Scoop! van Iris Houx

Een boek gevuld met een personage dat voldoende sarcasme, zelfspot en klungeligheid heeft om de hele redactiewereld op zijn kop te zetten, is juist wat je op dit moment nodig hebt. Een kop thee, opgeklopte kussen en je kan vertrekken. Hier geef ik jullie mijn boekrecensie over Scoop! van Iris Houx.

Flaptekst
Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen – in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie…

dsc_1825

Mijn mening
Een boek dat te maken heeft met een redactie en schrijvers heeft sowieso mijn luisterend oor/lezend oog en deze las als een trein waar je heerlijk zit te genieten van een kopje thee met je rug in opgeklopte kussen. Het hoofdpersonage Esmée is grappig, klungelig met de nodige zelfspot en sarcasme. Dit boek las lekker vlot en op het einde blijf je over met een tevreden, gelukkig gevoel. Het laat je beseffen dat je eerlijk moet zijn en voornamelijk tegen jezelf. Je moet je hart volgen op vlak van carrière, vriendschappen en in de liefde.

 

Titel: Scoop!
Auteur: Iris Houx
Uitgeverij: The House of Books
Pagina’s: 447
ISBN: 978 90 443 4968 9

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s