Geluksmomentjes januari #3

Deze week ben ik extra blij dat ik twee jaren geleden besloten heb om deze blog te starten. Zo heb ik namelijk extra herinneringen aan deze week, want mijn liefste dochter ging voor het eerst naar de kleuterklas, het sneeuwde en Tim werd 35!

Maandagochtend was het grote moment aangebroken. Lore ging voor de eerste dag naar de kleuterklas. Ze zag de schoolpoort en stond te springen. We hebben haar naar het klasje gebracht en ze ging meteen met de juffrouw naar binnen en spelen. Ze was er helemaal klaar voor. De mama en papa iets minder.

img_6858

’s Avonds aten we weer een lekkere maaltijd van Tim: spaghetti, broccoli en kipfilet. Aangezien ik het probeer rustig aan te doen ivm mijn darmen (zie: Geluksmomentjes januari #2) dus licht verteerbare pasta, zeer goed gestoomde broccoli, light room (weinig saus) en gebakken kipfilet. Het is nog even puzzelen wat ik wel of niet kan verdragen, maar het gaat zeer goed.

img_6860

Die avond begon ik aan Achter gesloten deuren van B.A. Paris. Ik had hem geleend van mijn schoonmoeder en zij vond hem geweldig. Normaal gezien ben ik niet van de thrillers (lees: slapeloze nachten), maar ik wou het proberen. Lekker knus onder een dekentje.

img_6864

Tijdens de introductiedagen mocht Lore een afbeelding kiezen als haar tekentje voor het jaar en ze koos het cadeautje. Elke ochtend hangt ze hier haar jasje en legt ze haar boekentasje op de bank. Aangezien ik hier zelf op school heb gezeten, bracht het een enorme golf van nostalgie met zich mee. Ik ben ongelooflijk blij dat ik terug in deze gangen mag lopen en deze keer met een prachtige dochter aan mijn hand.

img_6865

Aangezien het weer niet al te goed was deze week, dook ik in het boek Happy Kids van Lobke Gielkens. Zij somt meer dan 100 tips voor uitstapjes of DIY’s en dit voor elke maand van het jaar. Ideaal als je even inspiratieloos bent.

img_6873

Woensdag had ik de vertelkaart van Klasse uitgeprint en laten plastificeren. Elke dag vraag ik aan Lore hoe het in de klas was, maar ik krijg alleen het antwoord “goed”. Om haar taalontwikkeling wat te stimuleren en mijn nieuwsgierigheid te stillen, bekijken we nu dagelijks deze vertelkaart en bespreken we haar dag. Het helpt echt dus een echte tip.

img_6875

Daarna was het knutseltijd. Tim verjaarde deze zondag en we gingen nog een leuke kleurplaat schilderen. Vorig jaar heb ik deze kliederschort bij HEMA gekocht voor 4,5 euro en ik ben er nog steeds super blij mee. Lore kan naar hartenlust verven en ik moet mij geen zorgen maken over haar kleding. Achteraf natte doek erover en klaar.

img_6877

Toen Lore die ochtend op school zat, was ik even gaan shoppen. Door mijn ziek zijn ben ik een paar kilo’s verloren en moest ik dringend een nieuwe broek hebben. Natuurlijk kom ik dan met meer dan een jeans thuis, namelijk ook met deze jas. Ik heb een lentejas en een winterjas, maar niets ertussenin. Ik was op zoek naar iets wat warm genoeg was, maar niet té dik was. Je kent het waarschijnlijk wel: helemaal ingeduffeld en dan staan klungelen met de buggy, autostoel, boodschappen, fietsgerief,… Ik krijg het dan meteen te warm, dus deze is ideaal.

img_6879

Donderdagavond las ik verder aan Achter gesloten deuren, maar op een bepaald moment stond ik op het punt om hem in de diepvries te leggen (herkenbaar voor de echte Friends lovers). Nu zit ik op het punt dat ik niet durf verder te lezen, maar het verhaal is zo goed dat ik wel moet. Dan wordt het Tim zijn taak om mij ’s avonds veilig in slaap te knuffelen.

img_6892

Vrijdagochtend vertrok ik naar mijn werk zonder winterwonderland, maar na 5 minuten rijden begon het echt hard te sneeuwen. Helaas bleef hij niet liggen, maar op sommige plaatsen had je toch een klein sneeuwtapijtje. Tijdens mijn ochtendwandeling vielen er echt gigantische vlokken en was het prachtig om naar te kijken.

img_6894img_6897

Tijdens deze week heb ik iets nieuws ontdekt waar ik heel enthousiast over ben, namelijk Podcasts 😀 Waarschijnlijk loop ik hier enorm mee achter, maar zodra ik mijn auto instap, zet ik een podcast op en ik geniet dubbel zo hard van mijn autorit. Ik ben nogal een piekeraar en aangezien mij dit absoluut niet verder brengt in het leven, kan ik beter luisteren naar mensen die wat te vertellen hebben en inspireren. Ik ben begonnen met Making Oprah, maar ga mij binnenkort verdiepen in de Vlaamse podcasts.

img_6903

Het was die dag vrijdag de 13de. Nu ben ik allesbehalve bijgelovig hierover en toen ik dit op mijn kalender zag, vond ik het zeer toepasselijk. Het is beter om de angst te voelen en overkomen, dan weg te kruipen en te wachten tot het over is.

img_6907

Zaterdagavond gingen we naar het verjaardagsfeest van Lore haar peter. Natuurlijk moest er voor hem een kunstwerkje worden gemaakt én ook nog eentje voor opa aangezien ze daar bleef slapen en hij te maandag jarig was. Alle kleuren werden bovengehaald en verven maar.

img_6908

Terwijl we wachten om te vertrekken, genoot ik van een lekkere brownie. Deze week snakte ik enorm naar chocolade. Hoewel dit niet het gezondste is, zijn er bepaalde weken van het jaar dat dit toch echt noodzakelijk is 😉

img_6919

En toen was het zondag, 15 januari. De dag dat de beste man ter wereld werd geboren en dat is mijn man. ’s Morgens als eerste een kroon en een lekker stukje cake. Helaas ging Lore er al mee lopen vooraleer het kaarsje goed en wel was uitgeblazen 😀

img_6928

Cadeaus kopen vind ik altijd leuk, maar ook moeilijk. Tim heeft veel interesses en hobby’s, maar aan zijn gezicht te zien heb ik het dit jaar niet al te slecht gedaan. Bushmills single malt whisky, ‘stenen’ ijsblokjes en het boek Sven Nys, kannibaal van het veld. Dit boek is niet meer zo gemakkelijk te krijgen, dus voor degenen die het nog willen, even kijken op de website van Standaard Boekhandel.

img_6934

Deze namiddag moest er natuurlijk geklonken worden op het feit dat hij 35 is geworden. We hebben de dag rustig thuis gespendeerd met Lore en de wereldbeker veldrijden in Fiuggi gekeken. Tim is echt helemaal fan geworden van crossen en ik moet zeggen dat deze wedstrijd mij ook enorm interesseerde. Het parcours was modderig en super glad waardoor er wat meer sensatie was dan anders.

img_6955

Achteraf nog wat kleuren en knutselen met Lore. Van school hebben we dit boekje, Dopido, gekregen bij de start van het schooljaar (en we hebben het abonnement voor de rest van het jaar ook genomen). Het zijn zo’n leuke boekjes om samen te doen met je kleuter. Er staan allerlei leuke dingen in waar je samen vaardigheden oefent, samen met je kind. Ik was vroeger ook al dol op dit soort boekjes en nu mag ik het weer helemaal opnieuw doen 😀

img_6958

Deze foto van onze trouwringen kreeg ik gisteren doorgestuurd van onze fotograaf, Marie Bouly . Vandaag en morgen krijgen we al onze trouwfoto’s en ik ben echt super benieuwd. Er gaan sowieso dingen bijzitten waarvan ik ze niet meer wist. Ik wil nog eens zien hoe Tim en Lore er die dag uitzagen en hoe de sfeer rondom ons was. Wees gerust, zodra ik alle foto’s heb, maak ik een selectie en verschijnen ze gegarandeerd hier op de blog en op de Facebookpagina van de blog -> Steph to Read.

img_6961

Ik heb net al een deel van de foto’s binnen gekregen dus als jullie mij willen excuseren, ren ik als een speer naar mijn tv om ze in het groot te bekijken. Een perfecte afsluiter van een perfecte dag.

Hebben jullie een beetje genoten van de sneeuw?
Luisteren jullie ook podcasts? Zo ja, hebben jullie nog tips voor mij?

Liefs,
Stephanie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s