Van Vlaamse bodem

Een paar maanden geleden dacht ik na over wat op dit moment mijn favoriete blogs zijn. Ik wou er weer een speciale post van maken toen het tot mij doordrong dat ze allemaal van Nederlandse bodem waren. Nu hou ik zelf van Nederland, aangezien mijn verloofde een Nederlander is en ik in NL werk, maar toch vond ik het op de een of andere manier niet kunnen. Ik ging op onderzoek uit.

Ik zit vaak te klagen dat Belgische blogs minder aandacht krijgen en dat het nog niet zo geïntegreerd is in onze maatschappij, maar dan moet ik er natuurlijk ook wel zelf een paar ontdekken en lezen. Ik dacht even op Google te kruipen en dat er zo tientallen Vlaamse blogs kwamen uitgerold, maar niets is minder waar. Nu moet ik hier wel een sidenote bij maken. Er zijn heel veel modeblogs aanwezig die het heel goed doen, maar aangezien mijn interesse hierin niet zo groot is, viel het mij op dat de andere categorieën weinig vertegenwoordigd waren. Daarom ging ik op onderzoek uit.

Via verschillende social media kanalen gaf ik te verstaan op zoek te zijn naar Vlaamse blogs die zich bezighielden met andere dingen dan mode. Nogmaals: geen negatieve kijk op modeblogs, maar ik vind dat ze al veel vertegenwoordigd worden. Na een paar dagen stond ik versteld over de leuke blogs die ik had ontdekt. Er bestaan zoveel leuke blogs, maar ze zijn zo moeilijk te vinden. Ze komen niet vanonder de schaduw van de grote blogs.

Ik deed na mijn onderzoek nog een kleine poll bij mijn dierbaarste vriendinnen. Wie van hun las blogs? Eentje. En deze waren dan voornamelijk van mensen uit America. Dit vond ik een klein beetje deprimerend. Ik beschouw blogs als tijdschriften. Vroeger stond ik minutenlang voor zo’n rek om te kiezen welk boekske ik nu mee naar huis ging nemen. Er worden door het internet minder tijdschriften gemaakt, maar ik merk dat er ook minder wordt gelezen. Als er nu een ding is waar ik een grote voorstander van ben, dan is het wel lezen!

Van Vlaamse Bodem

Daarom besloot ik een kleine rubriek te maken. Ik ga mezelf niet vastpinnen op bepaalde dagen of periodes, maar om de zoveel tijd zal ik een blogpost spenderen aan een Vlaamse blog die ik heb ontdekt, waarvan ik denk dat het jullie zal vermaken. Bekijk het als een tijdschrift aanrader 🙂 Aangezien we tegenwoordig toch meer uren online spenderen dan iets anders, kan je wel wat nuttige entertainment gebruiken. En pluspunt: je baas merkt minder dat je even pauze neemt dan wanneer je een papieren exemplaar in handen hebt (wat niet wil zeggen dat je moet stoppen met tijdschriften/boeken kopen he!)

Ik hoop dat ik jullie wat heb kunnen warm maken om op ontdekking te gaan of toch alleszins uit te kijken naar mijn rubriek. Ik moet nog een beetje sleutelen aan hoe ik het allemaal ga presenteren (verhaal, fotografisch, interview,…), maar het eerste artikel verschijnt sowieso in september, dus be on the look out!

15 Comments

  1. Mij valt het ook vaak op dat er in België veel minder blogs zijn, zeker op het gebied van boekenblogs. Dus ik ben heel benieuwd naar deze rubriek! Mijn favoriete Vlaamse blog is overigens bysilke.be, een blog van een studente in Gent 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Ik ben benieuwd 😄 zo leer ik ook nog eens nieuwe blogs kennen. Ik ken zelf ook voornamelijk nederlandse blogs, het zou dus handig zijn om er ook een paar vlaamse te ontdekken. Liefs xx leen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s