Snorfestival

Op zondag, de laatste dag van onze vakantie, gingen we ’s morgens al vroeg op weg naar Utrecht. Daar gingen we namelijk naar het Snorfestival in de nieuwe Snorfabriek. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar het was veel meer dan ik in gedachten had. Ik heb speciaal voor jullie een heleboel foto’s genomen, dus kijk maar even mee.

Nu hoor ik je vragen: “Wat is een Snorfabriek?”. Het is als het ware een restaurant-café, atelier, workshop-centrum, bibliotheek en nog veel meer. Officieel gaat het pas open in november, maar nu kregen we al een sneak peak voor het festival. Uitgeverij Snor heeft de meest lekkere chocolade en toffe boeken, dus het was meer dan logisch dat ik hier dit weekend te vinden was.

sf1

Meteen toen we door de deur kwamen, stond de truck van Vive le Vin voor onze neus. Nu was het nog iets te vroeg voor wijn (het was pas 10u), dus hebben we genoten van hun lekkere koffie.

sf2

Na een ritje van 1,5u en een nieuwsgierigheid die niet meer te bedwingen was, begonnen we eraan. Allereerst zagen we de stand van Uitgerij Snor zelf. Ik word altijd heel vrolijk van de leuke kleuren die hun boeken, agenda’s en postkaarten hebben. Natuurlijk heb ik hier meteen de Borrelhapjeskalender voor Tim en de nieuwste Flow agenda voor mij gekocht. Ik twijfelde nog heel hard over deze gezinsagenda, maar heb hem toch (nog) niet gekocht.

sf3sf4

We kwamen al snel bij de eerste grote ‘kas’. Hier werd een workshop Dag!Boek gegeven. Je kon hier aan de slag met allerlei uitknipsels, typemachines, stempels, tape en nog veel meer om je Dag!Boek te vullen met teksten en beelden. Het gaf mij veel inspiratie om er thuis zelf mee aan de slag te gaan. Ik ben er al wel een beetje mee bezig (zoals je kon lezen in Journaling), maar nu heb ik extra zin gekregen.

sf5

Iets verder door stond illustratrice Aniek Bartels. Zij verkocht mooie dekens, vlaggetjes en illustraties, maar ze maakte ook samen met jou een droommobile. Lore was helemaal gefascineerd door haar tekentalent en nu hangt er een mooi mobile bestaande uit een poes, haar konijntje, een ijsje, een wekker en tipitent in haar kamer.

sf6sf7sf8

Wat mij vooral aansprak op het festival waren de prachtige kleuren, de decoraties (denk: bloemen, lampenkappen, tafelkleedjes, posters…) en de gezellig sfeer. Ik was van het eerste moment verliefd op dit hoekje. De kleuren de barak in combinatie met die tafels, stoeltjes en bloemen vond ik zalig!

sf9

Iets verderop zat iemand waar ik al langere tijd fan van was, namelijk Marloes De Vries. Ik volg haar al een tijd via social media en wou al langer een portret laten maken. Nu wist ik van te voren al dat ze aanwezig zou zijn, dus heb ik niet geaarzeld om een portret te laten maken van Lore. We hebben heel gezellig een praatje gemaakt en ik ben nog meer fan dan eerst.

sf10

sf11

Als lunch aten we biologische frietjes en een kalfskroket van Tour de la Frite. Wat was dit lekker! Nu wonen wij in Vlaanderen, dus geen tekort aan lekkere frietjes, maar deze waren echt overheerlijk. En dan die kalfskroket… Hij was oorspronkelijk alleen voor Tim, maar je kan al raden wat er gebeurde.

sf12sf13

Zoals ik al zei, was de decoratie echt on point. Overal waar je keek, hingen vlaggetjes, slingers, lampenkappen of bloemen aan het plafond.

sf14

En dit was mijn favoriete gestylde hoekje. Ik weet niet waarom, maar het straalde één en al gezelligheid uit.

sf15

Vervolgens deden we samen met Lore een kleine workshop van Wijze Valkema. Hier mochten we leuke template betekenen om ‘koffiebekers’ te maken. Deze waren niet om te gebruiken, maar eerder als decoratie. Lore had de grootste lol terwijl wij ontdekten dat ons tekentalent diep verscholen zit (afgebeelde beker was duidelijk niet door ons gemaakt).

sf16sf17

Een beetje verderop stond de tweede ‘kas’ en deze was van Flow Magazine. Hier gaven ze papierworkshops en werden je de meest prachtigste creaties aangeleerd.

sf18sf19

En van prachtige creaties gesproken. Bij Angeles Nieto haar standje kon je mini 3D-illustraties maken met behulp van schroefjes, steentjes, luciferdoosjes,…

sf20

Er was die namiddag ook een live-bandje aan het spelen, maar buiten hun set om was er een DJ die het hele festival leuke muziek draaide.

sf21sf22

Net langs de DJ stond Print Wagon. De Engelse illustrator en printmaker drukt ter plekke posters en verkoopt deze on the spot. Zoals ik kon zien, was de Blackbeard een echte hit.

sf23

Na een aantal uren rond te lopen, workshops te volgen, creatief te wezen en mijn ogen uit te kijken, was het tijd voor een wijntje bij De Bier Barrels. Zij hadden een super toffe bus waar je zowel op het bovenste dek als gezellig beneden iets kon drinken.

sf24sf25sf26

Toen we die namiddag vertrokken richting huis was ik zo blij dat we geweest waren. Er waren een deel workshops die ik helaas niet heb kunnen doen, maar het was een fantastische dag. Ik had in het begin een beetje schrik om mijn tweejarige dochtertje mee te nemen, omdat ik niet wist of er iets te doen was voor haar. Wat had ik mij vergist! Tien minuten na binnenkomst zat ze al in de stoel om geschminkt te worden. Er waren nog standjes waar we buttons konden maken, robots, vuurvliegjes en in het midden van alles stonden weliswaar circusattributen. Voor sommige dingen was ze nog een beetje te klein, maar ze heeft zich kostelijk geamuseerd. Ik stond er echt van te kijken hoeveel er te doen was voor kinderen dus zeker de moeite waard om ze mee te nemen.

sf27

Als ik mij niet vergis, staat het volgende Snorfestival gepland voor april dus als je een fijne dag (het is meestal zowel op zaterdag als zondag), raad ik je deze zeker aan. Wil je lekker creatief zijn, jezelf amuseren en genieten van een lekker hapje en drankje (alleen, met een vriendin of je gezin) dan is dit zeker de place to be!

sf28

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s