Geluksmomentjes januari #2

Eindelijk het gevreesde darmonderzoek, Lore haar laatste dag op de crèche en een tripje naar Ikea. Een emotionele week, die ik niet snel zal vergeten. Kijk je mee?

Een vriendin van mij had een pop-up winkeltje in de maand december. Maandag was ze aan het opruimen en er stonden nog de meest mooie rozen op de toonbank. Ze was zo lief om er mij twee mee naar huis te geven. Ik vind de rood met witte heel bijzonder. Ze hebben nog een hele week gepronkt op onze keukentafel.

img_6752

Dinsdag was ik vrij zenuwachtig. Ik kreeg die dag namelijk een coloscopie (inwendig darmonderzoek). De avond voorheen en de ochtend zelf moest ik laxeermiddel nemen dus om mij bezig te houden ging ik volledig op in mijn kleurboeken. Ik had de dag daarvoor nieuwe stiften gekocht en kon ik mij hierin verdiepen tot het tijd was voor het onderzoek.

img_6764

Aangezien ik meteen daarna de diagnose wist (prikkelbaar darmsyndroom/spastische colon), kon ik daarna met een gerust hart beginnen aan mijn fitnessoefeningen. Ik heb dit jaar geen voornemens, maar nu met een spastische colon is het nog belangrijker dat ik goed op mezelf let. Denk: gezonder eten, bepaalde voedingsmiddelen vermijden, sporten, geen stress,… Ik had van Tim deze twee gewichten gekregen dus doe ik vanaf nu elke dag vier verschillende oefeningen om terug wat op krachten te komen.

img_6767

Freja kwam die dag nog langs voor koffie en had voor Lore haar nieuwjaar een nieuwe drinkfles gekocht. Ik vind deze te schattig met de lichtroze kleur en het vosje. Onze meid gaat namelijk binnenkort naar de kleuterklas en daar hoort een drinkfles bij.

img_6773

Sinds deze week is Lore helemaal in-to verhaaltjes. Ik moet er per dag zeker een stuk of 5 voorlezen. Mij hoor je absoluut niet klagen, want ik hou van die quality time. Lekker samen knuffelen en verdiepen in andere werelden. Zalig! Ik hoop dat ze de verhalenkriebels van haar mama krijgt 🙂 Donderdag wou ze zelfs niet naar de crèche zonder eerst twee verhaaltjes.

img_6774

Daarna ging ik naar mijn huisarts om de resultaten van het darmonderzoek te bespreken en te kijken wat de verdere stappen waren. Ik neem nu 3 x per dag pepermuntoliepilletjes voor het eten en heb nog iets meegekregen voor wanneer het echt te erg is. Het draait vooral nu om uitzoeken wat ik wel en niet kan verdragen en zo gezond mogelijk leven, met zo min mogelijk stress.

img_6775

Daarna moest ik nog een paar boodschappen doen en toen ik op een parking liep, vond ik dit briefje van 5 euro. Een heel leuke meevaller!

img_6776

Daarna even naar de bloemist en daar vond ik deze prachtige blauwe rozen. Ik had deze nog nooit gezien en ik vind ze magisch. Ik kon er naar blijven kijken. Toch knap wat ze tegenwoordig allemaal kunnen maken in de bloemenwereld.

img_6778

Die namiddag ging ik terug aan het werk. Ik was al een aantal weken thuis in verband met onze huwelijksreis en daarna met mijn ziek zijn. Ik vond het om eerlijk te zijn best moeilijk, want ik voelde mij nog steeds niet voldoende uitgerust. Ik was na onze huwelijksreis volledig op en ik vrees dat het hele jaar gewoon mij vreselijk had uitgeput. Ik liep een beetje overspannen rond. Gelukkig viel het allemaal goed mee en een extra bonus was dat ik mijn kerstpakket mee naar huis kon nemen. Allemaal super lekkere dingen (net nu ik gezond moet leven…) en dat fleece deken is zalig. Ideaal om mee op de zetel te kruipen en te lezen.

img_6786

Ik probeer elke dag (buiten op maandag = rustdag) mijn oefeningen te doen, maar tegenwoordig kijk ik tijdens deze ook naar de live streams van Rachel Hollis. Hieronder een foto waar ik naar de live stream van donderdag aan het kijken ben terwijl ik plank. Een vreselijke foto, maar hey… ik kan niet charmant sporten.

img_6788

Daarna was het tijd om mij te settelen op de zetel met het fleece dekentje, een boek en een lekker kop thee. En dat natuurlijk uit één van mijn nieuwe mokken die bij het kerstpakket zaten. Dit zijn vanaf nu mijn favorieten geworden. Doordat ze bovenaan een beetje naar buiten gaan, passen ze perfect aan mijn lippen en ze zijn ook gewoon tof om naar te kijken. Deze is bruin met het woord Cozy en de andere is lichtblauw met Winter erop.

img_6792

Vrijdag had ik een werkdag van 10 uren (koopavond) en omdat ik dan weinig beweeg, ging ik ’s morgens nog een rondje wandelen. Het was zo’n mooi weer, maar wel enorm koud. Brrr, die -6 graden heb ik toch even gevoeld door mijn kousenbroek.

img_6796

Maar ik deed deze wandeling ook om even te bezinnen, want ik had mijn kapoentje toen net afgezet voor haar laatste dagje op de crèche. De blauwe rozen die je op de vorige foto zag, waren voor de begeleidsters en ik had nog een doosje Leonidas pralines gekocht. Voor de kindjes hadden we cake meegenomen en ze kregen allemaal een zakje gevuld met een stuiterbal, boekje van Kikker en een Madeleine cakeje.

15826370_10210357992082012_8893409315922471930_n

Ze kreeg ook officieel haar diploma. Na 2,5 jaar was ze ‘afgestudeerd’ van de crèche. Ik kan niet geloven hoe snel de tijd is gegaan. Ik herinner mij de dag nog perfect dat ik haar voor het eerst een halve dag daar liet. Ik had de hele tijd tranen in mijn ogen tot ze weer bij mij was. Hoe kan het dat ze nu al naar de kleuterklas gaat?

15826072_10210357992122013_1960859441493314678_n

En bedankt aan alle begeleidsters om zo goed voor onze kapoen te zorgen. In de loop der jaren zijn er nog anderen geweest en jullie zijn we ook dankbaar. Lore heeft het enorm naar haar zin gehad en is mede dankzij jullie de vrolijke meid die ze nu is.

Zaterdag was weer een spannende dag want er lag sneeuw! Of eigenlijk moet ik ijs zeggen. Het leek op sneeuw, maar het was super hard. Lore vond het helemaal geweldig en zeker omdat we haar Plop paraplu mocht meenemen.

img_6817

Goed ingeduffeld gingen we op pad, want we gingen namelijk naar Lore haar nieuwe school. Het was introductie-uurtje voordat ze maandag officieel begint. Ze had het super naar haar zin en ik heb weinig schrik voor maandag. Maar ik vrees dat mama en papa het zwaarder gaan hebben. Ik kijk wel uit naar de schoolfase. Ik hou van het hele schoolgebeuren: knutselen, dopido, huiswerk, leren schrijven, speelplaatsen,… Volgens mij kijk ik er even hard naar uit als Lore 🙂 Een deel van mij dan toch.

img_6824

Daarna mocht Lore even bij haar grootouders gaan spelen terwijl Tim en ik naar de Ikea gingen. Ik moest er zijn voor maar een paar dingetjes… En het ging zoals het altijd gaat bij Ikea. Een hele kar vol.

img_6839

Maar het was een heel gezellig uitstapje. Tim en ik beschouwden het een beetje als date. We hebben er zelfs een lunch van gemaakt (weliswaar in de Ikea, maar het is wel eens zalig om je eten in één keer op te kunnen eten). Onderweg meezingen op wat 90’s hits en we hadden de grootste lol.

img_6845

Eenmaal thuis was het tijd om een paar van onze aanwinsten in elkaar te zetten. We hebben voor Lore een groot bed gekocht, dat wordt geleverd ergens in januari. We willen haar kamer tegen dan een beetje veranderen, aangezien een groot bed veel meer plaats inneemt. De boekenstandaard staat al langer op mijn lijst (zie: 9 dingen die ik wil uit de Ikea catalogus) en nu leek de perfecte moment. De stoel hebben we ook gekocht, maar deze gaat naar beneden. Hij neemt net iets teveel plaats in.

img_6847

Morgen wordt zonder meer een emotionele dag als we ons meisje uitzwaaien. Veel eindes, maar ook weer allemaal nieuwe eerstes. Soms vergeet ik het mooie te zien in het dagdagelijkse leven, maar morgen ga ik elk moment voor de volle 100% opnemen. Kleine meisjes worden groot.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s