Geluksmomentjes oktober #4

Mijn Geluksmomentjes van deze week: De eerste kerstshow van het seizoen, chocolade pepernoten en pompoenen snijden. Ik was na vorige week helemaal terug opgeknapt en ging de herfst weer met volle teugen tegemoet.

Maandag begonnen we goed met een bezoek aan de kinesist. Meestal draag ik gemakkelijke kleren met mijn favoriete sjaal en probeer ik mij die rest van de maandag te focussen op mijn schrijven.

img_5265

We aten die avond frietjes met frikadellen en terwijl we buiten aan het bakken waren, begon ik stilaan mijn nieuwe schoenen in te lopen. Dit is de flatterende foto want twee minuten later had ik er dikke sokken in aangedaan 😀

img_5269

Zoals jullie zagen in Geluksmomentjes oktober #3 was zondag het vrijgezellenfeest van Tim en hij had die maandag echt wat tijd nodig om te bekomen. De zetel was zijn favoriete plek.

img_5272

Dinsdagochtend nam ik een andere route naar het werk en bleef ik onderweg even staan om hiervan een foto te nemen. Het was een mooie blauwe lucht, het zonnetje begon omhoog te kruipen en de dauw lag prachtig op deze mooie struiken. Perfect begin van de werkweek. Ik raad iedereen aan om een keer een andere route te nemen. Wie weet wat voor moois je allemaal tegenkomt.

img_5276

Lore hoest al een paar weken en het lijkt niet echt te minderen. Ik begon een beetje ongerust te worden dus gingen we woensdagochtend naar de dokter. Nu weet ik al langer dat zij hyperreactieve longen heeft en bevestigde de dokter dat er voor de rest niets aan de hand was. Met de seizoenswisseling komt dit vaker voor en zou het snel moeten overgaan. Nu klinkt hyperreactieve longen misschien iets drastisch, maar het wil gewoon zeggen dat ze iets gevoeliger is. Wat waarschijnlijk met de jaren wel zal beteren.

img_5283

’s Middags verscheen mijn artikel Herfstige DIY’s voor kinderen, waarin ik vijf DIY’s laat zien die ideaal zijn voor jullie kapoentjes. Ik vind tijdens het najaar knutselen dubbel zo leuk.

autumn-leaf-mason-jars4-1024x683

Daarna ging ik met Lore en mijn moeder naar Pelckmans. Hun kerstmarkt stond sinds het weekend daarvoor en ik kon me niet langer bedwingen. Vooraleer we bij het kerstgedeelte kwamen, zag ik dit servies. Ik ben de laatste tijd helemaal verliefd op deze kleur blauw en ik vind deze schaaltjes echt prachtig! Ik moet mezelf echt bedwingen om niet terug te gaan.

img_5292

En daar begon het feest. Toen we voorbij de deuren liepen, hoorde ik alleen maar kerstmuziek en zag ik overal twinkelende lichtjes. Zaaaalig! Lore keek haar ogen uit terwijl mama en ik rustig tussen al spullen neusden. Toen Tim eenmaal in de gaten had dat wij hier waren, kreeg ik het ene berichtje na het andere. Hij was redelijk ongerust over onze bankrekening na afloop 😀

img_5293

Maar gelukkig heb ik het heel netjes gehouden, maar zonder iets buiten gaan was geen optie. Ik heb twee leuke koppen gekocht (aangezien ik al mijn andere laat sneuvelen), decoratiestickers, kersttoiletpapier, dikke sokken en een voorleesboek.

img_5296

Ik denk dat het komt door de weersverandering (lees: koud) dat ik zin had in chocolade en  donderdag kon ik mij niet meer bedwingen. Tijdens mijn lunchpauze liep ik even naar de winkel om een voorraad in te slaan. Ik eet bijna nooit pepernoten, maar ik wou deze mengeling met chocolade wel eens proberen. Ik moet zeggen dat ze echt lekker zijn en Lore is er ook helemaal fan van.

img_5301img_5305

Jullie hebben het misschien al gemerkt, maar Kerstmis is mijn favoriete feestdag. Om tegen te gaan dat ik al begin te decoreren in mei, mag ik pas eind november de kerstspullen boven halen.
En begin nu niet over Sinterklaas.. In dit huishouden staat de kerstboom vooraleer de Sint is geweest. Deal with it.
Nu had Tim het over decoratie en niet over kleding, daarom ook dat ik vrijdagavond besloot mijn kerstpyjamabroek uit de kast te halen. Inclusief nieuwe wintersokken.

img_5320

Zaterdagochtend kwam mijn artikel over Lore haar Favoriete kinderboeken van het moment online. Ik ben een grote voorstander van voorlezen en ik hou van het feit dat Lore er nu zoveel plezier in schept.

dsc_1494

Zaterdagavond hadden wij normaal gezien plannen om te gaan bowlen, maar hadden we besloten om toch maar thuis te blijven die avond. Om het toch nog wat gezellig te maken, hadden we wat kleine hapjes op tafel gezet en de haard aangestoken. Gezond stond duidelijk niet op het menu (of misschien toch met die tomaten).

img_5330

Zondagochtend hadden we een vroege start en zijn we lekker de bossen in gedoken. De herfstkleuren zijn er nog niet helemaal, maar de mist gaf het een extra touch. Iedereen helemaal ingeduffeld en wandelen maar. Lore sprong in elke plas met haar nieuwe regenlaarzen.

img_5344img_5347img_5368

Ik ben precies de hele tijd aan het wachten op de prachtige herfstkleuren. De bladeren lijken precies nog niet helemaal zoals het hoort. Het voelt alsof er nog een kleurexplosie van bruin, geel, rood en oranje moet komen. Ik was dan ook heel blij toen ik deze tegenkwam. Hij had echt de mooiste kleur bladeren. Deze foto is zonder filter dus dat wil al wat zeggen.

img_5375

Na de wandeling besloten we op te warmen met warme chocomelk. Ik probeer de laatste tijd wat minder koffie te drinken en ik had ineens heel veel zin in Cécémel. Hij heeft trouwens heerlijk gesmaakt 🙂

img_5372

Ik had een paar weken geleden pompoenen gekocht, maar doordat het nog een paar weken was tot Halloween en ik in tussentijd ziek was, gingen we er nu pas mee aan de slag. De kleinste werden in de living gezet ter decoratie, samen met mijn nieuwe DIY polaroid fotokader. Momenteel is onze haard mijn favoriete hoekje. Samen met het brandend vuurtje straalt het zoveel gezelligheid uit.

img_5378

En daarna was het tijd om pompoenen te snijden. Lore is nog een beetje te klein, maar stond haar mama en papa goed aan te moedigen. Ze vond het vooral leuk toen haar vader besloot gaten te gaan boren (show off). We gaan nog één knutselwerkje maken en dan zijn we klaar met decoreren voor dit seizoen. Dan mag ik al stilletjes beginnen dromen over kerstliedjes, kerstbomen, overal lichtjes,… Oh ja en onze bruiloft 😉 Wat hou ik toch van dit seizoen!!!

img_5383

Doen jullie mee aan Halloweenversiering? Of andere leuke DIY’s rond deze tijd?

Liefs,
Stephanie 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s