Even langs de dokter…

De laatste paar weken had ik het steeds vaker benauwd. Ik stak de schuld op mijn hooikoorts en vloekte vurig op het stuifmeel. Helaas lag het hier niet aan. Ik dacht uiteindelijk dat het terug bloedarmoede en ijzertekort was, dus ging ik gisteren langs de dokter. Helaas was mijn normale dokter een paar dagen weg, maar voor bloed te nemen, maakte het mij weinig uit wie het was.

Natuurlijk viel op die dag net de elektriciteit uit, in het gehele gebouw. Gelukkig hadden ze geen apparatuur nodig om mij te onderzoeken, maar bloed nemen werd ook niet gedaan. Bloeddruk gemeten, kort hartfilmpje, anamnese en geluisterd naar mijn longen. Er werd een afspraak gemaakt om mijn bloed te nemen op een nuchter moment, waarna ik 5 dagen later het resultaat krijg. Hij stuurde mij weg met de woorden: “wees gerust, het zal waarschijnlijk alleen maar stress zijn”. Nu is dit voor de meesten misschien een opluchting. Stress is beter dan ijzertekort. Niet in mijn geval. Sowieso is stress een geweldige boosdoener, maar ik dacht net dat ik mijn leven op de rit had. Ik doe mijn werk graag, werk 28 uren (dus niet te veel), heb hobby’s waar ik enorm veel passie voor heb, begon meer te bewegen en voelde mij eindelijk beter in mijn vel. Hoe kan ik dan stress hebben? Ik kon het gefluister al horen: “ze neemt ook veel te veel hooi op haar vork”, “ze plant elke seconde van haar dag vol”, “ze trekt zich teveel aan wat anderen denken”, “wat een aanstellerij”,… Voor mijn gevoel ging het echt al zoveel beter dan de laatste jaren. Het was daarom dan ook een echte slag in mijn gezicht. Momenteel trek ik alles in vraag en tollen de gedachten door mijn hoofd.

0587cc9bcf58fd06d3cdf4028e3e500b
Bron: Samantha Hahn

Ik hoop dat het resultaat uitwijst dat ik toch wat ijzertekort heb. Hier kan ik namelijk iets aan doen en meteen mee beginnen, maar stress… En zeker wanneer je niet weet dat je dit zo erg hebt, is moeilijker te bestrijden.

Daarom dat ik vandaag geen nieuwe blog voor jullie heb klaarstaan. Ik had een leuke boekrecensie op de planning, maar mijn hoofd zit te vol om er momenteel mee aan de slag te gaan. Wees gerust, de Geluksmomentjes zullen zondag wel nog online komen. Momenten tonen wat mij deze week geluk heeft gebracht, kan alleen maar helpen, toch?

5 Comments

 1. Da’s vervelend seg! Jouw verhaal doet me een beetje denken aan chronische hyperventilatie. Ik heb er ook veel last van gehad en soms speelt het nog wel eens op. Door een periode van stress of emotie ga ik onbewust verkeerd ademen, waardoor ik in een soort van vicieuze cirkel terecht kom.

  Like

  1. Ik merk inderdaad dat ik verkeerd adem. Ik probeer de laatste paar dagen om mij op stressvolle momenten bewust te zijn van mijn ademhaling. Soms helpt het en op sommige momenten ook niet. Maandag nemen ze mijn bloed en hoop dan snel de resultaten te hebben. Dan pas kan ik echt aan de gang… Maar dankjewel voor de tip. Alle beetjes helpen en focussen op mijn ademhaling is altijd goed. Stress of niet. x

   Like

   1. Duimen maar dan! Moest blijken dat het toch hyperventilatie is: ik heb veel gehad aan het boek Hyperventilatie ontmaskerd en aan ademhalingsoefeningen bij de kinesist.

    Like

 2. Da’s vervelend seg! Jouw verhaal doet me een beetje denken aan chronische hyperventilatie. Ik heb er ook veel last van gehad en soms speelt het nog wel eens op. Door een periode van stress of emotie ga ik onbewust verkeerd ademen, waardoor ik in een soort van vicieuze cirkel terecht kom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s