Onze huwelijksreis naar Dublin

Geen tropische stranden of verre oorden, maar een huwelijksreis lekker dichtbij: Dublin. Wij vertrokken twee weken geleden voor 4 dagen naar de stad die bekend staat om zijn bieren en wiskey.

Voor het verblijf hadden we gekozen voor het Castle Hotel. Dit hotel had zoveel charme. Het was van boven tot onder versierd met kerstdecoratie. Overal stonden ouderwetse meubels, de vloeren bestonden uit alleen maar tapijten en liepen ook nog eens oneven. Natuurlijk kan je kiezen voor het bekende zoals een Holliday Inn, maar deze keer wou ik echt iets authentiek. Het zorgt voor mij voor een andere beleving.
Er waren verschillende eetgedeelten en ook allemaal in een ander thema: The Music Shop of The Vault. En ’s avonds kon je nog iets gaan drinken in de bar. Echt heel gezellig.

dsc_1829

dsc_1931

We legden per dag toch verschillende kilometers af. Van ons hotel gingen we dagelijks naar het Temple Bar district. Hiervoor moesten we over de Liffy rivier en hadden we vanaf de verschillende bruggen een prachtig uitzicht.

dsc_1858

Wat ik heel tof vond, waren de kleurrijke voordeuren. Heel random, maar ik werd er vrolijk van. Mintgroen, roze, paars, blauw, rood… en meestal ging het nog gepaard met een fonkelende kerstboom die je zag door het raam. Het bracht een gezellige sfeer op straat, want het is en blijft een grote stad.

dsc_1941

Trinity College. Dit stond op nummer 1 voor mij. Er was een tentoonstelling over the Book of Kells, maar ik ging voornamelijk voor de Long Room. Een zaal gevuld met twee verdiepingen aan boeken van de beste schrijvers ter wereld. Denk Shakespeare, Newton, Socrates, Plato,.. Boeken zover als het oog kon zien, met de meest prachtige leren covers. Ik had hier uren kunnen spenderen. Ik zal nooit vergeten dat we van de begaande vloer naar de eerste verdieping gingen (waar de Long Room is). Ik rook de oude boeken al voordat ik ze zag. Vooraleer we de zaal binnen gingen, zagen we twee dames met handschoenen en mondmaskers die voorzichtig aan het bladeren waren in een paar boeken. Ooh om te mogen weten wat voor geheimen en wijsheden hier allemaal instaan. Ongetwijfeld van onschatbare waarde.

dsc_1864

dsc_1884

dsc_1878

dsc_1885

Zoals ik in de intro al zei, staat Ierland bekend om zijn bieren en wiskey dus dat moest geproefd worden. De Temple Bar district bestond voornamelijk uit kleine straatjes, winkels, pubs en vlaggetjes. Alle kroegen waren prachtig versierd met kerstdecoratie en bijna overal, elke dag live muziek. Natuurlijk hebben we een bezoek gebracht aan The Temple Bar. Het is een hele mooie bar dat op die moment helemaal bedekt was met kerstmis. Het zat stampvol en er speelden een enorm tof duo op het moment dat wij er waren. Het enige wat tegenviel waren de prijzen, maar dat was te verwachten.

dsc_1898

img_6527

dsc_1911

img_6531

We hadden geen strak schema voor onze dagen in Dublin, dus hadden we de kans om veel te wandelen en mooie plekjes te ontdekken zoals hier het Dublin’s Castle. We hadden die dag prachtig weer en zagen mooie gebouwen, levendige kleuren, leuke koffietentjes en genoten van de lekkerste warme chocomelk die ik ooit heb gehad.

dsc_1906

dsc_1902

dsc_1952

dsc_1956

We sloten onze huwelijksreis af met een bezoek aan Guinness Storehouse. Deze storehouse bestaat uit 7 verdiepingen (!) en ze zijn allemaal even prachtig. Het is echt een hele reis door de tijd en het brouwproces. Mijn favoriete gedeelte was de bovenste verdieping. Hier had je een 360 graden uitzicht over Dublin. Het was echt magnifiek. Het was die dag zeer zonnig dus we konden super ver kijken. Ideaal om te genieten van het uitzicht met een Guinness. Dit is zeker een aanrader als je in Dublin bent.

img_6572

img_6578

img_6585

(Helaas zie ik er op de laatste foto iets minder fit uit. Ik was namelijk flink ziek geworden de dag daarvoor. Het gaat voornamelijk om het uitzicht achter mij 😉 )

Als je graag een citytrip plant, dichtbij huis, is Dublin zeker iets voor jou. Je kan er leuk wandelen, bezichtigen, winkelen, genieten van live music én lekkere dranken.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s