Geluksmomentjes oktober #2

Een enorm irritante en hardnekkige verkoudheid, pompoenenjacht en een peuter die veel dorst had. Voor mijn gevoel was dit de eerste week van de herfst gepaard gaande met gezellige dingen, maar ook met de nodige zakdoeken. Lees je weer mee?

Maandag was ik nog niet helemaal fit, dus besloot ik mijn huishoudelijke klusjes aan de kant te schuiven en te genieten van een croque monsieur als lunch met de laatste aflevering van Prison Break.

img_5031

Na de nodige traantjes (wat eindigt seizoen vier van Prison Break toch verdrietig), ging ik verder met foto’s maken voor een blogpost over onze trouwuitnodiging (kan je hier lezen).

img_5034

En aangezien ik ’s avonds nog niet genezen was, ging dokter Lore mij beter maken. We hadden haar vorig weekend deze dokterstas gekocht en ze is er echt helemaal gek op. Ideale cadeautip voor kinderen rond de 2-2,5 jaar.

img_5037

Dinsdagochtend was het weer tijd om naar de crèche te gaan. Nog even een foto sturen naar moeke en opa die op vakantie waren en we zijn weg!

img_5039

Later die dag kreeg ik deze foto van Tim met het bijschrift: “Vrolijke dierendag, geitje van me”. Je kan niet geloven hoe hard ik baalde dat hij zoiets had gestuurd vooraleer ik de kans had.

img_5040

Woensdag begon het eindelijk de goede kant uit te gaan, dus genoot ik van een kleine snack tussendoor. Mini krentenbol met kaas is gezond, toch?

img_5047

Daarna was het tijd om te verven, want tante Freja ging met ons mee winkelen en dan kreeg ze een klein kunstwerkje van Lore.

img_5048

Daarna gingen we nog even een wandeling maken naar de hertjes om hen ons oude brood te geven. Het was een stuk kouder geworden, maar het zonnetje scheen heerlijk.

img_5049

Van zo’n wandeling kregen we best honger dus Lore ging wat pannenkoeken voor ons maken. Ze waren trouwens echt heerlijk.

img_5054

Toen was het tijd om winterkleren en -schoenen te kopen. Ik had het een beetje onderschat. Blijkbaar had heel Lommel hetzelfde idee. Enorm druk en lange wachtrijen, maar gelukkig zijn we wel geslaagd. Ik was enorm dankbaar dat Freja meeging, want blijkbaar vinden peuters winkelen na 10 minuten wel goed geweest. Ik moest wel even slikken dat mijn grote meid weer een grotere schoenmaat had. Lijkt ze toch op de mama…

img_5055

Aangezien er nog kleren in bestelling stonden en Lore maar 1 setje herfstkledij had, kon ik deze outfit onmogelijk laten liggen. Ik vind het altijd moeilijk om de goede kleuren voor haar te kiezen aangezien ze zeer bleek is en lichtblonde haartjes heeft, maar ik ben toch geslaagd.

img_5058

’s Avonds volgde ik een masterclass van 365 dagen succesvol en ik vond het weer zeer leerzaam. Ik ben altijd een voorstander van bijleren. Hoort bij een goede zelfontwikkeling en geeft mij altijd een goed gevoel.

img_5062

De week was nogal hectisch. Tim vertrok elke ochtend om 4u30 en kwam thuis om 19u30. Lore werd de dagen dat ik ging werken opgehaald door haar grootouders en ze had haar vader op donderdag al meer dan 48 uren niet meer gezien. Het was daardoor allemaal iets hectischer, maar die avond kroop ik lekker met mijn kapoentje op de zetel. Een beetje quality time, waar we allebei van genoten.

img_5078

En aangezien Tim zo’n sportfreak is, ging hij na zijn werk ’s avonds nog een paar uren sporten (volgens mij heeft die jongen toch wat teveel klappen op het veld gekregen). Gevolg was dat we nog maar een dik half uurtje quality tijd hadden vooraleer we naar bed gingen. Gelukkig had ik nog een aflevering Nieuwe buren opgenomen om te kijken. Ik vind dit echt een heel toffe serie. Karen Damen en James Cooke zijn een hilarisch duo, maar ook wel heel oprecht als het komt op hun vrijwilligerswerk met ouderen. In elke aflevering rolt er zowel een traan van blijdschap als van verdriet.

img_5082

Vrijdagochtend baalde ik enorm. Mijn verkoudheid had de hele week nog aangesleept en hoewel ik mij woensdag al wat beter voelde, had ik echt verwacht om vrijdag terug helemaal fit te zijn. Niets was minder waar. Het voelde net alsof ik een terugval kreeg en dit keer gepaard gaande met de griep. Deze foto stuurde ik naar Tim. Ik wou nog wat charmant kijken, maar de enige mogelijkheid was een goede filter gebruiken die mijn wallen iets wat bedekte.

img_5084

Jongens, die vrijdag kroooooop voorbij. Gelukkig had ik voldoende klanten om mij af te leiden, maar ik telde continu af naar 20u. Ik had het steeds koud en voelde mij gewoon lamlendig.

img_5095

Zaterdag moest ik nog maar een paar uurtjes werken en dan was het eindelijk weekend. Mijn plannen bestonden uit voornamelijk binnen blijven in mijn pyjama, maar ik voelde mij tegen alle verwachtingen in iets beter dus gingen we nog snel even naar de Lommelse Hoevewinkel voor pompoenen te kopen.

img_5104

Ze hadden daar een gigantische pompoen waar Lore even op mocht zitten. Dit ding was echt enorm! Maar wel prachtig om naar te kijken.

img_5106

Hoewel ze de variatie pompoenen heel mooi vond, ging haar aandacht toch snel naar de poes die daar rondliep 😀

img_5116

Die middag ben ik toch nog redelijk snel in mijn pyjama gekropen en begonnen in dit boek 365 dagen succesvol.

img_5135

Lore heeft heel de week geslapen tot 7u, maar in het weekend is dit niet van toepassing. Zaterdag was 6u en deze ochtend was 5u30. Godzijdank heb ik een zalige man die mij laat slapen tot 8u30. Dames, geloof mij. Dit is echte liefde. Ik werd zalig wakker met dit uitzicht.

img_5123

We hadden die ochtend een verfsessie op de planning staan met het thema herfst. Ik ging heel even vers water halen en ik zweer dat ik ze niet langer dan 2 minuten alleen heb gelaten. Blijkbaar is dit nog te lang…

img_5129

Dit is een tussenfoto. De verf moest nog even in het zonnetje drogen en dan wordt het blaadje verwijderd. Ik had het met opgerolde plakband vastgemaakt op dit verfpapier en daarna kan het weer in de keuken worden opgehangen als kunstwerk van de week.

img_5133

In de namiddag gingen we naar het eetfestijn van de KWB. Wij komen hier al meerdere jaren trouw en het is dan ook al het derde jaar dat onze kapoen dit bordje in de lucht steekt. Volgens mij zit het toch in de genen hoor. Op de achtergrond staat hare peter (peetoom) trots toe te kijken 😀

img_5136

Op de één of andere manier wou ik echt heel graag de haard aanmaken en there was no stopping me. We doen dit echt zelden. Op een bepaalde manier voelt het niet heel gezond aan, maar het is wel echt enorm gezellig.

img_5145

Wat zijn jullie aan het doen op deze zondagavond? Ik hoop dat jullie een fijne week hebben gehad en gespaard zijn gebleven van alle ziektekiemen.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s