Borrelhapjeskalender

Zoals jullie al konden zien in Geluksmomentjes september #4 en Snorfestival zijn wij een paar weken geleden naar het Snorfestival geweest, waar we dit boek Borrelhapjeskalender kochten. 366 recepten, voor elke dag één.

Zoals jullie weten is Tim de grootste kok in huis. Voor mij komt dit heel goed uit. Hij kookt graag lekkere dingen en ik eet graag lekkere dingen 😀 De drukke weekenden gaan weer beginnen nu de feestdagen in aantocht zijn dus is het weer tijd om nieuwe dingen te verzinnen. Aangezien het weer wat kouder is geworden, gaat het leven zich ook wat meer binnen afspelen. Tijd voor wat gezelligheid en nieuwe receptjes. Wij houden nogal van hapjes maken op een zaterdagavond of zondagmiddag dus toen wij deze Borrelhapjeskalender zagen liggen op het Snorfestival, moest hij mee met ons naar huis.

dsc_1334

In deze kalender wordt elke dag een bepaalde hapje gepresenteerd samen met het handige recept. Geen ingewikkelde dingen of (meestal) ingrediënten, maar toch nog dat beetje extra waardoor je nieuwe dingen leert kennen en je gasten mee verrast. Ongeacht op welke dag van het jaar je deze kalender openslaat, staat er een lekker hapje op jou te wachten. Natuurlijk ga je deze niet elke dag gebruiken, dus staat hij de komende jaren nog steeds vol verrassingen.

“366 recepten. Voor elke dag één. Omdat iedere dag op een feestje uit mag lopen.”

Klein details: niet elk recept gaat vergezeld met een bijpassende prachtige foto van het hapje. Er staan vaak illustraties of alleen maar kookelementen op de foto. Zo kan je experimenteren met alles en heb je geen ideaalbeeld om na te streven. Kan ook wel eens heel bevrijdend werken.

dsc_1332

Camembertballetjes, gestoomde dimsum van Emma, avocado garnalencocktail van Mieke, tarte flambée van Paola, paddenstoelen fritata van Eugene, champignons dordogne, vlammetjes van duivelseiland… en zo kan ik nog wel een tijdje verder gaan. Op elk blaadje staan de ingrediënten en hoe het dient klaargemaakt te worden, vermeldt in één alinea.

dsc_1330

Dus voor iedereen die graag in de keuken staat (of voor wie juist niet, maar toch graag snel en lekkere hapjes op tafel zet), is dit een heel leuk boek om toe te voegen aan je kookboekengamma. Het geeft je weer nieuwe inspiratie en altijd iets nieuws om je gasten over te vertellen en voor te schotelen.

dsc_1328

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s