Journaling

Zo lang ik mij kan herinneren, heb ik een dagboek gehad. Ik vond het prachtig om al mijn gedachten op te schrijven en niemand die er iets van wist, buiten ik. Tot op de dag van vandaag heb ik het nog steeds nodig om mijn gevoelens op papier te zetten.

Wanneer het eenmaal ‘uit’ mij is, kan ik er sneller afstand van nemen en er iets mee doen. Ik denk na over wat ik voel en breng het onder woorden. Het voelt telkens alsof er een last van mij wordt weggenomen en ik net iets vrijer kan ademen. Het klinkt dramatisch, maar zo voelt het wel. Dan wel op een minimalistische schaal. Nu ben ik laatst aan een nieuw dagboek begonnen, maar deze keer wil ik er wat meer illustraties, doodles en uitknipsels bijsteken. Of misschien een leuke quote, een geplukt bloemetje of papier bijvoegen. Hiervoor is er dan weer een andere benaming, namelijk journaling. Als je wat rondkijkt op Internet (vooral Pinterest), vind je de meest prachtige journals.

unknown scourse
Bron onbekend
Instagram april wu
April Wu 
lolla laine instagram
Evon
___pets_of_the_wizarding_world__owls_by_picolo_kun-d90q5ox
Picolo-kun

Misschien is dit wel iets voor jou? Misschien heb jij het ook wel nodig om alles van je af te schrijven en er aandenkens bij te maken. Soms kan het ook een uitlaatklep zijn. Anderen verwerken hun gevoelens/gedachten (positief of negatief) door te sporten, zingen, eten, drinken en ik gebruik het geschreven woord. Wanneer ik dit een lange tijd niet doe, krijg ik onrustige benen, word ik ziekjes, krijg ik stress of zeg ik stomme dingen. Voor mensen die hun uitlaatklep nog niet hebben gevonden, kan dit misschien iets voor jou zijn. Een boekje alleen voor jou en je gedachten, gevuld met allerlei kanttekeningen.

Journal hoofdafbeelding

Het eerste wat je moet doen, is natuurlijk een leuk notitieboekje kopen. Ik wandel meestal rechtstreeks naar de HEMA, aangezien ze hier een grote keuze hebben en telkens nieuwe edities uitbrengen. Wat ook enorm belangrijk is, is een fijne pen. Ik schrijf zelf met een vulpen in mijn journal, maar als een pen fijn rolt, rollen de woorden dat ook. Daarna moet je voor jezelf uitmaken of je er alleen in wil schrijven of ook in illustreren/plakken. Voor het illustreren gebruik ik een fijne zwarte pen en het inkleuren gewoon standaard kleurpotloden. Sommigen willen eerder met potlood tekenen of met waterverf te werk gaan. Experimenteer, kies wat voor jou het fijnste voelt en leef je lekker uit. Het is alleen voor jouw ogen dus het maakt niet uit wat er uiteindelijk komt te staan. En wat je er voor de rest nog bijsteekt, is helemaal up to you. Het kan een bloemetje zijn dat je hebt gevonden, een leuke quote, foto uit een tijdschrift, cinematicket of zelfs het eerste verloren tandje van je kind. The point is: het is helemaal van jou en je moet het met niemand anders delen. Het is je eigen privéwereldje.

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s