Geluksmomentjes november #1

Een super verlengd weekend, bedankjes voor de bruiloft maken en een sushifeestje. Ligt het aan mij of legt zo’n feestdag je hele innerlijke kompas plat? Op deze zondagavond weer een hele hoop foto’s van mijn voorbije week.

Maandag was een rustige ochtend aangezien onze kapoen niet meedeed met de wintertijd en we vroeg uit de veren waren. De dag begon dan ook met veel koffie in een feestelijk kerstkopje.

img_5532

Vorige week was ik jullie deze vergeten te laten zien. Shame on me! Ik was in het weekend naar de boekenwinkel geweest en had deze twee leuke boekjes voor Lore gekocht. De bladeren vallen van de bomen, het weer wordt kouder en de mutsen komen boven. Daarom een paar boekjes om de winter en de kerst te introduceren. Binnenkort hierover meer 🙂

img_5684

Die dag hadden ze Halloweenfeestje op de crèche en Lore ging met vleugels. Ze wou de hele dag vliegen, vliegen, vliegen, heel hoog in de lucht! (Weer een nummer van Samson en Gert. Maar goed dat ze nieuwe afleveringen gaan maken).

img_5536

Ik ging die middag op bezoek bij een collega en zij heeft altijd de leukste dingen buiten haar winkeltje staan. We hebben eerst lekker bij haar geluncht vooraleer we vertrokken naar Coppelmans.

img_5538

Daar waren namelijk alle kerstartikelen uitgestald en van wat ik had gehoord de vorige jaren, was het altijd de moeite waard. Het waren een stuk of zes verschillende kamers, allemaal gedecoreerd in verschillende kerststijlen. Ik vond het heel leuk om te zien, maar er stonden precies ook veel decoratiespullen die niets met kerst te maken hadden.

img_5547

Op het einde kwamen we dit bordje tegen. Ik heb speciaal een foto voor Tim gemaakt. Misschien moet ik nog even wachten met dit te kopen tot we getrouwd zijn 😉

img_5548

Ik kreeg deze afbeelding van een vriendin en ik vond hem heel toepasselijk, want ik zit af te tellen tot ik mag beginnen met decoreren! Santa Claus is coming to toooooooown. Vorig jaar vond Lore er nog niet veel aan, maar ik heb een gevoel dat ze dit jaar wel mee de boom wil versieren.

img_5556

Dinsdag was het feestdag in België (Allerheiligen) en aangezien ik graag bij Lore en Tim wou zijn, had ik die dag vrij genomen. We hadden met vrienden en hun kinderen afgesproken in de binnenspeeltuin. De mama’s konden bijpraten, de papa’s keken veldrijden en de kinderen konden zich flink uitkuren. Een echte briljante uitvinding, die binnenspeeltuin.

img_5565

Woensdag begonnen we de dag met kokkerelen. Ik ging aan de slag met een gehaktschotel en Lore heeft mij flink geholpen. En om iets na 10u kregen we een leuke verrassing, want papa had al gedaan met werken dus die kon ook de hele dag bij ons zijn.

img_5592

Een klein minpuntje was toen Lore besloot te stempelen op de vloer. Blijkbaar is het niet volledig tot mij door gedrongen dat deze meid een flink stuk is gegroeid en nu in de knutselkast kan. Ik had het moeten weten toen het langer dan 2 minuten stil was. Godzijdank voor kinderstempels van HEMA en Detoldoekjes.

img_5554

In de namiddag kwamen mijn allerliefste getuigen helpen met de bedankjes voor de bruiloft te maken. We hebben de hele middag lekker liggen keuvelen terwijl we creatief bezig waren. Achteraf hebben Tim en ik nog een bezoekje gebracht aan de bloemist, AVA en CASA. We zijn zo goed als klaar met alle decoraties en het begint nu wel echt spannend te worden. Nog minder dan 6 weken!

img_5597

Van al dat geknutsel, begon ik extra veel zin in kerstmis te krijgen. Ik heb het gevoel dat het dit jaar wat minder is doordat het zo druk is. We zijn volop bezig met de trouw bovenop al onze andere activiteiten, dat ik er nog niet veel heb over nagedacht. Nu heb ik al wel de kerstcd uit de kast gehaald zodat hij binnen handbereik staat 😉 Ik blijf natuurlijk nog steeds een echte kerstfreak.

img_5682

Donderdag las ik de laatste nieuwe Flow uit en kwam ik deze illustratie tegen. Ik herkende mezelf hier enorm in. Wanneer ik eindelijk mijn telefoon uitzet en op een andere plaats leg, beginnen er allerlei mooie dingen van mijn hand te komen. De stilte geeft meer ruimte in mijn hoofd voor creativiteit.

img_5604

Ik had die middag een bruisbal gekocht voor Lore bij de Etos. Ik kwam deze toevallig tegen en was het niet voor het badspeeltje dat binnenin verstopt zit, had ik het niet meegenomen. Maar ik denk dat Lore dit heel tof gaat vinden. Iets voor volgend weekend te proberen.

img_5607

Zaterdagochtend konden we onze bestelling van de Zara gaan ophalen. Ik had voor Lore een nieuwe trui, broek en wanten besteld. Ik vind er voor haar echt de meest leuke dingen. Ik ben helemaal verliefd op hun kindercollectie en al helemaal op deze trui! Als iemand deze weet hangen voor volwassenen, gelieve de link achter te laten.

img_5681

Zaterdagmiddag vertrok Lore naar haar oma en opa om te blijven slapen. Ik blijf het nog altijd heel gek (en oorverdovend stil) vinden zo zonder kind in huis. Gelukkig hadden we die avond een feestje van twee vriendinnen die jarig waren. Onze beste kleren aan en hop, de fiets op.

img_5643

We gingen met zen allen uiteten bij Hamachi. We hebben heerlijk gegeten, gedronken en kunnen bijpraten. Tim liep al de hele dag te roepen dat hij zo’n zin had in sushi dus hij was zo blij als een klein kind. Het was een gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar.

img_5651img_5652

Hoewel we die ochtend konden uitslapen, was het naar mijn mening toch nog een korte nacht geworden. We hebben het vandaag dan ook heel rustig aan gedaan. ’s Morgens Lore gaan ophalen en koffie gedronken bij mijn schoonouders. Na Lore haar dutje hebben we ons allemaal in gemakkelijke kleren gestoken en lekker binnen gebleven. Al het speelgoed boven, hapjes op tafel en het veldrijden op voor Tim. Op een gegeven moment moest ik toch zo lachen. 9 jaar lang probeert hij mij te laten kijken naar rugby. Vind ik het uiteindelijk leuk en zelfs ontspannend op de achtergrond, gaat hij ineens veldrijden beginnen kijken. Zucht.

img_5657

Om toch nog een beetje frisse lucht te krijgen, leek het mij slim om even buiten wat klusjes te doen. Lore helemaal enthousiast dat ze haar nieuwe rubberen laarzen aan mocht en toen bleek het volop te regenen. Geen probleem toch mama. Pakken we gewoon de Plop-paraplu. Hmm, Tim koos toch maar voor zijn Ierse muts. Iets met het feit dat de Ierse rugbyclub van Nieuw-Zeeland heeft gewonnen deze nacht. Ik heb maar met een half oor geluisterd aangezien ik probeerde te slapen om 1u45..

img_5664

Ik weet dat er vanaf nu tot einde dit jaar drukke tijden gaan komen, dus ik probeer zo veel mogelijk rust te nemen en alles zo goed mogelijk te plannen. Ik probeer elke week goed en voorbereid te beginnen, zodat het niet allemaal te overweldigend wordt (misschien heb ik toch al een beetje last van trouwzenuwen). Volgende week begin ik alvast heel goed aangezien ik morgen naar de boekenbeurs ga. Ik heb al een lijstje klaar van welke boeken ik wil kopen, plus ik ga met collegablogger Nele van Pizza Party Friday Night. Een expohal gevuld met boeken en schrijftoebehoren… Heaven!

img_5680

Hoe zit het bij jullie? Puilt jullie agenda ook al over met feestjes? Ligt het aan mij of is het einde van het jaar altijd super druk?

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s