Harry Potter and the Cursed Child

Zondagavond, 30 juli 2016. Zalig op de zetel met Smart Girl van Rachel Hollis en als tussendoortje even scrollen door Instagram. Ineens stopt mijn vinger met bewegen en gaan mijn ogen wijd open. Hoezo ben ik vergeten dat de nieuwste Harry Potter boek vanavond wordt gelanceerd?! Stomme, waardeloze herinneringsagenda. Dus als een speer naar bol.com zodat hij zeker maandag zou aankomen. Het moment dat ik het boek zag, staat voor eeuwig op mijn netvlies gegrift.

Wees gerust, in deze blogpost komen geen spoilers voor. Het boek dat ik nu heb is de Engelstalige versie. De Nederlandstalige komt pas uit in november. Ik heb alle boeken van Harry Potter in het Engels gelezen, dus het sprak voor zich dat deze dit ook ging zijn.

Flaptekst

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.
While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places. 

HP and the Cursed ChildMijn mening

Allereerst! Dit boek is geschreven in scriptvorm. Het is dus niet geschreven in verhaalvorm. (voor wie dit verschil niet weet, misschien even Google’en vooraleer te bestellen) Het leest niet hetzelfde als de andere boeken en je moet er zelf meer bijdenken, want het is minder gedetailleerd. Als je met de juiste insteek begint in het boek, ben je zo weer vertrokken.

Het is een verhaal vol onverwachte wendingen en het vormt een mooie mix tussen de oude, karakteristieke personages en de jongere generatie. Het was mooi om te zien hoe het leven van mijn favoriete personen zich heeft ontwikkeld en de nieuwe uitdagingen waar ze nu voor staan. Je komt te weten hoe hun volwassen leven eruit ziet, de relatie met elkaar is en met hun kinderen. Natuurlijk zou het geen Harry Potter verhaal zijn zonder wat Dark Magic en ik kan zeggen… Wauw. Die had ik niet zien aankomen.

Ik heb dit boek uitgelezen in minder dan 24 uren. De dagen dat ik ervoor ging zitten, waren volgens mij de meest herfstachtige dagen van deze zomer en ik vond het zalig. Het weer was perfect om terug in deze magische wereld te duiken en volledig meegezogen te worden. Voor mij horen de boeken van Harry Potter gelezen te worden wanneer het buiten koud, en liefs regenachtig, is met een lekkere tas thee en een dekentje. Ik heb nu terug enorm veel zin om de hele serie te lezen. Stiekem hoop ik dat er toch nog een verhaalvorm van komt en misschien een nieuwe film. Ik weet dat je bepaalde verhalen en personages niet mag uitmelken, maar ik blijf een zwak hebben voor Harry. Ik kan helemaal in de verhalen opgaan en stiekem had ik ook wel in die wereld willen leven. Hogwarts lijkt mij echt zalig om je jeugd in door te brengen.

Om eerlijk te zijn, ben ik enorm jaloers op J.K. Rowling (op een goede manier). Hoe doet ze het toch?! Elke keer weer weet ze mij te betoveren met haar mooie woorden, magische wezens en intrigerende personages. Die vrouw heeft een talent (en verbeeldingsvermogen) om U tegen te zeggen. Bravo, J.K. Rowling. Bravo! Voor de Harry Potter fans is dit een echte aanvulling en zeker de moeite waard om te lezen.

Titel: Harry Potter and the Cursed Child
Auteur: J.K. Rowling, John Tiffany en Jack Thorne
ISBN: 978-0-7515-6535-5
Pagina’s: 343
Uitgeverij: Little, Brown

 

4 Comments

  1. Ik heb het boek afgelopen week gekregen (was op vakantie, dus kon het niet bestellen), en ben er nog niet in begonnen. Het liefst was ik meteen begonnen, maar ik ben met een ander boek bezig.. Wel heb ik om in de stemming te komen, alle Harry Potter films in een dag gelezen en had ik de gehele serie al opnieuw gelezen. Maar ben zo benieuwd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s