DIY: zomerse plantenpotjes

De laatste jaren zie je overal miniplantjes opduiken. Vooral cactussen en vetplantjes gingen goed. Ik ben zelf ook gezwicht voor deze trend, maar om eerlijk te zijn vind ik de potjes meestal leuker dan de planten. Daarom heb ik een leuke DIY gemaakt met zomerse kleuren, die je alleen of samen met je kleine spruit kan doen.

Mijn plantjes ben ik gaan halen bij Blokker. Een tijdje geleden zag je de 3-packs miniplantjes (inclusief potjes) overal, maar deze week heb ik hard moeten zoeken.

Benodigdheden

  • Plantenpotjes met leuke plantjes (vetplantjes, cactussen,…)
  • Porseleinverf (afhankelijk van het materiaal van je potjes)
  • Verfborstel
  • Potlood

DIY plantjes 1

Om te beginnen zou ik het potje goed ontvetten. Hiervoor kan je gebruik maken van wasbenzine en een droge doek. Vervolgens teken je met een licht potlood de uitlijning van hetgeen je op de potjes wil tekenen. In mijn geval waren dit een watermeloen, een ananas en driehoekjes.

DIY plantjes 2

En daarna kan het verven beginnen. Ik heb drie verschillende winkels afgelopen voor porseleinverf, vooraleer ik tot het besef kwam dat mijn potjes van plastiek waren (only me!). Ik raad aan om alles stap voor stap te doen. Begin eerst met één bepaalde kleur en zodra deze droog is, kan je verder met de volgende. Aangezien de potjes meestal klein zijn en er wat details nodig waren op mijn tekening, heb ik gebruik gemaakt van een fijn, klein borsteltje.

DIY plantjes 4

DIY plantjes 3

Tip: Wanneer je een bepaalde lijn in één keer wil trekken, doe dit dan tijdens het uitademen. Dit geldt ook voor foto’s nemen of handletteren. Wanneer je een (rechte) lijn moet nemen met verf/inkt, lukt dit het beste in één adem(uit)haling.

DIY plantjes 7

DIY plantjes 8

Ik vind zo’n zomers gedecoreerde potjes leuk. Ze fleuren de boel op, brengen meer detail in je interieur en nemen weinig ruimte in beslag. Ze zijn tof voor een kinderkamer, badkamer of in het toilet.

DIY plantjes 5

DIY plantjes 6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s