Geluksmomentjes november #3

Tussen de buien door, genoot ik van knuffelen met mijn kleine meid, een chocolade Sinterklaas een kopje kleiner maken en het bezoeken van de Lapjesmarkt. Dit natuurlijk met op de achtergrond de eerste deunen van mijn kerstcd’s.

Maandag ging ik mijn trouwkleed ophalen. Het is nog maar een kleine maand voor de trouw en hij hangt mooi in mijn schrijfkamer te wachten op de grote dag. Toch gek hoe zo’n jaar zo snel kan omvliegen.

img_5865

Lore had al sinds vorige week veel keelpijn en op dinsdagochtend was ze gewoon helemaal op. Ze had wallen onder haar ogen, keelpijn, at bijna niets en wou niets anders dan knuffelen. Ik besloot haar die dag thuis te houden en als verwennerij kocht ik deze chocolade Sinterklaas. Helemaal klein gemaakt en tussen een witte boterham met boter, zalig!

img_5871

Om toch een beetje frisse lucht te krijgen, maakten we een verkenningstocht door onze tuin. Er lagen heel veel appeltjes in het gras en toen we omhoog keken, hingen er nog genoeg aan de bomen. Het is lang geleden dat ik het zo nog heb gezien. Lore was in ieder geval onder de indruk en heel blij dat de vogeltjes voldoende te eten hadden.

img_5876-1

Maar daar hield onze ontdekkingstocht niet op. We vonden ook nog heel veel kastanjes en alle soorten bladeren. Deze laatste legden we te drogen tussen een telefoongids om achteraf mee te knutselen. Het was best een regenachtige dag dus het was maar van korte duur, maar deze weersomstandigheden hebben ook hun voordelen, zoals lekker knuffelen op de zetel.

img_5882img_5888

’s Avonds had ik mij aan een stoel gestoten en dit was Lore haar manier om mij beter te maken, een Dora sticker. Ze is de laatste tijd heel zorgzaam voor ons en haar knuffels; in bedje leggen, wassen, voorlezen,… Heel lief om te zien.

img_5895

Woensdag kwam éindelijk mijn bestelling aan bij Hema. Ik had twee weken geleden kleine fotootjes besteld, maar door een fout waren ze niet geleverd en moesten ze terug in bestelling gezet worden. Gelukkig waren ze heel behulpzaam en zijn de foto’s prachtig geworden.

img_5899

Omdat we nog steeds niet veel beter waren, aten we die dag heel veel fruit. Nu eet ik sowieso al twee stukken per dag, maar wat meer mandarijnen en rode bessen kan nooit kwaad. Terug een beetje weerstand opbouwen. Nu weet ik dat veel mensen ziek zijn, maar zo erg als dit jaar heb ik het nog nooit gehad. Ik eet op zich best gezond en krijg voldoende slaap, maar ik vrees dat ik wat te weinig zonlicht zie. Wat meer wandelen en fietsen is de boodschap.

img_5900

Sinds Lore geboren is, koop ik elk jaar een nieuwe kerstbal. Één om elk jaar van haar leven te vieren. Uiteindelijk willen Tim en ik naar een kerstboom die volhangt met verschillende ornamenten en niet met de standaard kerstballen. Toen we bij Hema onze foto’s gingen halen, mocht Lore de hare van dit jaar uitkiezen. Dit is hem geworden.

img_5902

Ik was een tijdje geleden al begonnen aan dit boek Scoop! van Iris Houx, maar door de drukte moest ik het even aan de kant zetten. Ik had het maandag terug opgepakt en woensdagavond had ik de laatste honderd bladzijden in één ruk uitgelezen. Echt een heel leuk ontspannend boek.

img_5933

Donderdag zag ik dit voorbij komen op Facebook. Ik vind zo’n soort initiatieven echt heel leuk. In Lommel staan er nog meer van deze brievenbussen en ik kan niet wachten tot Lore oud genoeg is om er ook eentje naar Sinterklaas te schrijven en het hier naartoe te brengen.

img_5909

De tweede druk van Judas was uitgekomen in Nederland. Ik wist dat mijn schoonmoeder deze heel graag wou hebben en aangezien zij zaterdagavond op visite kwamen, kreeg ze deze van ons cadeau. Natuurlijk sta ik te popelen om hem van haar te lenen 😉

img_5917

Lore was die vrijdag ook door haar oma opgehaald van de crèche en daarna kreeg ik deze foto. Lore is echt helemaal verliefd op hun hondje, Tiber, maar soms heb ik echt medelijden met het beestje. Hij wordt echt in een houdgreep gedwongen om met haar Dora te kijken 😀 Gelukkig lijkt hij het niet zo erg te vinden.

img_5920

Aangezien ik elke vrijdag koopavond heb, eten we vaak snel iets bij de frituur, Chinees of pizzeria. Nu heb ik hier sowieso al wat sneller last van (buikregio), maar op een gegeven moment was ik het echt beu gegeten. Mijn collega had een nieuwe braadpan gekocht en had zijn eerste recept meegebracht als ons diner. Het was heerlijk! Nu is het volgende week mijn beurt dus staat Tim donderdagavond ik de keuken om Irish Stew te maken.

img_5921

Zaterdag heb ik de hele dag moeten werken en ’s avonds kwamen mijn schoonouders op bezoek. Helaas heb ik geen foto’s van die dag, maar hij was wel heel gezellig 🙂

Zondagochtend begonnen we goed, want we dronken met zijn drietjes lekkere chocomelk. Echt zo’n nostalgie die bus Nesquik. Lore drinkt bijna geen melk, dus af en toe een bekertje van dit kan geen kwaad en mama vindt het ook wel eens lekker.

img_5935

’s Middags had ik afgesproken met een vriendin, haar zoontje en ons mama om naar een marktje te gaan van Elkeen en het Het Lapjeshuis. Onze kapoenen hadden in ieder geval veel lol. Lore kreeg zelfs een paar kusjes van Menno. Gelukkig dat haar papa niet in de buurt was 😀

img_5940

Die was namelijk boodschappen doen en ging daarna thuis sporten. Volgens mij leek hij helemaal te genieten van zijn alleen-tijd. Deze foto kreeg ik toen we een half uurtje daar waren. Jongens, zie hier mijn aanstaande…

img_5943

Gelukkig werd ik snel afgeleid door alle mooie dingen die er op deze markt waren. Overal waar je keek lagen zelfgemaakte spreien, keukenschorten, boekenleggers, onderzetters, knuffels, kerstkaarten, kerstdecoratie, gsmhoesjes, vlaggetjes,… Ik wist niet waar eerst kijken.

img_5945img_5946

Met deze leuke kerstkaarten en wascozakje gingen we naar huis. Ik schrijf nog elk jaar kerstkaarten en deze kon ik echt niet laten liggen. Ik hou ervan als je iets aparts kan geven en dat dan ook effectief bij iemand thuis staat. En het zakje voor de wasco’s is super handig om mee te nemen. Je rolt het op en het neemt bijna geen plaats in in je handtas.

img_5948

Buiten de lapjesmarkt, stond er die dag nog wat kluswerk op mijn agenda. Nu is het een heel leuk project dus vind ik het niet echt werken. Je ziet het niet goed op de foto aangezien het donker begon te worden, maar links is de kleur bloesem en rechts earl grey.

img_5949

Na het stofzuigen, wassen en klussen, was het tijd om in de zetel te kruipen. Lekker allemaal gezellige kleren aan en genieten van allerlei lekkere hapjes. Nog iemand een tweejarig kind dat verzot is op olijven? Als we ze laten doen, is dat schaaltje binnen no time op.

img_5954

Willen jullie één ding voor mij doen, morgen rond 10u? Heel hard voor mij duimen, want dat zit ik namelijk mijn examen Creatief Schrijven te maken. Ik heb geen idee wat te verwachten, maar ik hoop dat het goed gaat.

Nog een heel fijne zondagavond of als je dit pas morgen leest, nog een fijn begin van de week!

Liefs,
Stephanie 

 

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s