DIY zomerse onderzetters

De zomervakantie is al bijna op de helft en sommigen van ons beginnen moeite te krijgen met hun kids te entertainen. Het weer is niet altijd zoals we het zouden willen (wanneer nu wel?), maar onze kinderen moeten wel worden bezig gehouden. Vandaag een leuke DIY die jullie samen op een namiddag kunnen maken, namelijk zomerse onderzetters.

Benodigdheden

  • Kurken onderzetters (de mijn waren 6 voor €2,99 bij Blokker)
  • Verschillende soorten verf voor allerlei ondergronden (deze zijn van Decorlack van AVA)
  • Een fijne penseel
  • Potlood
  • Liniaal
  • Vernisspray

13844184_10153900559294385_934958786_o-2

Om mee te beginnen kiezen we toffe en zomerse kleurtjes uit. Maak het zo bond en kleurrijk mogelijk. Het is voornaam dat je goede verf gebruikt of meerdere lagen verft, aangezien de kurk redelijk wat opzuigt.

Ik heb als eerste alle grote lijnen, met potlood, zachtjes op de onderzetters getekend en vervolgens begonnen met verven. Voor degenen die graag heel strakke lijnen willen, kunnen gebruik maken van speciale verfplakband, maar dan duurt het langer aangezien de verf in tussentijd goed moet drogen.

13639744_10153900559289385_855876956_o

Wanneer de verf droog is, geef het waar nodig nog een tweede laag. Ik heb dit bij deze niet gedaan en zoals je kan zien, kwamen de kleuren er goed uit. Ik vond het zelfs mooi dat je nog delen van de kurk erdoorheen zag. Het gaf iets meer textuur, maar dat is voor ieders wat wil.

Daarna ga je aan de slag met de vernisspray. Begin met de bus goed te schudden, ongeveer 20-30 seconden. Ik stel altijd voor om een kleine stukje uit te proberen, alvorens te beginnen met the real deal. Hou de spray op een afstand van 25-30 centimeter en spuiten maar. Ik heb gekozen voor een hoogglanzende vernis, maar er bestaan ook matte versies.

DIY ZO 3

Ik heb drie lagen vernis gespoten omdat ik wil dat de verf goed blijft zitten. In de zomer condenseren glazen sneller en de kids morsen toch precies net iets vaker dan mij lief is. Door er een paar lagen extra op te doen, blijft de verf langer zitten. Tussen elke laag moet je zeker een uur laten drogen. Dan is het stofdroog. Ik stel voor om dit buiten te doen en door een volwassenen of toch een ouder kind. Zorg dat je niet tegen de wind instaat en dat het goed kan luchten. Ik heb het een nacht buiten laten staat en ’s morgens waren ze klaar voor gebruik!

ZO 4

OZ 5

Het is een DIY die jou en je kids creatief bezighoudt, laat experimenteren met verschillende materialen en achteraf heb je een echte eye catcher op tafel.

OZ 6

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s