Duo van Mediterraans Turks brood

Een paar weken geleden waren wij bij vrienden en kregen we een overheerlijk voorgerecht gemaakt van Turks brood, gevuld met allerlei lekkers. En nee, ik bedoel niet een kebab. Toen we naar huis reden, zag ik het al aan Tim. Hij ging hiermee aan de slag om zijn eigen versie te maken en het is geworden: Duo van Mediterraans Turks Brood.

Benodigdheden

  • Turks brood
  • Kleine trostomaatjes
  • Olijven zonder vulling
  • Mozzarella
  • Fetakaas
  • Parmezaanse kaas
  • 3 teentjes look
  • Verse tijm
  • Peper/zout
  • Olijfolie

TF1

Allereerst beginnen we met de look te crushen in een vijzel. We voegen hierbij een paar blaadjes tijm en grof zout.

TF2

We snijden alle groenten, de mozzarella en feta in kleine stukjes. Tijdens het snijden kunnen we de oven alvast voorverwarmen op 200 graden Celsius.

TF3

Van ons Turks brood maken we een soort van schaakbord. We snijden allemaal vierkantjes, maar niet helemaal door. We zorgen dat we ongeveer 3/4 door het brood zitten. Hetzelfde geldt voor de randjes. Laat zeker nog een dikke centimeter kant zitten. Trouwens, wisten jullie dat Turks brood super goedkoop is. Voor het onze betaalde we maar 80 cent!

TF4

Tim had besloten om twee aparte vullingen te maken, maar wel in hetzelfde brood. Aan de ene kant vulde hij alle openingen met trostomaatjes en mozzarella. Als deze laatste straks wordt opgewarmd, wordt hij heerlijk smeuïg en houdt de stukken goed bij elkaar.

TF5

Bij de andere helft smeren we eerst de openingen in met de looksaus. Vervolgens de gebrokkelde fetakaas en de stukjes olijven.

TF6

We strooien over het geheel een paar druppels olijfolie, peper, zout, geraspte Parmezaanse kaas en leggen bovenop nog een paar takjes tijm.

TF7

Dit alles gaat voor ongeveer 20 minuten de oven in en voor extra knapperigheid, kan je op het einde de grill nog een halve minuut aanzetten.
Kleine tip: zorg voor voldoende verluchting in de keuken (lees: ramen en deuren open), aangezien de lookgeur redelijk indringend kan zijn 😉

TF8

Warm serveren (met de nodige servetten) en je hebt een heerlijke snack, voorgerecht of bijgerecht. Doordat het brood heel luchtig is, kan je volop genieten en toch niet al te vol zitten na een aantal stukjes.

TF9

Laat het smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s