Geluktmomentjes december #3

Deze week was de kerstsfeer al volledig aanwezig. Lore en ik knapten op van (weeral) een virus, kreeg ik de meest prachtige cadeaus en gingen we kerstshoppen. Lees je weer mee?

Zoals je las op zondag in Geluksmomentjes december #2 was Lore niet helemaal fit en maandag was het absoluut nog niet beter. 39 graden koorts, lusteloos en absoluut geen honger. Ze werd na haar dutje zelfs wakker met blaasjes van de koorts op haar handjes en gezicht. Gelukkig trok het na een paar minuten wel weg.

img_6402

Toen ik onze boeketten ophing voor te drogen, liet ook meteen deze prachtige gouden rozen drogen. Ze zijn echt zo mooi om naar te kijken en ik kan niet wachten om ze te gebruiken als props voor foto’s of als extra decoratiestuk.

img_6404

We kregen kort na de bruiloft een heel mooi cadeau binnen van vrienden. Ze hadden de enige foto die we nu al hebben, laten afdrukken op een soort houten bord. Het is echt heel mooi gedaan en ik kan niet wachten om het een plaatsje te geven in ons huis.

img_6491

Deze drie toffe Volkswagenbusjes hadden we gekregen als trouwcadeaus (van drie verschillende partijen). Ze passen perfect bij elkaar en staan nu echt super leuk tussen alle kerstdecoratie. Al even een spoiler: onze trouwauto was een mintgroene Volkswagenbusje 😉

img_6416

Dit verscheen woensdag tussen mijn Facebookfeed en je kan begrijpen dat het vanaf toen de meest bezochte site is op mijn telefoon. Ik hoop ooit nog eens een witte kerst te mogen meemaken. Toch niets leuker dan tussen de gerechten door, buiten sneeuwpoppen te maken en sneeuwgevechten te houden.

img_6414

Woensdag kreeg ik bezoek van deze lieve jongedame. Ik sta een beetje pips op deze foto, maar ik was nog niet helemaal fit die dag. Ik lag al een paar dagen ziek op de zetel met geweldige maag-/buikpijn en koorts. Misschien dat alle stress van de voorbije maanden eruit kwam ofwel een serieus buikvirus. Maar deze lieverd bracht zeker een glimlach tevoorschijn. Mijn drang om in die schattige wangen (zachtjes) te bijten, was echt zoo groot.

img_6429

’s Avonds was het weer tijd om te beginnen in mijn favoriete boek. Elke jaar rond Kerstmis begin ik hieraan en steeds weer geniet ik er (bijna) evenveel van als de eerste keer dat ik het las. Het was die dag toevallig ook Jane Austen-dag dus dat kwam heel goed uit.

img_6433

Toen ik Lore donderdag naar de crèche bracht, stond deze leuke kerstboom voor de deur. Overal hingen kerstballen, kerstmannen en werden er kerstkunstwerkjes gemaakt. Stiekem ben ik een beetje jaloers op deze kerstmannetjes. Misschien een idee voor volgend jaar.

img_6435

Ik had die middag deze leuke kaartjes gekocht. Het eerste is van Kleine Viking en het tweede van Sou-rire. Ik hou echt van zo’n soort geïllustreerde kaarten en ze krijgen een leuk plekje in huis.

img_6460

Lore had laatst een klein potje play-dough voor een verjaardag gekregen en donderdagavond was het tijd om creatief te worden. Samen met haar papa werden de gekste dingen gemaakt: olifanten, vlinders, wormen, spookjes, spinnen,… Geen wonder dat het op haar kerstlijstje staat -> Kerstlijst van mijn liefste peuter

img_6450

Mijn mama had van een vriendin vorig jaar drie glazen kerstballen gekregen met de namen in van haar kleinkinderen. Dit jaar had ze er nog vier extra gekregen met de namen van haar kinderen en de aanhang op. Ze staan echt prachtig.

img_6457

Eindelijk ging ik de rest van de wereld volgen en keek ik de nieuwste afleveringen van Gilmore Girls: A year in the life. Binnenkort komt er een artikel over, want ik heb er het één en ander over te zeggen. Voor degenen die de eerste 7 seizoenen hebben gekeken: zeker kijken! Voor degenen die de vorige seizoenen nog niet hebben gekeken: zeker eerst de vorige kijken.
img_6459

Aangezien Tim ’s morgens vroeg gaat werken, zien wij hem echt zelden voor het ontbijt. Ik stuur daarom altijd een foto van Lore en op vrijdagochtend moest ze toch even showen wat een mooi kleedje ze aanhad. Hihi zo’n dotje.

img_6468

Vrijdagavond kreeg ik een leuke verrassing in de brievenbus. De meid die onze trouwuitnodiging had gemaakt, had hem op groot formaat gemaakt en in een leuke kader gestoken. Lief hè.

img_6490

En ik mocht op zaterdagavond nog een pakje openen. Normaal zou ik het pas krijgen op Kerstmis, maar Tim en Lore konden niet wachten. Ze hadden het die dag gekocht en moesten het ’s avonds meteen geven, namelijk deze prachtige Harry Potter onderzetters. Het spreekt voor zich dat deze alleen door mij worden gebruikt met de plastiek er nog omheen.

img_6489

’s Avonds besloot ik verder te werken aan mijn boek en omdat ik even wou verder schrijven op een andere manier, besloot ik mijn typemachine boven te halen. En om wat meer sfeer te brengen, besloot ik mijn retroverlichting boven te halen. Van gezellig schrijven gesproken.

img_6495

Ik had vrijdag en zaterdag allebei lange dagen op het werk dus was het zondagochtend familietijd. We gingen alledrie aan de slag met karton, dikke stiften en kerstmuziek op de achtergrond. Zoals je kan zien, is de kerstsfeer hier al goed aanwezig. Nog maar een weekje! (jingle bells, jingle bells, jingle all the way)

img_6496

Een minpuntje deze week is dat mijn grootmoeder werd opgenomen in het ziekenhuis. Ze denken terug een longontsteking, maar wachten nog op een aantal tests. Lore en ik gingen deze ochtend bij haar op bezoek en we waren onder de indruk van de grote kerstbomen in de inkomhal.

img_6498

’s Middags gingen we naar het centrum want daar was alles omgetoverd tot een kerstdorp. Het was ook nog koopzondag dus je kon de koppen niet tellen. Iedereen was aan het winkelen, lekkere dingen aan het eten en warme/alcoholische dranken aan het drinken. Er stond zelfs een mooie draaimolen op het marktplein.

img_6505

Elk jaar staat er ook een wenskerstboom. Hier hangen verschillende ‘kerstballen’ in waarop staat wat een kindje, dat leeft in een armer gezin, graag zou willen voor Kerstmis. Zo helpen we om er voor te zorgen dat zij ook een heel fijne Kerstmis hebben. Wij hadden een leuk cadeautje uitgezocht en hopen deze traditie elk jaar te kunnen verder zetten en door te geven aan Lore #zegneetegenkinderamoede

img_6504

Toen we waren uit gewinkeld, gingen we naar Feestland, waar we genoten van een hotdog, lekker drinken en leuke mensen. Daarna een frisse wandeling terug naar huis om samen nog eventjes voor de televisie te kruipen.

img_6509

Na zo’n drukke dag ligt Lore al heerlijk te slapen, Tim is een film aan het kijken en ik ga de laatste paar dingen klaarleggen voor onze huwelijksreis. Wij vertrekken morgen namelijk voor een paar dagen naar Dublin en we kijken er super hard naar uit. We willen verschillende dingen bekijken, maar ook vooral genieten van de kerstsfeer, lekker eten, drinken en elkaar.

Veel liefs,
Stephanie 

2 Comments

  1. Hopelijk lukt het drogen van jouw bruidsboeket beter als dat van mij. Dat was klaar voor de GFT-bak, jammer genoeg. Veel beterschap nog trouwens, ze weten je wel te vinden deze winter 😦

    Like

    1. Ik hoop ook dat het lukt. Ik heb het ondersteboven in de gang hangen, maar er zit gipskruid in dus het is altijd afwachten. Ja dit jaar heb ik het echt hard te pakken gehad, maar mss wel een teken dat ik het iets rustiger aan moet doen 😕

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s