Geluksmomentjes september #3

Opgelet! Deze Geluksmomentjes bevatten super veel familiefoto’s gepaard gaande met zon, zee, strand, gekke dieren en F.C. de Kampioenen. Onze eerste week van de vakantie is om en vanavond kan je al een deel van de foto’s zien. Kijk snel!

Na maanden van toekijken dat iedereen op vakantie ging, was het eindelijk onze beurt. En wat bleek, het weer ging prachtig worden! We zijn maandagvoormiddag vertrokken. We waren gepakt en gezakt, maar het belangrijkste hadden we bij: ons beste humeur.

img_4756

Na 2,5u rijden, uitpakken en boodschappen doen, was het eindelijk tijd voor een tripje naar het strand. Ik ben dol op de zee. De wind op mijn huid, de frisse zeegeur en staren naar het oneindige. Ik was heel benieuwd hoe Lore het allemaal ging vinden, maar die keek niet verder dan het zand. De zon scheen best fel dus hadden we maar even het t-shirt van papa aan getrokken #coolestkidonthebeach

img_4757

Dinsdagochtend gingen we even een toertje doen rond het centrum van Nieuwpoort. Ze hebben echt heel mooie gebouwen en heel schattige huisjes. In de ochtend was het nog wat bewolkt, maar tegen de middag straalde het zonnetje weer.

img_4758

We gingen een heel stuk wandelen langs de haven en onze kapoen had er duidelijk zin in. Deze foto geeft het ideale beeld weer van Lore gedurende de hele vakantie. Baldadig, actief, zot en genietend. Vooral het scheve staartje was een typisch kenmerk. Hoe hard ik ook mijn best deed om het recht te krijgen..

img_4759

Na de middag gingen we weer het strand op. We hadden een wet t-shirt gekocht om haar te beschermen tegen de felle zon, maar het bleek niet genoeg. Na honderden manoeuvres om haar in de schaduw te houden, een zonnehoedje en tien lagen zonnecrème, zijn we na drie kwartiers vertrokken. Het was te warm.

img_4760

Aangezien Lore dolgelukkig is in het zand, besloten we onze tactiek te veranderen en vanaf dan ’s morgens te gaan. We waren er die ochtend al redelijk vroeg aangezien onze meid deze vakantie elke dag rond 6u wakker was.. Na anderhalf uurtje genieten, gingen we terug naar het appartement. Dit ging alleen iets minder goed dan gepland. Lore weigerde uit de buggy te komen.. Meet superdaddy!

img_4761

Die namiddag maakten we een tripje naar Oostduinkerke. Dit was niet gepland, maar we moesten iets aangezien onze kapoen in slaap was gevallen in de auto (dutjes waren heilig voor ons deze vakantie!) Uiteindelijk belanden we bij Estaminet De Peerdevisscher . Het ligt langs het Vissenmuseum en het is er super gezellig. Een echte oude bruine toog, lekker eten, een goed geserveerd pintje en leuke Instagram waardige tafellakens. Natuurlijk kon ik het niet laten om deze foto te nemen met het bijschrift: ‘Wanneer uw nagels bij uwe drank passen.’

img_4762

Nu bleek het ook kermis te zijn en heeft Lore voor de eerste keer eendjes gevangen! Aangezien ze nog maar twee is, mocht ze er elf vangen met de handjes. En trots dat ze was met haar gewonnen prijs 🙂

img_4763

Donderdagochtend was het iets frisser, maar dat hield ons niet tegen om naar het strand te gaan. Lore werd al standaard wakker met: “Vandaag strand, mama?” Tim en ik hadden ons op een bankje gezet met een kop koffie en genoten van de zonsopgang.

img_4764

Na een tijdje drong het tot mij door dat één van bovenstaande strandhokjes het beste hokje ooit was. Natuurlijk werd deze foto geappt naar al mijn (cava drinkende) vriendinnen.

img_4765

In de namiddag hadden we de Kinderboerderij De Lenspolder ontdekt. Hier konden we allerlei dieren bekijken (kippen, eenden, ganzen, ezels (neenee Tim was niet de wei in gekropen.), geiten, varkens en veel meer. Er was ook een leuke kleine speeltuin dichtbij het terrasgedeelte. Terwijl Lore daar was aan het spelen (in het zand natuurlijk), genoten wij van wat quality time met een hapje, drankje en een goed boek.

img_4766

Aangezien ons kindje echt een wit huidje en blonde haartjes heeft, was een zonnehoed echt noodzakelijk. Ik vond haar hier echt zo schattig mee staan. Ze lijkt net Dora, de ontdekkingsreiziger. En ik weet nu al zeker dat ze mij later gaat vervloeken voor deze foto 😀 img_4767

Terwijl ik het appartement wat opruimde, ging Tim met Lore op vrijdagochtend een wandeling maken. Het weer was al flink omgeslagen dus een dekentje was verreist (en een sandwich blijkbaar ook).

img_4768

Het klaarde ’s morgens toch nog een beetje op en dus gingen we een uurtje met de go-cart rijden. Dit stond bovenaan mijn lijstje voor onze vakantie en we hebben zo hard gelachen. Lore heeft gelachen, gegierd, geroepen, gedirigeerd en gereden als een Formule 1 rijder.

 

img_4769

Terwijl in werkelijkheid de papa al het zware werk deed 😉

img_4770

Die middag gingen we terug naar de kinderboerderij, maar konden we niet lang blijven wegens het weer. Het waaide heel hard en het begon stilaan te regenen. Dit weerhield Tim er natuurlijk niet van om een ritje te nemen op een giraf. Zalig!

img_4771

Zaterdagochtend was het moment suprême voor Lore. We gingen naar Plopsaland De Panne ! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook heel benieuwd was. Ik ben nog nooit naar een Plopsapark geweest dus ik wist helemaal niet wat te verwachten. Jongens, wat was het mooi! We hebben allemaal onze ogen uitgekeken. Het was allemaal prachtig gemaakt, super kindvriendelijk, proper en zowel voor jong als (iets) ouder. Echt een aanrader.

img_4772

Ik kwam zelfs mijn grootste idool tegen: Kabouter Lui. We delen namelijk een belangrijke eigenschap 😉

img_4773

Wat ik totaal niet had verwacht om te zien, was het café van F.C. de Kampioenen. Tim kon het natuurlijk niet laten om even met hun te poseren #kampioenzijnisplezant

img_4774

En natuurlijk kon een drankje ook niet ontbreken. Het zag er echt allemaal zo echt uit. Ik stond echt met open mond te kijken #mijngedacht.
Het grappige was dat er die avond een heel oude aflevering op tv was waar we echt bij dubbel lagen. Tim had er nog nooit goed naar gekeken en hij vond het zalig. Nu alleen nog iemand zoeken waar we de gehele collectie van kunnen lenen 😀 #groentje

img_4775

Na dat we zondagochtend het appartement hadden gepoetst, was het tijd om terug naar huis te vertrekken. Ik hou van op vakantie gaan, maar ik hou ook van naar huis gaan. Ik vind het heerlijk om weer terug te keren en lekker in ons eigen huisje te zijn. Maar vandaag was er een extra leuk iets wat ons naar huis bracht en dat was de verjaardag van ons neefje Nolan. We gooiden snel onze koffers af, namen een douche en gingen verder om het te vieren.

img_4780

Ik ben nu bijna klaar met alles uitpakken, de eerste lading was is bijna klaar en ik ga beginnen aan de weekplanning van volgende week. Nu is deze planning niets anders dan plezier, want wij hebben nog een hele week vrij. Op de één of andere manier heb ik hem al redelijk vol gekregen (met ongenoegen van Tim), maar wel met hoofdzakelijk leuke dingen 🙂

Alle foto’s van vandaag zijn genomen met mijn iPhone (wat meestal altijd het geval is met mijn Geluksmomentjes), maar tijdens onze vakantie heb ik ook een groot deel genomen met mijn ‘professionele’ camera. Naar mijn gevoel zitten hier ook hele mooie foto’s bij dus ga ik ze jullie in de loop van volgende week met jullie delen.

Liefs,
Stephanie 

 

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s