit ik niet de hele dag, ik wandel een stuk van mijn auto naar de zaak én ik heb een tweejarig kind. Dit moest ik gemakkelijk halen. Ik ging op zoek naar mijn oude pedometers, die het helaas niet meer deden. Gelukkig ontdekte ik dat er een stappenteller op mijn iPhone zit. Deze de hele dag op zak en ik was weg.
Mijn god, wat was het moeilijk om dit aantal te halen! Ik vond het al moeilijk om 8.000 stappen te halen. Ik verschoot echt hoe weinig ik wandel/sport op een dag. Ik wou kost wat kost dat aantal halen, dus ben ik ’s avonds maar rondjes beginnen lopen in de woonkamer en beginnen met joggen op de plaats (in mijn pyjama). Dit alles tot ergernis van Tim 😀 Maar uiteindelijk is het mij toch gelukt!

13551025_10153828220664385_1870923782_n

De volgende dag ging ik vol goede moed verder. Mijn telefoon continu meezeulen was niet ideaal, maar als ik het wat langer had volgehouden, zou ik een nieuwe kopen. Lore en ik waren ’s morgens leuk aan het dansen en klets! … Telefoonscherm in honderden stukjes. Mijn instelling was hierna iets minder energiek. Uiteindelijk heb ik mij toch maar een nieuwe stappenteller gekocht. Eentje die gemakkelijk is, goed functioneert en die ik op mijn werk kan dragen.

DSC_035813552529_10153821126664385_1289333049_n

Zondag heb ik alles geïnstalleerd en ik was net op tijd om terug mee te doen met #Chic10K. Die dag haalde ik weer 10.000 stappen. Gisteren 378 stappen verwijderd van mijn doel en vandaag zit ik nu (om 20u) op 10.147. Het was voor mij geen must om elke dag zoveel stappen te zetten. Ik wou weten wat ik gemiddeld deed en dat getal verhogen met 1000, maar nu is het een kleine verslaving geworden. Ik merk dat ik sneller een rondje ga wandelen, de fiets neem of ga ravotten met Lore. Mijn huishouden is er zelfs een stuk beter van geworden. Soms heb ik nog de neiging om lui te zijn, maar als ik dan zie hoeveel stappen ik nog moet zetten, sta ik meteen op. Ik had zelfs het idee dat mijn lichaam strakker is geworden deze week. Onzin natuurlijk, maar ik voel mij fitter en beter in mijn vel.

13552504_10153828513924385_156442063_n

Via de hashtag #Chic10K zie je de andere meiden (en heren) die samen met mij de uitdaging aangaan. Het is een leuke manier om elkaar te motiveren en te supporteren. Het geeft een extra motivatie. Wat denk je? Doe je mee? Elke maandag 10.000 stappen zetten en je week meteen goed beginnen. Als je jouw foto’s op Instagram tagt met #Chic10K en #stephtoread (in de beschrijving), kan ik meekijken en jullie eventueel aanmoedigen. Ik zie je daar!

 

3 Comments

  1. Oh, echt fijn! Ik snap wat je bedoelt dat het een kleine verslaving wordt 🙂 ik hou erg van statistiekjes en vind het supertof om op het einde van de dag te zien wat ik ‘gepresteerd’ heb 🙂 Helaas heb ik geen stappenteller, maar ik gebruik wel runkeeper als ik ga joggen, dat is ook erg motiverend 😉 je hebt trouwens echt wel een mooie stappenteller!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s