Harry Potter: The exhibition – A day out

Maandag was het zover. Ik ging eindelijk naar de Harry Potter Exhibition in Brussel. Ik had mijn tickets in februari gekocht en ging samen met een vriendin die, ondanks dat ze geen HP fan is, van elke dag een feest kan maken. Ben je klaar voor de tientallen foto’s die volgen? [Spoiler alert voor degenen die nog willen gaan]

Het eerste deel van onze rit naar daar ging vrij vlot. Geen druk verkeer of irritante vrachtwagens, tot we in Sterrebeek kwamen en er een accident was gebeurd. Al bij al ging het nog vrij snel en de ring van Brussel opraken, was minder traag dan verwacht. Toen we bijna bij de expo waren, ging Stephanie tegen haar gevoel in. Ik dacht het wat beter te weten dan de GPS. Jah, foute boel dus. Omkeren in afgesloten straatjes en tien paleizen te ver zitten. Uiteindelijk zijn we er dan toch nog geraakt, om vervolgens ons tien minuten bezig te houden met uitdokteren hoe de parkeerautomaat werkt (iets met Franse taal en nummerborden). Maar goed dat vijf meter verder een gigantische parking was voor de expo…

Na uiteindelijk toch nog 2 uren waren we er geraakt. De rij was kort, maar we moesten nog een kwartiertje wachten. Ondertussen even onze Facebookstatus updaten.  HP1

En een selfie sturen naar Tim. Volgens hem leek ik hier net een blij ei 😀 Ik geef hem geen ongelijk.
HP2

We werden bij binnenkomst in een zwarte kleine kamer ontvangen waar de Sorting Hat een paar kinderen sorteerden in hun huizen. Heel leuk om te zien en voor we verder gingen, kregen we vlaggen van alle huizen nog eens te zien.

HP3

Daarna kwamen we in een kamer waar op 8 schermen verschillende scènes uit de films werden getoond. Echt een kippenvel-moment. De grote deur aan onze rechterkant ging open en daar stonden we oog in oog met de Hogwarts Express. Helaas ging dit gedeelte iets te snel en had ik geen kans om een foto te nemen van de trein (boehoe), maar hij was zo mooi! Daarna begon de rest van de expo. Er waren zalen gevuld met de kledij zoals gedragen in de films. Overal stond erbij wanneer het was gedragen en door wie.

HP4

Tussen de outfits door waren er ook echte props zoals toverstokken, Harry’s bril, The Marauders’s map en allerlei andere dingen. Stien (my partner in crime) en ik hebben samen op internaat gezeten en achteraf kwam het in mij op dat ik de Marauder’s map toen wel heel goed had kunnen gebruiken 😀

HP5

Ineens hoorden we allerlei gekke geluiden uit de andere kant van de kamer. Hier bleek een hele plantenbak gevuld met Mandrake roots. Je kon deze zelf uit de potten trekken en ze maakten hetzelfde geluid als in de film. Ik heb het even voor jullie getest en deze kan je wel ompotten zonder oorbeschermers 😉 Oh, wat heb ik toch gelachen. En het valt niet mee om die dingen eruit te trekken. Ze waren best zwaar.

HP6

Daarna volgde de Quidditch-kamer gevuld met de uniformen, bezems, teamkleuren en..

HP7

een Quidditch veld. Ik kon het natuurlijk niet laten om zelf te proberen en het is me zo waar gelukt. Oké, het stond maar op een halve meter afstand, maar aangezien mijn richtinggevoel nul is (hoezo verdwalen met een GPS) vond ik dit toch een heuse prestatie.

HP8

Daarna gingen we Hagrid’s hut binnen. Het is echt gek om te zien hoe groot al die spullen zijn. Dit is echt een stoel die ik thuis wil. Het gebeurd nooit, dat ik niet met mijn voeten aan de grond kan. Zalig!

HP9

Ik blijf het mij toch afvragen. Hoe groot was de man die Hagrid speelde effectief. Ik vind het knap gemaakt dat alles, inclusief hijzelf, zo groot is gemaakt. Je moet het maar krijgen verwerkt in al die films. (Na wat research bleek up close het de acteur te zijn en bij andere shots een soort van grote robot met acteur binnenin. Zeer technisch ingewikkeld, maar wel cool.)

HP15

We liepen daarna nog rond tussen de mythische beesten en zwarte kunsten, vooraleer we door de prachtige poorten van het kasteel liepen en uitkwamen op de jurken en kostuums die gedragen werden tijdens het bal bij The Goblet of Fire.

HP10

En daar was hij… Dobby!

HP11

Over deze foto moet even gesproken worden. Ik kan het haar vergeven aangezien ze geen echt HP fan is en ze alleen wou aantonen dat haar haren dezelfde kleur hebben, maar Slytherin? Geen optie.

HP12

Toen we op het einde van de expo waren, kwamen we bij de giftshop. Dit was de hemel voor mij en de hel voor mijne portemonnee. Oh jongens, wat hadden ze een leuke spullen. Er waren echte toverstokken, truien, t-shirts, sjalen, cd’s, boeken, pins, koffiemokken,… Ik wist niet waar eerst te kijken. Ze hadden zelfs de echte ‘magische’ snoepjes. Ik heb mezelf kunnen bedwingen en ben maar met drie dingen naar huis gegaan.

HP13

De rest van onze dag:

Even wat background informatie over mij en Stien. We hebben jaren samen gewoond in een internaat en volgens mij zijn we stiekeme soulmates, hoewel we toch veel van elkaar verschillen. Om onze relatie in beeld te brengen, leek mij deze foto essentieel:
Het wegblazen van de wolken en koude wind, aangezien we leuke foto’s wouden maken en het hier toen op dat moment te koud voor was. En dat natuurlijk terwijl we een ijsje aten voor het Atomium.HP14

Ze had die dag haar nieuwe Instax mini 90 meegebracht en ik ben zo jaloers. Deze staat sinds maandag op nummer 1 van mijn verlanglijstje. Hij maakt echt de tofste kleine polaroid. Dit was de leukste foto: een dubbele selfie voor het Atomium.

HP16

Daarna besloten we nog wat rond te wandelen en de streek een beetje te verkennen. Inclusief kunstwerk-selfies.

HP17

Deze foto pretty much sums up our day (minus de Harry Potter expo, maar daar heb je al genoeg foto’s van gezien). Selfies, leuke gesprekken, grappige situaties en hele leuke polaroids. En jongens, die instax (emoji mannetje met hartjes als ogen)!

HP18

Als je denkt stom te staan wanneer je een selfie neemt voor het Atomium, think again. Ik wou nog een foto nemen van iedereen die daar zot staat te doen voor een originele selfie, maar dat is niet meer gelukt. In plaats heb ik maar met ze meegedaan.

HP19

Hier zijn souvenirs die ik heb meegebracht: postcards, een notitieboekje waarvan de wand (niet goed mee afgebeeld) eigenlijk een potlood is en de foto die we samen namen bij binnenkomst. Er was nog één iets dat ik graag wou kopen, maar ik vond het te duur. Er was een mooie vulpenveer met inkt, maar hij was €40. Dat was wou ik net niet uitgeven voor iets wat ik niet meerdere keren per week ging gebruiken. De prijzen van de giftshop waren spijtig genoeg allemaal redelijk hoog, anders had ik zeker meer gekocht.

HP20

Ik vond de expo zeker de moeite waard, maar ik ben dan ook een echte fan. Hij is niet echt heel groot dus je kan goed de tijd nemen om alles te bekijken. Het zou gemakkelijker zijn met een plattegrondje omdat je alles zo beter kan inschatten. Wij hebben ervoor gekozen om er een volledige dag van te maken aangezien we toch ver moesten rijden, maar hij was super. En we hebben het gepresteerd om op de terugweg ook verkeerd te rijden. Ga met ons naar de oorlog…

5 Comments

  1. Oh gaaff!! Ik moet maar eens kijken of ik ook nog kan gaan. Zelf ben ik ook gek op de Wizarding World of HP in Universal Studios. Dat is pas zoooo gaaf!! Ik bedoel, de wereld van HP in een pretpark. Geniaal toch. Absoluut een aanrader.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s