365 dagen succesvol

Sinds een maand ben ik eigenaar van het boek 365 dagen succesvol van David de Kock en Arjan Vergeer. Dit boek heeft mij geholpen om terug in gang te schieten en mijn meest gelukkige leven te leiden.

Een paar maanden geleden gaf een vriendin mij de tip om mij in te schrijven voor het 12 stappen plan van David de Kock en Arjan Vergeer. Na een kleine zoekactie online, schreef ik mij in voor hun (gratis) mailing. Om de paar dagen kreeg ik een korte email vergezeld met een video. Een paar emails ging het goed, maar algauw verdwenen ze in de massa tot ik hun inschrijving voor de gratis masterclass (online) zag. Het ging over stop de stress. Mijn werkboek was geprint en ik zat klaar voor mijn laptop met mijn kopje thee. Na afloop  ging ik meteen op zoek naar hun boek 365 dagen succesvol.

Toen hun goede vriend Jip op jonge leeftijd overleed, beseften David en Arjan dat het leven maar kort is. En dat de meeste mensen in die korte tijd helemaal niet doen wat ze het liefste willen. Jip zei: ‘Iedereen gaat dood, maar niet iedereen leeft echt!’ David en Arjan beloofden hem om iets waardevols te doen met de rest van hun leven. Ze stelden zichzelf de vraag: hoe krijg je het leven dat je het allerliefste wilt? En zo ontstond ‘365 dagen succesvol’. In dit leuke praktische boek nemen ze je stap voor stap mee richting het leven van jouw dromen. Ben jij er klaar voor?

dsc_1509

Ik heb echt de tijd genomen voor dit boek en twee weken lang goed nagedacht over alles wat er in werd verteld en in het maken van de oefeningen. Maar wat was nu juist de reden dat ik dit boek nodig had?
Ik stond namelijk stil. Een jaar geleden zat ik vol goede voornemens, maar zonder een duidelijk plan. Natuurlijk maakte ik door het jaar verschillende planningen, de ene wat gekker dan het andere, maar er kwamen geen echte vorderingen. Het voelde alsof ik ter plaatse bleef watertrappelen. Ik werd er een beetje moedeloos van en mijn reactie daarop was om diep in mijn cocon te kruipen. Wat was nu juist mijn droom? Wat wou ik bereiken met alle dingen die ik nu doe? Dat was in het begin mijn hoofdvraag. Ik moest hier een duidelijk antwoord op krijgen vooraleer ik verder kon.

dsc_1512

Ik had een paar jaren geleden al eens een lezing gevolgd en een paar boeken gekocht van een motivational speaker, maar deze bleek niet juist voor mij te zijn. Ik was daarom voorzichtig om helemaal op te gaan in dit boek, maar deze jongens spraken mij echt aan. Ze stralen gewoon geluk en innerlijke rust uit en dat is juist wat ik heel belangrijk vind.

dsc_1517

Ik heb heel veel geleerd over mezelf, wat mijn droom/missie is en hoe ik dit wil bereiken. Ik heb manieren ontdekt om elke dag kleine stapjes te zetten en mijn leven te leiden naar mijn eigen kernwaarden. Het heeft mij het inzicht in mezelf gegeven dat ik momenteel zo hard nodig had. Ik heb blaadjes vol gekrabbeld met oefeningen, doelen, eerlijke antwoorden op persoonlijke vragen, rolmodellen en het meest voorname: wat mijn kernwaarden zijn.

dsc_1524

Momenteel volg ik hen via Facebook, hun mailing, gratis online masterclasses en hun blog. Ze geven ook de mogelijkheid tot een jaarprogramma, maar dat voelt niet aan als iets voor mij. Ik kan mij inbeelden dat vele mensen hier geweldig baat bij hebben, maar ik voel mij tevreden met de rest.

dsc_1530

Dit boek is niet iets wat ik doorlees, een paar dingen van onthou en dan verder ga. Dit boek heeft mijn visie op het leven veranderd, op mijn leven. Ik heb hierdoor al vele stappen gezet en keuzes gemaakt en ik weet dat er nog meer gaan volgen. Er zijn twee zinnetjes die altijd in mijn hoofd springen als ik het weer even niet weet of als ik stilsta:

‘Wat je aandacht geeft, groeit.’
‘Altijd in beweging blijven.’

Als jij momenteel even in een dip zit of niet meer weet hoe het nu verder moet; als je op zoek bent naar je echte ware geluk of in nood voor een duw in de goede richting, dan is dit boek echt iets voor jou. Ik weet zeker dat je er alleen maar baat bij gaat hebben. Wat is er nu beter dan jezelf gelukkiger maken?

 

Titel: 365 dagen succesvol
Auteur: David de Kock en Arjan Vergeer
Uitgeverij: Unieboek
Pagina’s: 194
IBSN: 978 90 00 35426 9

3 Comments

  1. Pingback: Steph to Read

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s