Favoriete kinderboeken van het moment

Laatst was het kinderboekenweek en werd ik rechts en links omver gegooid met prachtige boekjes. Elke Instagram-account (boekgerelateerd), die ik volgde, postte het ene juweeltje na het andere. Het inspireerde mij om nog meer voor te lezen aan Lore en ik laat jullie zien wat haar favoriete boeken van het moment zijn.

Ik ben een enorme fan van voorlezen. Zoals we waarschijnlijk allemaal weten, is voorlezen zeer goed voor de taalontwikkeling van onze kindjes. Ik ben hier dan ook meteen mee begonnen toen ze werd geboren. Ik was al verliefd op kinderboeken vooraleer Lore geboren was. Kleine dierenboekjes, knisperboekjes, voorleesboekjes, boekjes voor het slapen gaan,… Haar collectie was al snel vrij indrukwekkend. Tot mijn grote plezier begint onze kleine meid er nu ook echt plezier in te krijgen. Ze luistert aandachtig, kijkt gedetailleerd naar de tekeningen en vertelt in tussentijd mee wat er gaat gebeuren. Nu het buiten kouder wordt, kruipen we gezellig onder een dekentje en duiken we de magische wereld in. Op het moment zijn deze drie haar favoriete boekjes.

dsc_1484Elke avond lezen de dieren van Holletje-in-‘t-Bos een verhaaltje voor het slapengaan. Tot hun boeken op een avond plots beginnen te verdwijnen. Een voor een. Is er misschien een boekendiefje in het dorp? En wie zou dat dan kunnen zijn? Lisa Langoor, een moedig konijntje, is vastbesloten het boekenmysterie op te lossen. Ze wil hun voorleesverhaaltjes terug, en wel nu meteen!

Titel: Het boekenliefje
Auteur + illustrator: Helen Docherty & Thomas Docherty
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 978 90 448 2027 0

dsc_1490Dit wordt een heel bijzondere dag, dacht Kikker aan het ontbijt. Haas had het gisteren nog gezegd. Maar wat er zo bijzonder aan was, dat wist Kikker niet. ‘Wat voor dag is het vandaag?’ vroeg hij aan zijn vriendjes. ‘Vrijdag, geloof ik,’ zei Eend. ‘Wasdag,’ zei Varkentje. Maar dát had Haas niet bedoeld!

Titel: Kikker en een heel bijzondere dag
Auteur + illustrator: Max Velthuijs
Uitgeverij: Uitgeverij Leopold bv
ISBN: 978 90 258 5996 1

dsc_1494Wardje Wasbeer verlangt héél erg naar Kerstmis! En dit jaar heeft hij een heel bijzondere hartenwens: hij wil heel graag een echte grammofoon hebben! Om er zeker van te zijn dat de Kerstman zich niet zal vergissen, stuurt Wardje hem alvast in de lente zijn verlanglijstje. En nog eens in de zomer. En voor de zekerheid ook maar eens in de herfst, en nog eens net voor Kerstmis. Dan is het eindelijk kerstavond. En Wardje wacht. Zou zijn allergrootste kerstwens ook echt in vervulling gaan?

Titel: Het grote kerstwenswonder
Auteur + illustrator: Julia Boehme & Stefanie Dahle
Uitgeverij: Bakermat
ISBN: 978 90 5924 139 8

Zowel het eerste als het laatste boekje heb ik gekocht op de boekenbeurs in Antwerpen vorig jaar. Ik vond vooral de standen van Clavis Uitgeverij prachtig. Alle boeken staat er mooi uitgestald en je hebt rustig de tijd om alles te bekijken en door te bladeren. Ze staan dan ook mooi gestald qua leeftijd, wat ik altijd heel handig vind. De woordjes, illustraties en grootte zijn allemaal aangepast aan de behoefte van jullie kleine kapoen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn om naar de boekenbeurs te gaan, deze is dit jaar van 31/10/2016 tot en met 11/11/2016. Ik ga met collega-blogger Nele van Pizza Party Friday Night, dus als er nog medebloggers gaan op 7 november, laat zeker iets weten! Voor verdere informatie of het bestellen van tickets -> http://www.boekenbeurs.be

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s