DIY polaroid fotokader

Ik heb sinds een paar maanden een Instax Mini 90 en ben helemaal verzot op de kleine polaroids. Ik had ze overal ophangen (magneetbord, kurkbord, gewoon op tafel,..), maar ik was niet tevreden. Ik wou deze echt op een leuke plaats hangen in huis waar ik er dagelijks van kon genieten. Daarom besloot ik deze DIY polaroid fotokader te maken.

Benodigdheden

 • Een plank ruw hout van ongeveer 2m
 • Zaag
 • Meetlat
 • Schuurpapier/-machine
 • Matte verf
 • Schroeven
 • Schroefmachine
 • Wasbenzine
 • Oude doek
 • Touw
 • Kleine wasknijpers
 • Polaroid foto’s

We beginnen met afmeten van de stukken plank die we nodig hebben. Wij hebben de plank van 2m verdeeld in 4 stukken van 50cm.

dsc_1400

Vervolgens heeft Tim deze met een handzaag mooi ‘gelijk’ gemaakt. Ik hou er niet van als het te netjes is. Een beetje chaos zorgt voor authenticiteit.

dsc_1402

Vervolgens heb ik de plankjes langs alle kanten geschuurd. Eerst één keer met een grove korrel, toen een medium korrel en op het einde met de fijnste korrel. Zorg er ook voor dat je goed de kantjes schuurt zodat er geen houtsplinters uitsteken.

dsc_1399

Om ervoor te zorgen dat de 4 planken tegen elkaar blijven, schroefde Tim aan de achterkant een plankje horizontaal op de verticale planken.

dsc_1412

Daarna ontvette ik alles goed met wasbenzine en een oude doek. Daarna was het tijd om te gaan verven. Normaal hoor je er eerst een grondlaag op te zetten, maar dat had ik bewust niet gedaan. Als verf had ik gekozen voor de matte kleur staalblauw van Perfection.

dsc_1417

Ik had deze kleur al gebruikt om een ondergrond te maken voor mijn foto’s en ik vind het echt een prachtkleur. Het ziet er op deze foto’s helder blauw uit, maar in het echt is het nog wat donkerder en iets meer een staalkleur.

dsc_1419-1

Voor het aanbrengen van de verf heb ik gebruik gemaakt van een iets bredere verfkwast. De verf dekt heel goed en trekt meteen in het hout. Ik heb ook de zijkanten geverfd, omdat je deze toch ook altijd blijft zien. Vervolgens heb ik de verf een nacht laten drogen. De officiële droogtijd is 4-6 uren dus als je zou willen, kan je deze DIY gemakkelijk in 1 dag maken.

dsc_1422

Na dat alles goed droog was, ben ik er nog een keer met het schuurmachine over gegaan met de fijnste korrel. Ik heb expres weinig druk gezet zodat er niet teveel van de verf afging. Zo kreeg ik op sommige plekken dat het originele hout erdoorheen komt en dat geeft een prachtig effect.

Daarna heeft Tim aan elke zijkant 3 schroeven gezet. Zorg ervoor dat de schroeven niet volledig in het hout gaan, zodat je nog plaats genoeg hebt om je touw te bevestigen. Test van te voren uit waar je het koord wil hebben want als je de plank evenredig verdeeld in 3 delen, heb je onderaan geen plaats meer om je polaroid te hangen.

dsc_1432

Bij AVA had ik een zakje gekocht met kleine wasknijpers. Deze hadden ze in alle maten + vormen en kosten 0,99 eurocent. Ikzelf heb een Instax Mini 90 dus ik heb kleine, smalle polaroids. Als jij grotere polaroids hebt, moet je even kijken of je er 2 of 3 langs elkaar hangt.

dsc_1441

Je spant een fijn koordje horizontaal van de ene schroef naar de andere en probeert dit zo strak mogelijk te doen. Vervolgens neem je een wasknijpertje en bevestigd de polaroid aan het touwtje. Doordat het wasknijpers zijn, kan je gemakkelijk de polaroids van plaats veranderen of nieuwe gebruiken zonder dat er beschadigingen zijn.

dsc_1446dsc_1453dsc_1454

Liefs,
Stephanie

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s