‘Een leven na jou’ van Jojo Moyes

Een paar maanden geleden last ik het boek Voor jou van Jojo Moyes. Dat boek liet zo’n indruk achter, dat ik er nu nog aan denk. Het is daarom geen verrassing dat ik meteen het vervolg wou lezen, namelijk Een leven na jou.

Flaptekst

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Louis Clark niet langer een doorsneepersoon, met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt tijdelijk bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. 
In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt Lou zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – en vooral de aantrekkelijke ambulancebroeder Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnenstormt en wederom alles anders blijkt dan ze dacht.
Kan Lou zichzelf opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet haar vast te houden in het verleden?

13820841_10153884782899385_1888877563_n.png

Mijn mening

Voor dit boek had ik een serieuze leesdip. Ik was al aan vier boeken begonnen, waar ik maar niet verder in kwam. Het lag niet aan de boeken, maar aan mij. Ik had vorige week eindelijk wat meer rust en besloot te beginnen in Een leven na jou. Vanaf bladzijde één werd ik meteen terug gezogen in het verhaal van Louisa Clark. Je krijgt in dit boek te zien wat er met haar is gebeurd na de dood van Will. Het laatste boek is geëindigd met Louisa op een terras in Parijs en begint met haar nieuwe job in de pub van de luchthaven. Het is een feelgoodroman met een donker, grauw randje. Het bespreekt het rouwproces en verder gaan na het verlies van een dierbare, maar dit alles met een humoristisch kantje.
Jojo Moyes zorgde ervoor dat ik uren heb geweend bij het einde van haar laatste boek en het is haar hier weer gelukt. Ik heb meermaals een krop in mijn keel gehad en op het einde hield ik het niet meer droog.

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die fan was van het eerste boek. En voor degenen die de boeken nog niet hebben gelezen: zeker doen!

 

Oorspronkelijke titel: After you
Auteur: Jojo Moyes
ISBN: 978 90 261 3955 0
Pagina’s: 392
Uitgeverij: De Fontein, Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s