Geluksmomentjes november #2

De 80ste editie van de Boekenbeurs, studeeravonden én mijn vrijgezellenfeest. Het was me het weekje wel. Kijk maar snel mee, want er staan genoeg foto’s klaar.

Maandag begon de dag al vroeg want ik ging naar de Boekenbeurs in Antwerpen. Het was de 80ste editie en zoals de vorige jaren heb ik mijn ogen uitgekeken naar alle leuke en nieuwe boeken. Dit leuke Volkswagenbusje stond op de binnentuin langs de spiegeltent en de Fiep Westendorpbus #marvelfan

img_5687

Ik was samen met collegablogger Nele geweest. We hebben er een fijne dag van gemaakt en we waren redelijk vroeg thuis zodat we nog konden genieten van een vrije namiddag.

img_5691

Ik had dit jaar maar een klein verlanglijstje meegenomen, maar op de één of andere manier kwam ik toch met dit uitpuilende, maar leuke tasje thuis. Het spreekt voor zich dat dit mijn favoriete tote bag is geworden.

img_5693

En dit was mijn buit van die dag. Ik had de bucketlist kalender al een tijdje op mijn verlanglijstje staan en ik wou hem persé die dag kopen. Het boek Happy Kids stond er ook al een paar maanden op en ik heb hem echt een paar dagen later volledig uitgelezen. Deze week komt er een recensie van hier op de blog. Voor Lore had ik een nieuw voorleesboek gekocht en voor mezelf nog een nieuwe boekenlegger, twee postkaartjes en een leuk schriftje van Pluk en de Petteflet.
Al een paar jaren zie ik toffe mokken op social media met de teksten: Shut up I’m writing en Go away I’m reading. Het was enorm moeilijk voor mij om hier aan te komen en wonder boven wonder zag ik ze nu ineens op de beurs liggen. Ik was door het dolle heen en het is nodeloos om te zeggen dat dit dus nu mijn favomokken zijn.

img_5698

Terwijl mama tussen de boeken liep, maakte ons prutske een mooi kunstwerk op de crèche. Zolang het maar verf is, is ze gelukkig. En ik moet precies wat meer oefenen om haar staartjes op gelijke hoogte te krijgen 😀

img_5699

Ik voelde mij al weer de hele week belabberd. Het voelde alsof ik een keel-/sinusontsteking ging krijgen dus ik kleedde mij lekker warm, nam voldoende paracetemol, keelpastilles en dronk liters kippenbouillon.

img_5702

Lore was ook niet helemaal fit en Tim stuurde mij die dag een foto dat ze na de crèche thuis in slaap was gevallen. Lekker met haar knuffeltje en tussen de zachte dekentjes. Ik wou er dolgraag bij kruipen.

img_5704

Maar dat slapen zou nog eventjes moeten wachten, want ’s avonds studeerde ik nog een tijdje. Het is niet meer lang of ik ga mijn examen Creatief Schrijven afleggen, dus ik probeer elke vrije seconde te studeren.

img_5706

Woensdag hadden Lore en ik lekker uitgeslapen. Ik vind ze altijd zo heerlijk knuffelig als ze net wakker is. Haar in de war, slaperige wangen, 5 knuffels meesleurend en lekker warm in een dikke slaapzak.

img_5708

Die dag was het echt regenachtig weer dus nadat we in de voormiddag een boodschap hadden gedaan, kropen we gezellig op de zetel met een Dora-film. Dit zijn mijn favoriete momenten van de hele dag. Samen dicht tegen elkaar en gewoon genieten.

img_5709

Terwijl ik ’s avonds het artikel Schrijversupdate online zette, ging ik rustig verder met studeren. Ik ben best zenuwachtig voor het examen dus ik probeer mij zo goed mogelijk voor te bereiden. Een vriendin stuurde mij die namiddag een foto dat zij aan het studeren was met kaarslicht en ik stuurde haar deze ’s avonds terug.

img_5713

Toen ik donderdag na mijn werk thuiskwam, bleek Lore veel keelpijn te hebben. We gingen nog snel langs de dokter en gelukkig bleek het nog niet heel erg te zijn. We moesten nog wel langs de apotheek voor Neurofen en Perdolan. Jammer genoeg moest dit in de gietende regen, maar daar leek ik iets meer last van te hebben dan Lore. Zij sprong in elke plas die ze tegenkwam.

img_5720

Op vrijdag wachtte ik vol ongeduld op een bestelling, want ik had namelijk nog meer nieuwe boekjes voor Lore besteld. Ze begint nu kennis te krijgen van Sinterklaas en ze gaat in januari naar de eerste kleuterklas dus dan vind ik een beetje voorbereiding altijd wel op zijn plaats.

img_5740

Zaterdagochtend was het zover. Om half 9 zat ik zenuwachtig thuis te wachten tot deze bende mij kwam halen, want het was namelijk mijn vrijgezellenfeest! Ik vond het echt zaaaaaalig dat ze allemaal een kerstmuts ophadden.

img_5757

Ik had geen enkel idee wat mij die dag te wachten stond, maar we gingen blijkbaar naar de Efteling! Ik was hier echt zoo blij mee. Er is toch niets fijners dan een dag in een magisch pretpark door te brengen. Ik kreeg een Bride to Be sjerp en een rendierkroontje. Het was die dag best fris dus ik was stevig ingeduffeld en helemaal klaar om te gaan.

img_5827

Er zijn die dag tientallen foto’s genomen, maar ik laat jullie maar een handvol (en de beschaafdste) zien. Ik had een vijftiental polaroid foto’s gekregen met op elk iets wat in het park te vinden was. Ik moest deze dingen zoeken en dan een vraag beantwoorden die zij van te voren aan Tim hadden gesteld. Ik vond het heel origineel en gelukkig moest ik geen gênante opdrachten doen.

img_5764

Aangezien ik een echt winterpersoon ben, wilden ze graag met mij naar de winter Efteling. Helaas begon die pas maandag, maar het park begon al aardig in thema te geraken. Op verschillende daken lag al sneeuw en niet alleen op de daken, maar ook de zingende paddestoelen en lange Jan hadden al wat sneeuwbedekking. Jongens, ik zou hier echt zo kunnen wonen he. Alles is hier zo enorm gezellig.

img_5765

img_5828img_5830

img_5768

Ik ben enorm fan van die grote donutkussens. Ik had zelfs Tim zo ver gekregen om een paar maanden geleden eentje voor mij proberen te winnen, maar dat was helaas niet gelukt. Nu hebben de dames hem gisteren voor mij gewonnen. Ik was zo blij. Lore heeft hem al volledig ingepalmd, maar nu zij lekker ligt te slapen, schrijf ik er mijn Geluksmomentjes op.

img_5776

img_5784

’s Avonds zijn we met zen allen naar een vriendin thuis gegaan, waar we lekkere tapas hebben gegeten die Tim klaar had gemaakt. Het was echt een super leuke dag en ik ben echt enorm dankbaar.

img_5791

Zoals je kon verwachten, ging vandaag iets trager dan normaal. Ik lag pas om 2u in bed en dat is voor deze dame echt veel te laat. Via de groepsapp van de dag daarvoor zag ik dat een vriendin haar kerstboom had gezet. Het hek was van de dam. Dan ik ook. Tim met enorm veel tegenzin alles uit de kelder gehaald, maar hij staat er. Mijn huis is gevuld met allerlei kerstlichtjes, kersthuisjes en overal decoratie. Vorig jaar was Lore nog wat te klein, maar dit jaar vond ze het prachtig en mama geniet met volle teugen.

img_5856

Ik heb een fantastische week gehad, maar deze mama gaat dadelijk haar bedje inkruipen. Het zieke gevoel is in full force teruggekomen en mijn ogen vallen toe terwijl ik dit schrijf.

Fijne zondagavond nog iedereen en vergeet morgen zeker niet naar die mooie maan te kijken!

Liefs,
Stephanie 

7 Comments

  1. Dat schriftje van Pluk heb ik vorig jaar ook gekocht, maar vind het te mooi om in te schrijven 🙂 Ik ga proberen me nog even in te houden en de kerstboom pas na Sinterklaas te zetten. Die van jullie is alleszins heel gezellig!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s