Dankbaarheidskaartjes

Waar ben jij dankbaar voor? Ik voor veel dingen, alleen vergeet ik vaak om er effectief dankbaar voor te zijn. Er zijn verschillende manieren om je dankbaarheid uit te drukken, maar datgene wat voor mij het beste aanvoelt, is het geschreven woord. En dan bedoel ik ook letterlijk geschreven. Op een leuk kaartje.

Ik hoor het je al zeggen: de geschreven kaart is toch dood? Je kan toch veel beter snel een e-mail of e-card versturen. Nee, bedankt. Ik vind kaartjes schrijven leuk. Ik doe nog elk jaar kerstkaarten kopen en sturen naar mijn favoriete mensen (zelfs naar onbekenden voor Post a Smile ). Hoewel ik dit niet doe om kaartjes terug te krijgen, vind ik het soms spijtig om te zien dat mensen dit niet meer doen. Mijn schoorsteenmantel wordt elk jaar iets leger.

DBkaartje1

Vorige week kreeg ik van een vriendinnetje een little bag of happiness. Op een avond kwam ze tot de conclusie dat ze toch wel de beste vriendinnen heeft ter wereld (smelt) en dat wou ze op die manier tonen. Ik vond dit zo lief. Dat iemand gewoon bewust de tijd heeft genomen om een zakje samen te stellen en zo te laten zien dat ze om ons geeft en dankbaar voor ons is. Dit zette mij aan het denken. Hoe kan ik mijn dankbaarheid tonen?

Een jaar geleden heb ik op de Boekenbeurs bedankkaartjes gekocht van Jane Austen. Ik vind deze super mooi, maar vind zelden een gelegenheid om ze te gebruiken. Nu heb ik er eentje gevonden. Ik ga een dankbaarheidskaartje sturen naar de mensen die een speciaal plaatsje in mijn hart hebben en waarvoor ik dankbaar ben. Elk van mijn vriendinnen voegt iets speciaals toe aan mijn leven en dat is voor ieder van hen iets anders. En doordat ik niet zo’n prater of het misschien onvoldoende aan hen toon, ga ik een kaartje schrijven.

DBkaartjes2

Ik vind het handgeschreven woord nog steeds ongelooflijk mooi. Elke kronkel, krul of veeg maakt het zo veel meer persoonlijk. En dat is waar het hier om draait. Om degene aan wie je het kaartje schrijft, duidelijk te maken dat je dit speciaal voor hem/haar doet.
Wanneer is de laatste keer dat je nog een brief/kaart hebt geschreven? Wie denk je dat dit leuk zou vinden? Doe het dan gewoon. Het kost je bijna geen moeite, maar de persoon die het briefje ontvangt, zal er super gelukkig mee zijn. In deze maatschappij gaat alles digitaal en dat maakt nu juist het handgeschreven momentje nog dierbaarder. Stuur een beetje geluk met de post.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s