Geluksmomentjes januari #1

De eerste Geluksmomentjes van 2017 zijn er! Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn nieuwjaar gevierd en kijken jullie vol enthousiasme uit naar alles wat mag komen. Ik heb weer al mijn favoriete momenten van de voorbije week op een rijtje gezet. Lees je mee?

Maandagochtend (tweede kerstdag) was het vroeg dag want onze kapoen wou dolgraag met haar nieuwe speelgoed spelen. Om 7u00 zaten wij al volop cupcakes te maken van Play-Dough. Ik hou wel van zo’n ochtenden. Thee, radio en knutselen maar.

img_6636

Die avond begon ik aan mijn eerste kerstcadeau: Holding van Graham Norton. Ik had deze van Tim gekregen uit Ierland. Het is Graham zijn debuutroman en hij heeft het echt niet slecht gedaan. Ik had hem in een paar dagen uit.

img_6637

Lore had deze week vakantie en ik merk dat ze op de crèche toch iets meer wordt uitgeput dan thuis. Ze had geen zin in dutjes, maar even snoezelen op de zetel ging wel. Als ik haar zo zie liggen, wil ik altijd bij haar kruipen. Zo schattig.

img_6642

Die avond ruimden we alle kerstdecoratie op (inclusief boom). Aangezien ik de laatste weken ziek ben geweest, was Kerstmis niet zo leuk als anders. De hele kerststemming was daarom zeer klein en snel voorbij dit jaar. Ik was klaar om te beginnen aan het volgende.

img_6651

Voor onze bruiloft had ik gellaknagels laten zetten en nu begonnen ze echt te lang te worden, dus woensdag was het tijd om ze eraf te halen. Het was de eerste keer dat ik dit deed, maar het ging vrij goed. Ik was wel ongeveer tien minuten volledig gekluisterd aan mijne stoel met mijn scissorhands, maar met de hulp van Tim was het zo gepiept.

img_6655

Aangezien ik ziek thuis was, Lore kerstvakantie had en Tim ook een hoop vrije dagen had, bleven we op sommige dagen wat langer in onze pyjama. En wat heerlijk is het dan om samen te knuffelen op de grond. Zo’n dikke knuffels maken heel mijn dag, zoals deze donderdagochtend.

img_6665

En die knuffel was niet het enige leuke die dag. Er waren zelfs nog twee extra toffe dingen. ’s Morgens kwam deze pin binnen die ik had besteld van Megan McNulty. Deze vond ik echt schattig als eerste pin, maar er staat nog eentje op mijn verlanglijst. Eentje met een egel en een feestmuts 😉

img_6673

En toen kwam mijn super cadeau. Ik ben dit jaar enorm verwend geweest, want ik heb een ruitertas gekregen. Zoals jullie lazen in Mijn wishlist voor Kerstmis stond dit op mijn verlanglijstje (al meerdere jaren), maar ik had nooit verwacht dat ik dit werkelijk zou krijgen. Ik ben echt verliefd op deze tas. Die donderdag heb ik er eerst een paar uren naar liggen staren, vooraleer hem in te ‘richten’.

img_6674

Die avond kwamen mijn schoonouders nog even op bezoek. Tim had wat kleine, lekkere hapjes op tafel gezet. Alleen jammer dat ik er bijna niets van kan eten 😦 Ziek zijn met de feestdagen is niet bepaald een pretje, maar natuurlijk zijn er ergere dingen in het leven 😉

img_6676

Vrijdag ging het al een heel stuk beter met me en besloot ik wat foto’s te nemen van een kerstpakketje dat ik had gekregen van Annelore van Compleet geluk. Deze week laat ik meer foto’s zien van wat er allemaal voor lekkers in zat.

dsc_1980

Daarna besloot ik even een frisse neus te halen want het weer was prachtig. Het was lekker koud, het zonnetje scheen en overal lag een laag ijs over. Bij ons achter staat een weide met hertjes en onderweg kwamen we zoveel moois tegen. Dit zijn mijn favoriete dagen van het jaar.

img_6707img_6709

Vrijdagavond ben ik begonnen aan het boek Vergeef me van Lori Nelson Spielman. Haar eerste boek Een bijzonder jaar vond ik zo leuk, dat ik er niet aan twijfel dat dit hetzelfde wordt.

img_6727

En die dag waren er ook weer prachtige dingen te ontdekken/zien in onze tuin. Vorig jaar had Lore nog niet heel veel besef van wat de winter inhield, maar het is mooi om nu haar verwondering te zien. Ik geniet er echt van.

img_6728

Die avond kwam mijn artikel Waarom ik dit jaar geen voornemens heb. online. Ik ben een grote fan van voornemens (of dit nu is met de jaarwisseling of gewoon omdat het maandag is), maar dit jaar hield ik mij afzijdig met een goede reden.

dsc_1956

Onze meid verheugde zich al een hele week om oudjaarsdag bij haar vriendjes te gaan vieren, maar vooraleer ze vertrok nog even een appeltje en wat rusten op de zetel. Het is omdat elke moeder dit zegt dat ik mij vrij voel om dit hier ook te zeggen: “Ik heb echt het meest prachtigste kind ooit”

img_6733

En zoals je kan zien, heeft onze meid zich goed geamuseerd. Lekker eten, super fijn spelen en een gouden feesthoed. Haar dag kon niet meer stuk. ’s Avonds hebben Tim en ik weinig gedaan aangezien ik nog niet helemaal fit ben. We hebben het nieuwe jaar met zijn tweetjes ingeluid en op tijd ons bedje ingekropen.

img_6741

Vandaag was een zeer rustige dag. We hebben wat gezellige gezinsactiviteiten gedaan (kleuren, verstoppertje spelen, dansen, buiten spelen, koken,…) en voornamelijk in onze pyjama gebleven. Ik ga nu terug beginnen aan Gilmore Girls: A year in the life samen met een kop thee. Hoe was jullie nieuwjaar geweest? Groot gevierd of intiem thuis?

Dank jullie wel allemaal om 2016 een jaar te maken waar ik weer enorm veel heb bijgeleerd op het vlak van bloggen, schrijven en fotografie. Ik ben heel dankbaar dat jullie de tijd nemen om mijn artikels te lezen en er soms zelfs reacties op te geven.

Liefs,
Stephanie

6 Comments

  1. Wij zijn aan de kanten van Baal – Tremelo gaan oudjaar/nieuwjaar zingen. Een heel fijne traditie ginder, zo kom je nog eens bij heel de familie op de laatste dag van het jaar. Maar je mag ook bij wildvreemden aanbellen en zingen, daar krijgen de kinderen dan een koek of snoep voor. De familie geeft er nog een cent bij. M’n dochter had zo maar liefst €250 bijeen en koeken tot aan de zomer!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s