Mijn winters to-do lijstje

Oké officieel begint de winter pas rond 21 december, maar aangezien ik mijn kerstboom al heb gezet… Ik ben een herfst-/wintermens en ik hou absoluut van deze seizoenen en alles wat erbij hoort. Voor de ‘herfst’ had ik de to-do list van Shifra al afgevinkt en toen ik haar winter to-do list zag in Getting excited for the holidays, kon ik beginnen aan de mijne.

Trots en Vooroordeel van Jane Austen lezen. Jullie kennen het verhaal misschien als Pride and Prejudice en het is mijn favoriete boek. Het verhaal tussen Elizabeth en mr. Darcy blijf voor mij het mooiste liefdesverhaal ooit. Meestal lees ik dit rond de kersttijd en ik kijk er altijd heel hard naar uit. Ik kan mij volledig verliezen in de personages, het taalgebruik, de klederdracht en de liefde. En voor diegene die niet graag leest, kan je ook altijd de film kijken, maar neem dan wel deze van 2005 met Keira Knightley.

pride_and_prejudice_0004

Een sneeuwpop maken. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van het weer, maar ik hoop een keer wakker te worden met een centimeters dik sneeuwtapijt. Dan Lore leren hoe ze een grote sneeuwpop moet maken inclusief ogen, hoed en wortel als neus. En de slee wordt vanzelfsprekend ook boven gehaald.

winters-to-do-lijsjte

Naar de Winter Efteling gaan samen met mijn gezinnetje. Voor mijn vrijgezellenfeest waren we zaterdag naar de Efteling geweest (voor meer foto’s kijk naar Geluksmomentjes november #2), maar helaas begon de Winter Efteling pas de dag daarna. Er was al wel wat sneeuw en kerstbomen, maar ik wil het nog graag eens in full swing zien en natuurlijk Lore meenemen. Ik wist niet zeker of het park voldoende te doen had voor een 2,5 jarig kind, maar er zijn genoeg attracties waar ze gemakkelijk in kan en een Sprookjesbos dat ze dolgraag gaat ontdekken.

1024x576-winterefteling-antonpieckplein-avond

Mijn favoriete kerstfilms kijken. Iedereen heeft ze wel. Een paar films die je elk jaar opnieuw kijkt rond de feestdagen. Met de eerste (reeks) ben ik stiekem al begonnen. Ofwel lees ik ze elke herfst/winter opnieuw, ofwel kijk ik alle films. En natuurlijk kan dit niet anders dan Harry Potter zijn. Ik heb er Tim zelfs warm voor gekregen dit jaar 😉 Wanneer deze ten einde zijn, stap ik over op The Holiday. Eentje waar ik elk jaar zoveel energie uithaal en waar ik altijd met een gigantische glimlach op terugkijk. En als laatste wil ik graag The Polar Express kijken. Deze film heb ik vorig jaar pas voor het eerst gekeken, maar is een perfecte gezinsfilm.

Als laatste is het absolute hoogtepunt van deze winter, namelijk trouwen. Tim en ik stappen begin december in het huwelijksbootje en ik kan niet wachten. Nog maar een aantal weken te gaan en de zenuwen sparen mij nog aardig.  Als je al mijn voorbereidingen wil lezen, kan je op de startpagina in de zoekbalk rechts ‘trouwdagboek’ invullen en krijg je alle artikelen. Tim had mij ten huwelijk gevraagd op kerstmis (lees alles in Wij zijn verloofd!) en een winterbruiloft past hier natuurlijk bij. Ik kan niet wachten!

trouwdagboek-6

Heb jij bepaalde dingen die je graag in de winter doet? Of bepaalde boeken en films die je kijkt? Als je nog tips hebt voor mij om in dit gezellige seizoen te doen, laat het mij zeker weten in de comments.

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s