Boekrecensie: De nieuwe erfgenaam

Een paar dagen voor wij vertrokken op vakantie, kwam De nieuwe erfgenaam van Sophie Hannah en Agatha Christie uit. Die werd dus zonder twijfel meteen besteld, ingepakt en uitgelezen in de eerste paar dagen. Ik vertel je er graag meer over.

Flaptekst

Clonakilty (Ierland), 1929. Athelinda Playford heeft verschillende mensen uitgenodigd om samen met haar en haar familie een week door te brengen op haar landgoed Lillieoak, op het platteland in het zuiden van Ierland. De genodigden – onder wie oude bekenden Poirot, Catchpool, Gathercole en Rolfe – weten niet waarom ze zijn uitgenodigd, terwijl de familieleden van mevrouw Playford zich op hun beurt ook verbazen over de samenstelling van het gezelschap. Ze krijgen een verklaring die ze niet verwachtten… 

de-nieuwe-erfgenaam-van-hercule-poirot

Mijn mening

Net zoals bij De monogram moorden had ik een beetje schrik. Treden in de voetstappen van Agatha Christie is een enorme opgave. De verhalen die zij heeft geschreven zijn zo prachtig gemaakt, dat het bijna onmogelijk is om dit te evenaren. En toch doet Sophie Hannah dit bijzonder goed. Net zoals bij het vorige boek, werd ik van de eerste moment meegezogen in een nieuw detectiveverhaal. Ahtelinda Playford nodigt haar familie, haar advocaten, Poirot en Catchpool uit op haar landgoed wanneer ze de bom laat vallen dat haar erfenis volledig zal gaan naar haar assistent. Diezelfde nacht wordt deze laatste dood terug gevonden. Nu klinkt dit misschien als een doorsnee detectiveverhaal met een doorsnee plot, maar niets is minder waar. Tot op het einde wist ik nog steeds niet zeker wie het had gedaan. Er werden verhalen uit het verleden, verbanden en familiedrama’s opgehaald dat de intriges maar bleven komen. Er waren continu tegenstrijdige feiten die in de slotscénes helemaal uit de doeken worden gedaan. Zoals bij elk verhaal van Agatha Christie, sta ik elke keer weer versteld van wie de dader is en vooral over wat zijn/haar motief is.

Als je zin hebt om je neus in een detectiveverhaal te kruipen en te genieten van de grijze cellen van een pientere detective, dan is De nieuwe erfgenaam zeker iets voor jou.

 

 

Titel: De nieuwe erfgenaam
Auteur: Sophie Hannah & Agatha Christie
ISBN: 978 90 443 5074 6
Pagina’s: 316
Uitgeverij: Overamstel uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s