Geluksmomentjes oktober #5

Pipi Langkous staartjes, een zoektocht naar kabouters en swingende kerstbomen. Met deze drie dingen was het sowieso al een super week. Mijn Geluksmomentjes zijn er weer!

Maandag was het echt herfstweer. Het zonnetje kwam amper door en in de namiddag begon het zelfs te regenen. Toen ik klaar was met poetsen, ging ik in mijn meest comfortabele house wear studeren. Binnen een paar weken heb ik namelijk mijn examen dus repeteren repeteren, wie zijn best doet zal het leren. Repeteren en studeren en proberen. (Samson en Gert, iemand?)

img_5390

Maar er horen natuurlijk ook pauzes bij en die bestonden uit kopjes thee met lekkere chocolade pepernoten. Had ik al laten weten dat deze een kleine verslaving aan het worden zijn?

img_5396

’s Avonds las ik eindelijk het boek van A Beautiful Mess uit. Ik weet niet wat het is, maar momenteel ben ik in twee boeken maar tot een tiental pagina’s gekomen. Ik heb het gevoel geen rust in mijn lichaam te hebben om te lezen. Heel gek. Ik hoop dat het snel gaat beteren want ik heb nog veel goede boeken liggen!

img_5398

Dinsdag nam ik deze foto. Eindelijk beginnen de herfstkleuren te komen. Ik heb mezelf deze week vaak betrapt dat ik naar alle kleurrijke bomen kijk. Vooral de kleur rood lijkt mij deze herfst te fascineren. Ik mis gewoon wat meer leven in de brouwerij.

img_5400

Tijdens de herfst begin ik altijd terug Harry Potter te kijken of te lezen. We zijn terug begonnen met alle films en die worden vergezeld met lekkere kopjes kamillethee (en misschien een paar pepernoten..). Ik begin al weer helemaal in de kerststemming te komen. Is het al tijd om mijn kerstcd’s boven te halen? (Anyone? No? Just me.)

img_5410

’s Avonds stuurde een vriendin dat ze dit kleedje zag en meteen aan mij moest denken. Ik zou deze jurk echt dragen. Een paar ballerina’s eronder en we zijn er klaar voor. Je wilt niet weten hoeveel van deze dingen ik al gepint heb 😀

img_5411

We waren deze week begonnen met potjestraining voor Lore en deze doekjes waren mijn beste vriend op woensdag. Ze had best veel ongelukjes en deze werken echt perfect voor de vloeren.

img_5414

Terwijl Freja op bezoek kwam om wat bij te praten, ging ons kapoentje nog even op het potje terwijl ze wat tv keek. Ik wou het potje eerst bij ons toilet zetten, maar onze gang is echt heel ongezellig en koud. Jammer genoeg zijn we de dag erna mee gestopt. Wij, en haar begeleidsters op de crèche, hadden het gevoel dat ze er nog niet klaar voor was. Ze vindt een natte broek heel vervelend, maar volgens mij voelt ze de drang tot het plassen nog niet. Als ze al op het potje ging, was het meer toeval. We proberen het binnen een tijdje nog eens. (En laten we alstublieft niet beginnen over het hele zindelijkheidsdilemma dat in het nieuws was..)

img_5417

Deze week werd ook mijn nieuwe hoesje geleverd. Ik had al een tijdje het idee om deze te laten maken en vorig weekend deed ik het. Ik ben er echt heel blij mee. Het hoesje is van heel goede kwaliteit en het logo is mooi afgebeeld.

img_5441

Lore haar haren zijn de laatste tijd goed gegroeid dus nu konden we eindelijk twee staartjes maken. Ze zag er zoo schattig uit! Deze foto is dan ook naar meerdere familieleden verstuurd 😀 Ik kan het kind echt zo opeten.

img_5450

Op de crèche waren ze deze week wafels aan het bakken ten voordele van rode neuzen dag. Alle kindjes mochten helpen en ze waren echt heel lekker.

img_5455

Maar dat was niet het enige lekkere die donderdag. We kregen van een leverancier op het werk een taart en daarna ook nog eentje van een klant. Deze is altijd mijn favoriet, maar na de tweede dag had ik er toch ook weer genoeg van.

img_5457

Die donderdagavond hadden we na het werk een bespreking met de coördinator van ons huwelijksfeest. Ik had een hele hoop vragen en daarom nam ik mijn vertrouwde notitieboek(je) mee. Gelukkig ging alles heel goed en ben ik gerustgesteld dat alles op de dag zelf in orde gaat komen.

img_5462

Ik had die dag ook nog deze nieuwe pennen voor de bruiloft gekocht. Ik had ze een tijdje geleden bij de HEMA gezien en ze zijn ideaal voor bij ons gastenboek.

img_5463

De laatste weken ben ik van alles aan het veranderen in ons huis (decoratiewijs) en met dit plekje ben ik nog steeds heel blij. Het moodbord zelf vind ik nog steeds even inspirerend en de rest maakt het gewoon heel gezellig.

img_5464

Die dag was er namelijk nog iets leuks, want ik kreeg het boek Hygge van Meik Wiking binnen. Ik heb hier al veel over gehoord en nu kan ik het eindelijk zelf lezen. Ik ben benieuwd.

img_5467

Wij zouden normaal zaterdagavond naar vrienden gaan, maar aangezien Tim pas laat in de namiddag moest beginnen met werken, ging het niet door. Ik had een klein cadeautje voor hen gekocht aangezien ze net zijn verloofd en gelukkig heb ik het met andere vrienden kunnen meegeven.

img_5493

Lore en ik gingen die namiddag even langs bij moeke en opa in de winkel. Zoals je kan zien, voelt Lore haar eigen hier heel erg thuis. En dan die koetjessokjes 😀

img_5495

Zondagochtend ging Tim mountainbiken en trokken Lore en ik ook het bos in. Hier ging ze even hallo zeggen tegen de kabouters die in de paddestoelen wonen. Het werd een heuse paddenstoelenzoektocht.

img_5507

Aangezien ik veel last heb van grasstuifmeelallergie, ga ik in de lente en zomer bijna niet wandelen, maar zodra de herfst begint ben ik niet meer te stoppen. Ik hou van het bos, de geur, de koude, de kleuren en uitzichten zoals deze. Goedemorgen wereld.

img_5509

En natuurlijk zou een kind geen kind zijn, als het niet in de modderplassen springt. Halleluja voor rubberen laarzen.

img_5517

Het was deze ochtend echt zoo mooi in het bos. Het was nog redelijk vroeg dus er waren bijna geen andere wandelaars en het licht scheen prachtig door de bomen. We hebben echt zalig genoten en ik kijk al uit naar onze volgende wandeling.

img_5518

We hadden deze week nog wat inspiratie opgedaan voor kerstmis dus trokken we deze namiddag naar Pelckmans. Ik was natuurlijk heel blij aangezien ik weer door de kerstshow mocht lopen. Ik voel me nergens zo thuis als tussen de kerstbomen. Er stond zelfs eentje die de hele tijd bewoog en dat voor een kleine 399 euro. Ik had deze vorige keer al met mijn moeder gezien, maar ik liep er nog een keertje langs speciaal voor Tim. Hij had dezelfde reactie als ik: Say whaaaaat?! (Check mijn Instastories op Instagram: stephtoread voor de dansende kerstboom)

img_5528

Het zonnetje scheen, ons karretje was geladen, Lore had haar oogjes kunnen uitkijken en toen was het tijd om terug naar huis te gaan. En wat ik het trouwens druk in zo’n tuincentra op zondag..

img_5529

En moet je nu eens wat weten? Ik heb een heerlijk verlengd weekend. Ik heb op maandag altijd vrij, dinsdag is een feestdag (niet in Nederland, maar ik heb vrij genomen om samen met Tim en Lore te zijn) en woensdag is ook mijn vrije dag. Ik heb al allerlei leuke dingen op de agenda staan. Hebben jullie leuke plannen dit verlengd weekend?

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s