Geluksmomentjes december #4

Het spreekt voor zich dat deze Geluksmomentjes gaat ontploffen van de kerstbomen (en zelfs deze in Dublin) dus vooraleerst een ZALIG KERSTFEEST! Als je net als ik, onderuit ligt op de zetel met een volgegeten buik, kijk dan even mee hoe mijn huwelijksreis en Kerstmis is geweest.

Tim en ik vinden dit beide een heel enge foto, maar hij moet erbij. Hier zaten we namelijk net op het vliegtuig richting Dublin voor onze huwelijksreis. We gingen 4 dagen en keken er heel hard naar uit.

img_6518

We waren pas rond 15u goed en wel bij ons hotel. Nadat we ons eigen hadden opgefrist besloten we wat rond te wandelen en een Ierse pub op te zoeken. Als er één ding is wat we kunnen leren van die Ieren, laat het dan de kerstdecoratie zijn. Petje af hoor, maar dit is maar een heel klein hoekje van de pub en zo was hij helemaal gedecoreerd. In elke winkel, restaurant of pub was het echt tof versierd.

img_6527

Daarna gingen we kijken bij de beroemde Temple Bar. Het was er énorm druk. We hebben maar één drankje gedronken (want hallo: prijzig!), maar het was wel jammer want dit bandje speelde echt heel toffe muziek.

img_6531

Dinsdagochtend was het enorm koud dus besloten we eerst even op te warmen bij Starbucks. Ik ben altijd jaloers als ik hun kerstkopjes zie en aangezien wij deze in Lommel niet hebben, moest er even een foto van genomen worden 😉

img_6541

Daarna wandelden we verder naar Trinity College. Het enige wat op mijn lijstje voor Dublin stond, was de Long Room. Ik had er foto’s van gezien, maar ik was compleet sprakeloos. Tot aan het plafond waren er rijen en rijen gevuld met boeken. De auteurs gaande van Shakespeare, Newton, Socrates, Plato,… Echt adembenemend mooi.

img_6543

Die dag hadden we flink wat afgewandeld en ’s avonds gingen we uit eten. Ik had de dag voordien al heel veel mensen deze hamburgers zien eten, dus ik kon het niet laten om ook te proberen. Een heuse mondvol..

img_6549

Op de foto hieronder zie je waar we ons ontbijt aten. Ik vond het heel leuk ingericht en natuurlijk met de nodige kerstdecoratie 😉 De ruimte was ingedeeld in 3 gedeeltes en elke ruimte was anders. Heel apart, maar je had ook echt ochtend weer iets nieuws.

img_6562

En dit was de lobby/zitgedeelte. Tim is een echte bezige bij, maar ik heb ’s morgens wat meer tijd nodig om op gang te geraken. Aangezien ik het die ochtend voor het zeggen had, bleven we hier nog even zitten en kon ik lekker genieten van een boek en Tim van zijn krant. Nu heeft dit welgeteld 30 minuten geduurd vooraleer hij het beu was 😀

img_6564

We zijn naar de St. Patricks Cathedral gewandeld en daarna in een heel leuk koffiecafé iets gaan drinken. Ze maakten er de lekkerste warme chocomelk (en verkochten vintagekledij) en dat luidden meteen de eerste winterdag in.

img_6586

Daarna was het tijd voor ons bezoek aan Guinness Storehouse. Dit wou Tim sowieso bezoeken en we hadden voor onze trouw twee tickets gekregen dus we keken er hard naar uit. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken en het uitzicht op de bovenste verdieping is prachtig.

img_6571img_6572img_6575img_6578img_6585

Donderdagochtend waren we dan weer gepakt en gezakt om terug naar huis te gaan. Ik vertrek altijd heel graag op vakantie, maar ik kom ook net zo graag terug naar huis. Zeker als je een 2,5 jarige kapoen hebt rondlopen. Toen we op de luchthaven zaten te wachten, zag ik deze voorbij komen via de crèche. De piloot mocht van mij gerust wat harder gevlogen hebben 🙂 Om eerlijk te zijn, heb ik het vaak moeilijk gehad op vakantie. Ik denk dat het vanaf nu maar korte weekendjes worden als we nog eens alleen weggaan.

img_6591

Na onze kleine meid helemaal fijn geknuffeld te hebben, ging ik een beetje opruimen thuis. We hadden nog een ballon die we gekregen hadden op de trouw, waar alle fut uit was gevlogen. Ik had verwacht dat de confetti aan de ballon bleef hangen, maar zoals vaker het geval is: ik had het mis. Overal confetti…

img_6592

Ik zag op mijn Facebookfeed dit leuk dingetje passeren. In het middelste gedeelte veranderen de woorden continu. Het is de bedoeling dat je een screenshot neemt en kijkt wat er dan ingevuld staat. Dat wordt het dan voor jou in 2017. Dit stond er bij mij en bij Tim stond: Wine tasting every day 😀

img_6594

En toen was het Kerstavond. We hebben het die avond heel rustig gehouden. Lore mocht van ons één cadeautje openen en dat was ook meteen het grootste. We hadden haar dit leuke poppenhuis van HEMA gekocht. Lore (en wij) zijn er heel blij mee. Het is stevig, super leuk gemaakt en het was niet al te prijzig in vergelijking met anderen.

img_6608

Daarna hebben we met zen allen nog naar de kerstfilm van A Snowman gekeken (prachtige film) vooraleer ons meisje naar dromenland ging. Tim en ik hebben onszelf nog een glaasje wijn ingeschonken en genoten van een hapje.

img_6607

Zondag was het D-day. Heel mijn familie kwam voor het kerstdiner. Ik had mij voorgenomen om dit jaar niet te stressen, maar dat is altijd moeilijk. Gelukkig was ik een uur van te voren helemaal klaar en kon ik nog even uitrusten voor de festiviteiten begonnen.

15673162_10154326985659385_180346913_n

Ik ben dit jaar weer enorm verwend geweest: de nieuwste van J.K. Rowling, het debuut van Graham Norton en een nieuw roos vergiet. Ik heb net Trots en Vooroordeel uitgelezen en kan morgen beginnen aan één van deze. Ik kan al niet wachten! Lore heeft enorm veel speelgoed gekregen dat over het hele huis verspreid ligt en Tim heeft een biografie van Paul O’Connell en een tegoedbon voor ons favoriete sushirestaurant.

15731678_10154326985729385_901475058_n

Nu ga ik nog even verder feest vieren en hopelijk op tijd mijn bedje in. Tijdens de tweede dag van onze huwelijksreis kreeg ik weer enorm veel darmklachten en sindsdien sukkel ik nog een beetje. Na overleg met de dokter is er besloten om verdere onderzoeken te doen dus ik probeer het zo rustig mogelijk te doen. Ik heb al jaren problemen op dit vlak en nu wordt het tijd om het eens serieus aan te pakken.

Ik hoop dat jullie al een prachtige Kerst hebben gehad en dat de volgende week nog mooie tijden mogen brengen. Ik kan haast niet geloven dat dit alweer de laatste Geluksmomentjes zijn van 2016.. Tijd om binnenkort wat herinneringen op te halen.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s