Happy Kids van Lobke Gielkens

Originele activiteiten verzinnen voor onze dochter kan soms vermoeiend zijn, want hoeveel keren kan je naar de speeltuin, dierentuin of pretpark. Hoe vaak zie je de vraag wel niet verschijnen op Facebook wat gezinnen kunnen doen op een zon- of feestdag? Daarom was ik heel blij toen het boek Happy Kids van Lobke Gielkens uitkwam.

Flaptekst
Veel vakantievreugde, zalige gezinsweekends of funny feestjes… Het hele jaar door zijn er tal van momenten waarop je samen met je kinderen kan genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft, met de tablet of televisie ver uit de buurt. Dit kalenderboek bevat niet alleen meer dan 100 gratis of betaalbare uittips in België (en Nederland), maar je vindt er ook inspiratie voor leuke, duurzame en goedkope DIY-tips for kids voor elke gelegenheid.

dsc_1786

Mijn mening
Dit boek is handig ingedeeld per maand en in subcategorie ‘op stap’ en ‘ diy’. Zoals bijna elke mama zoeken we vaak onze toevlucht in Pinterest, maar het aantal falingen die daaruit voort zijn gekomen, are not pretty. Ik vind het een leuk boek om naar toe te grijpen als ik iets wil doen wat niet standaard is zoals naar het retropark De Sierk gaan, een ijsjespiñata of snow globe maken, naar het kinderboeken– of treinmuseum gaan. En het fijnste vind ik dat er veel adresjes zijn voor in België. Omdat wij tegen de Nederlandse grens wonen, is de stap naar het buitenland snel gemaakt, maar ik prefereer toch om dingen in eigen land te doen en meer te leren ontdekken.
Nu zijn de feestdagen al hectisch genoeg dus begin ik pas vanaf januari met plannen van uitstapjes, maar die DIY-tips komen nu al van pas. Voor ons kerstfeest hebben wij drie kinderen van verschillende leeftijden hier rondrennen. Het is gemakkelijk voor hen om zich te vervelen tussen alle volwassenen en om achter de tablet of tv te kruipen. Daarom ga ik mijn keuken dit jaar ombouwen tot knutselstation. Aangezien ik niet verantwoordelijk ben voor het diner (godzijdank daarvoor) ga ik mij samen met hen toeleggen op het maken van funny stressballetjes, sprookjesslingers en confetticrackers.

 

Titel: Happy Kids
Auteur: Lobke Gielkens
Uitgeverij: Van Halewyck
Pagina’s: 144
ISBN: 978 94 6131 470 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s