5 easy beauty tips voor mama’s

Oei, shit! Heb ik wel make-up op? Deze vraag overvalt mij een paar keren per week sinds ik mama ben. Gevolgd door de vraag: zitten er vlekken op mijn kleren? Je bent zo druk bezig met je kleine spruit, dat je vergeet in de spiegel te kijken voor je vertrekt. Ik geef je vandaag 5 easy beauty tips zodat je op tijd en met een gerust hart de deur uit kan.

(1) Lippenstift. Ga de volgende keer dat je tijd hebt, een winkelcentrum binnen, loop rechtstreeks naar de beauty-afdeling en laat je adviseren voor de perfecte lippenstift. Ik heb dit gedaan toen ik zwanger was van Lore. Ik wou een soort van gloss, die mat werd, lang bleef zitten én niet te opzichtig was. Uiteindelijk is het deze lipgloss geworden. Hij is niet goedkoop, maar ik heb er twee jaar mee gedaan en hij staat sinds een paar dagen terug op mijn verlanglijstje. Deze opsmeren voor je vertrekt en het lijkt net alsof je toch opgemaakt bent.

3365440354043

(2) Haarbandje. Ik ga het huis niet uit zonder. Ik kan ’s morgens 40 minuten aan mijn haren gespendeerd hebben, maar als ik het vast wil, wil ik het vast. Meestal heb ik er eentje in mijn broekzak en standaard één in mijn tas. Met kinderen ben je actiever en dan is het fijn om af en toe je haren uit je gezicht te hebben. En je kan er ontelbare dingen mee zodat je toch nog ‘fashionable’ uit ziet. Denk: top knot, vlecht, half up, hoge staart,… Pinterest heeft honderden stijltips hiervoor.

Pinterest-loose-bun-ponytail-600x600

(3) Scrubben. Ik heb twee dagen in de week, wanneer ik mij van top tot teen scrub. Voor mijn gezicht gebruik ik de peeling van Louis Widmer en voor mijn lichaam de body scrub van Etos. Vroeger deed ik dit om de paar weken, maar ik vergat het zo vaak dat er uiteindelijk maanden niets van in huis kwam. Nu heb ik twee standaarddagen: woensdag en zaterdag/zondag (afhankelijk wanneer ik mijn haren was). Als ik dan toch te moe ben om mij op te maken, weet ik in ieder geval dat mijn huid er goed uit ziet.
Een extra tip tegen puistjes op je rug: na het gebruik van haarproducten (shampoo, conditioner of haarmasker), je rug nogmaals goed wassen. Door het achterblijven van de producten worden je poriën verstopt, waardoor je puistjes krijgt.

louis-widmer-skin-appeal-peeling-gel-50ml.07a46f

(4) Kleding. Zoals ik hierboven al zei: het leven met kinderen is actiever. Je hebt niet meer de luxe van uren achter elkaar op een stoel te gaan zitten (tenzij ze slapen) dus ik probeer zo’n gemakkelijk mogelijke kleren te vinden, die ook nog een beetje modieus zijn. De meeste dingen waar ik van hou, zijn van materialen die niet wassen op 40°. Gegarandeerd dat ik binnen het uur vlekken heb (spaghetti, chocolade, appelsiensap, modder van de schoentjes,…). Hoe zuur is het om dan je kleding bij de was te gooien en te wachten tot je een volledig wasmachine met fijne was hebt, om dan te hopen dat de vlekken eruit gaan. Dus leuke stoffen, maar wel gemakkelijk wasbaar.
Wat ook tijdbesparend is, is je outfit al klaarleggen. Het gemakkelijkste is om dit op zondag te doen en dan meteen voor een hele week. Je stelt de outfit samen, hangt het op een kapstok en vervolgens terug de kast in. En als je het echt handig wil doen, leg je deze voor je spruit ook klaar. Misschien kan je dan ’s morgens een paar extra minuten slapen of tegen je man aanliggen.

Closet-Labels_06

audrey-tag-3

(5) Nagels. Ik ben gek op nagellak. Als mijn nagels niet zijn gelakt, voel ik mij naakt. Nu gebruikte ik al goede nagellak maar door mijn werk en wassen/strijken/poetsen/badjes geven, ging deze er snel af en moest ik ze 2 maal per week doen. Zeer tijdrovend. Nu heb ik sinds kort terug gelnagels en ik kan het iedereen aanraden. Ze zien er continu verzorgd uit. Ik laat ze meestal heel kort vijlen, daarna doe ik het zelf (vijlen) nog eens na twee weken – ik heb echt een hekel aan lange nagels – en dan twee weken later krijg ik nieuwe. Mijn nagels groeien nu wel heel snel en ik ken mensen die gerust 5-6 weken tussen hun afspraken laten. Het kost iets meer, maar je spaart er wel tijd mee uit en je nagels zien er altijd goed uit.

13595821_10153843075149385_593405355_n

Deze tips zijn natuurlijk extra bovenop de normale: veel slapen, genoeg drinken, sporten,… Je kent ze wel. Je wordt er mee doodgegooid. Heb jij nog andere tips die je wil delen? Laat ze gerust achter in de comments!

 

Bron YSL– Bron onbekend – Bron Louis Widmer  – Bron kledingrek – Bron Bliss at Home – Rachel Hollis Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s