Geluksmomentjes oktober #3

Terroriserende fazanten, de open haard terug gebruiken en het begin van Tim zijn vrijgezellenfeest. Alles gebeurd met op de achtergrond een zeer zieke Stephanie, want ik was echt de hele week zo ziek en compleet op. Kijk maar weer mee.

Maandag begon ik de week goed met een bezoek aan de kinesist. Ik had al een tijdje niet kunnen gaan en voelde dat toch wel goed. Ik liep al een dikke week met een verkoudheid/griep die niet wou doorkomen dus het kon zeker geen kwaad.

img_5149

In de namiddag ging ik verder met studeren. Mijn voornemen om mijn examen te doen voor mijn bruiloft loopt nog steeds en de tijd begint te korten. Gelukkig vind ik het wel leuk dus is het geen echte straf 😉

img_5151

Ik had voor Lore nieuwe herfstkleren gekocht(welke kan je hier lezen), maar sommige dingen waren nog niet aangekomen waaronder haar nieuwe winterjas. Gelukkig had ik haar dinsdagochtend flink ingeduffeld en ze zag er echt te schattig uit. Deze foto stuurde ik naar hare papa.

img_5152

’s Middags kreeg ik weer een leuke foto van de crèche. Ze waren met zen allen lekkere ijsjes aan het maken en Lore mocht ook meehelpen. Fijn om te zien dat ze zo’n projecten doen om de kinderen te entertainen en stimuleren.

img_5158

Woensdagmiddag verschoot ik mij een ongeluk. Ik liep langs het raam van mijn voordeur en deze fazant zat de boel onveilig te maken. Blijkbaar was het een vrouwtjesfazant, maar ze heeft wel de hele dag mijn voordeur gebarricadeerd. Als het geen terrorkippen op weg naar het werk zijn, dan zijn het fazanten aan mijn voordeur #geenfanvanvogels

img_5167

Het enige wat ik de voorbije week heb gedronken, was thee. Ik had sinusitis, keelproblemen en luchtwegproblemen. Alles wat er de weken van te voren had zitten wringen, was er in één keer uitgekomen. Ik voelde mij gewoon op.

img_5171

Ik probeerde Lore zo goed mogelijk te entertainen en creatieve werkjes waren de oplossing. Mama kon rustig blijven zitten en Lore kon aan het werk. Dit knutselwerkje had ze die namiddag gemaakt voor opa.

img_5173

Ik wou al een tijdje een nieuwe ondergrond voor foto’s te maken en deze week heeft Tim er eentje voor mij gemaakt. Hij had allerlei planken geschuurd, vastgemaakt en geverfd in deze prachtige kleur blauw.

img_5179

Lore had het deze week (vooral het eerste gedeelte) ook iets moeilijker. Onze meid werd tussen half 5 en half 6 elke ochtend wakker. Ze was zelf nog aan het genezen van een verkoudheid en hoestte haar eigen steeds wakker. Zoals je kan verwachten, hielp dit niet tegen mijn ziek zijn. Via een lezeres kreeg ik de tip voor een slaapwekker. Na nacht nr 4 was ik stik op en besloot ik het te proberen. Deze leukerd kwam donderdag binnen. Nu weet ik niet of het te danken is aan de wekker of omdat ze zelf doodmoe was, maar ze slaapt de laatste twee dagen gelukkig weer tot 7u, 7u30.

img_5192

Aangezien ik deze week niet meer deed dan op de zetel liggen, hoesten en zakdoeken in record tempo opgebruiken, besloot ik wat herfstachtige dingen boven te halen. Ik was helemaal vergeten dat ik deze nog had, maar ben heel blij dat ik hem terug kan gebruiken.

img_5194

Vrijdagavond voelde ik mij al een stukje beter, maar ik had het nog steeds door en door koud. Daarom besloten we ’s avonds de open haard terug aan te steken. Ik vind het telkens weer zo gezellig als dit vuur ligt te branden op de achtergrond. En zeker wanneer ik dan een verhaaltje voorlees aan Lore. Ze begint de laatste tijd echt meer en meer te genieten van het voorlezen en daar smelt mijn hartje keer op keer van.

img_5201

Daarna had ik zin om terug wat creatief bezig te zijn en terwijl ik alles klaarmaakte, genoot ik in tussentijd van een lekker drankje. Heerlijk zo’n herfstavonden!

img_5212

Uiteindelijk heb ik een moodbord gemaakt. Ik weet dat Pinterest de digitale versie hiervan is, maar ik prefereer nog steeds knippen en plakken. Ik heb dit bord een leuke plaats in huis gegeven zodat ik continu geïnspireerd word om mijn dromen te volgen.

img_5213

Zaterdagochtend voelde ik mij eindelijk terug een beetje als mezelf, maar begonnen we de ochtend toch nog redelijk rustig. Lore kwam lekker tegen mij aankruipen terwijl we samen een tekenfilm keken.

img_5216

Daarna was het tijd om de pompoen te verwerken die we vorige week hadden gekocht. Niet de decoratieversie, maar degene die in de pan hoorde 😀 Tim heeft een heerlijke soep vol met restjes gemaakt: pompoen, 2 pepers, bloemkool, ajuin, look en een komkommer.

img_5217

Aangezien ik de hele week al had binnen gezeten, wou ik zaterdag echt wel wat buitenlucht. Daarom ging ik samen met mijn mama en Lore een pannenkoek eten. Zoals je kan zien, was deze meid daar heel blij mee 🙂

img_5225

Voor de rest van de dag hielden we ons weer vrij rustig aangezien ik al wist wat er zondag op het programma stond.. We staken de open haard weer aan en genoten van een rustige avond.

img_5254

Zondag was het eindelijk zover. Na veel geregel, geweldig acteerwerk en overtuigingskracht, was het Tim zijn vrijgezellenfeest. We zouden ’s morgens als gezin gaan ontbijten en over de markt wandelen, maar toen hij deze jongens zag staan, viel zijne frank. Voor het geval je het niet kan lezen wat er op de t-shirts/spandoek staat: Stalen Timmy – vandaag op de cross, in december de klos. Ze hebben hem vandaag de hele dag op sleeptouw genomen (veldrijden in Zonhoven en daarna bbq + drinks in de pub) en het drinken begon al vroeg (deze foto is rond 9u getrokken..). Ik heb zo’n vermoeden dat ik hem nog amper ga herkennen vanavond.

img_5255

Voor de rest is er vandaag een vriendin met haar dochtertje gezellig langsgekomen, hebben Lore en ik genoten van het zonnetje en heb ik nu net ook iets lekkers voor mezelf ingeschonken. Ik ga nu een vlog kijken, wat werken voor mijn blog en dan lekker mijn bed inkruipen.

14625437_10154112143864385_713508769_n

Ik ben heel benieuwd hoe Tim zijn dag is geweest, maar ik vrees dat ik tot morgen zal moeten wachten.

Liefs,
Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s