Herfstige DIY’s voor kinderen

Eindelijk beginnen de blaadjes te verkleuren en van de takken te vallen. Tijd dus voor de nodige DIY’s. Soms kan Pinterest te overweldigend zijn, dus heb ik een paar DIY’s klaarstaan om samen met jullie kleine kapoentjes te doen.

Deze DIY is heel gemakkelijk te maken en fleurt meteen je huis op. Zowel als decoratie van binnen uit als voor voorbijgangers. Deze herfstbladeren zijn gemaakt van speciaal tissuepapier, maar gewoon knutselpapier kan je hier ook voor gebruiken. Voor de volledige DIY kijk op -> Beautiful leaf suncatchers

ehowfallleaves1

De volgende DIY vereist dat we een hoop ijsjes eten 😉 ofwel losse knutselhoutjes kopen. Voor de rest heb je nog wat verf, stiften en knutselpapier nodig. Deze DIY kan je aan de voordeur hangen of tussen je decoratie zetten. Volledige uitleg -> Popsicle Stick Scarecrow

popsicle-stick-scarecrow-craft

Dit knutselproject vond ik schattig van de moment dat ik het zag. Mijn dochter begint de leeftijd te hebben dat ze begint voor te lezen aan haar poppen, doktertje speelt en haar vader te ‘bed legt’. Ze heeft een heel verzorgende inborst en dan lijkt mij dit heel leuk om voor haar te maken. Meer dan wat kastanjes, toiletpapierrollen, witpapier en een paar stiften heb je niet nodig. Dat wordt het bos in volgend weekend. Volledige DIY -> Miniature baby chestnut

38

Deze DIY ken ik al een paar jaren en vind ik zelf heel leuk. Alleen heb ik nog geen tijd genomen om hem te maken. Nu Lore wat ouder is, leek het mij leuk om deze samen te gaan verstoppen in het bos en leuke foto’s te nemen. Je kan hem in allerlei posities zetten of zelfs in de bomen hangen. Je hebt een kleurenprinter, stevig papier en wat pinnetjes nodig. Moest je geen kleurenprinter of steviger papier hebben, kan je dit nog altijd downloaden op een USBstick en deze bij het copycenter laten uitprinten. Volledige DIY -> Felix the DIY fox

felix5

Dit volgende kunstwerkje is volgens mij al bij iedereen bekend. Ik denk dat we dit allemaal wel een keer hebben gemaakt op school, bij de (groot)ouders of voor onze kinderen. Maar hoe dan ook blijft het een favoriet. Tegenwoordig wordt je overal omver gegooid met mason jar potten dus moeilijk is het niet. Je combineert het met een flinke wandeling om bladeren te zoeken en daarna samen aan de slag te gaan met een kop warme chocomelk, lijm en kaarsjes. Volledige DIY -> Mason jar leaf candle holder

autumn-leaf-mason-jars4-1024x683

And last but not least, eentje voor de mama’s. Nu weet ik niet of iedereen zo enthousiast is over de herfst en to-do lijstjes als ik, maar toen ik deze tegenkwam heb ik hem meteen afgedrukt. Er staan allerlei leuke dingen op om in deze periode te doen, die een heleboel sfeer brengen en je optimaal laten genieten van de veranderingen rondom je. Ik zelf heb er al drie kunnen afvinken en vandaag komt de vierde. Voor de volledige blogpost en het pff-bestand, zie -> Herfst to-do list

a-cup-of-life-31

En jij? Welke dingen doe jij om in de herfstsfeer te geraken? Ik ben altijd heel benieuwd om te zien wat jullie maken of hoe jullie van dit seizoen genieten. Als je wil dat ik meekijk, gebruik dan de hashtag #stephtoread op Instagram of op Twitter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s