Geluksmomentjes januari #4

Een slaapkop die mijn bed niet uit wil, kleurplezier en een tripje naar de Winter Efteling. Het enige wat onder de nul ging deze week, was de temperatuur. Brrr.

Van zondag op maandag werd Lore wenend wakker. Ik denk een nachtmerrie dus Tim heeft ze ’s nachts tussen ons in gelegd. Toen het tijd was om op te staan en ons klaar te maken, was madam met geen stokken uit bed te krijgen. Heerlijk opgekruld met haar knuffels in mama en papa hun bed, slaapt duidelijk het beste.

img_6963

Een tijd geleden had ik een stickerboek van Dora gekocht. Elke keer als ze ’s avonds flink haar tanden poetst, mag ze een sticker plakken (om de één of andere reden is het ’s avonds altijd moeilijker dan ’s morgens). Bij dit boek zat ook een grote inkleurposter. Nu hebben wij bij Sleep Design Lore haar nieuwe bed besteld en daarbij hoort ook een nieuwe kamer. We gaan mijn oude kleerkast verven en wat planken ophangen. En voor aan de muur wou ik haar verrassen met deze ingekleurde poster van Dora. Ik heb er hard aan gewerkt en hij is bijna klaar. Ik hoop dat ze het leuk vindt.

img_6968

Deze foto stuurde ik dinsdagochtend naar Tim. Ik vind het altijd zo schattig om te zien dat ze in de rij gaan staan wanneer de bel gaat. Dit was het eerste deel van haar tweede week op de kleuterklas en ze doet het zo goed. We zijn heel trots op haar.

img_6976

Ik heb er een tijdje over getwijfeld, maar ik heb toch besloten dit boek te kopen. Ik denk dat iedereen hier wel eens mee in dubio zit (moeten en willen) en het leek mij interessant om deze toe te voegen aan mijn leeslijst. Als het mij bevalt, zal ik er zeker een recensie over schrijven, maar eerst nog de tijd vinden om het te lezen 😉

img_6982

Op dinsdagavond hadden wij bij Kind & Gezin (haar laatste afspraak) een voucher gekregen om het boekbaby-tasje op te halen in onze bib. Ik wou dit eerst met Lore doen, maar zij was die dag niet in de mood dus ging ik alleen. Vroeger ging ik vaak naar de bib, maar het laatste jaar is het er zelden van gekomen. Ik vond het heerlijk om terug te zijn. Hoewel het op woensdagnamiddag vrij druk is, hou ik van de sfeer. Ik heb mij even gesetteld in een stoel en genoten van een half uurtje me-time. Ik wil proberen dit vaker te doen. Het geeft me de rust om wat schrijfwerk gedaan te krijgen en ik word niet afgeleid door huishoudelijke taken.

img_6986

Aangezien de temperaturen om 8u00 nog aan de lage kant waren deze week, vertrokken we thuis vaak als eskimo’s. Lore was donderdagochtend weer helemaal klaar om te vertrekken. Nog snel een kusje geven bij moeke en we konden gaan.

img_6988

Volgens mij heb ik het al vaker vermeld, maar mijn man is gewoon de beste. Donderdagavond kreeg ik van hem een zalige voetmassage. We praten dan even over onze dag, de opvoeding van Lore en onze plannen voor de dag daarna. Een zalig, rustgevend verwenmomentje.

img_6995

Elke avond lees ik voor Lore een verhaaltje als ze in haar bedje ligt. Ik heb er een klein stoeltje staan zodat ik dicht bij haar ben. Vrijdagochtend was het haar beurt om voor te lezen aan haar knuffels, want deze bleven in bed terwijl zij naar het schooltje ging. Ons kleine prinsesje.

img_6997

Vrijdagavond kwam ik thuis van het werk en wou ik maar één ding: lezen. Ik heb twee boeken liggen waar ik momenteel aan bezig ben, maar door de lange dag wou ik niets liever dan in de Flow lezen.

img_7002

Zaterdagochtenden zijn heilig voor Tim. Wanneer hij niet moet gaan werken, is dit zijn quality-time met Lore. Ik kreeg gisteren deze foto met de tekst: Wij houden van u! * smelt *

img_7011

Lore wil al een paar dagen super graag nagellak. Ik ben geen fan van echte nagellak te gebruiken, maar ik heb al vaker gelezen over Nailmatic. Deze is op waterbasis en kan gewoon met zeep verwijderd worden. Ik ging daarom even kijken in een kinderwinkel (Lorre&Florre) bij ons in het centrum terwijl Lore leuk aan het spelen was. Ze hebben hier een heel leuke kinderhoek dus ideaal voor als de mama’s even willen rondkijken. Helaas kon ik hem nergens vinden, dus ga ik proberen via de website van Wolf en Wolkje.

img_7016

’s Avonds kroop ik de zetel op met een fleece deken, een muffin, thee plus de film Pride and Prejudice. Ik weet niet waarom, maar opeens had ik hier super veel zin in. De film is nog steeds niets vergelijken met het boek, maar het komt in de buurt. Heerlijk zo’n rustige zaterdagavonden.

img_7022

En op de keukentafel stonden deze mooie tulpen. Deze had ik die dag van Lore en Tim gekregen. Ze zijn echt zoo lief voor mij. Zo’n lieve kleine dingen als dit, zorgen ervoor dat ik de gewone dagen des te meer waardeer. Deze bos bloemen zal mij de hele week, elke keer ik naar de keuken ga, doen glimlachen.

img_7024

Na een hele week aftellen, vertrokken we zondagochtend naar de Efteling. Hoewel Lore enorm enthousiast was, moest de mama zeker niet onder doen. Ik blijf het een magisch pretpark vinden. Het was de eerste keer dat ik deze kleine kleuterspeeltuin zag. Hoewel het maar een paar graden was, was het toch aangenaam met het zonnetje. We hadden geen betere dag kunnen kiezen.

img_7031

Allemaal lekker ingeduffeld en de attracties op. Wanneer je met kleuters gaat, zie je het park heel anders dan wanneer je mensen van je eigen leeftijd meehebt. Een paar maanden geleden was ik ook hier voor mijn vrijgezellenfeest en toen gingen we in alle ‘grote’ attracties. Nu focusten we ons voornamelijk op de Carnaval attractie, de Droomvlucht, autootjes rijden, speeltuintjes en natuurlijk het Sprookjesbos.

img_7037

Een vriendin van ons ging ook mee met haar zoontje. Hij en Lore schelen maar 9 maanden en op deze leeftijd (2,5-3 jaar) beginnen ze goed met elkaar te kunnen spelen. Mijn vriendin had deze bolderkar meegebracht en hij heeft super goed dienst gedaan. Volgepropt met kussens en dekens. Onze spruiten waren de koning te rijk. Ik denk dat wij binnenkort hier ook in gaan investeren. Heel gemakkelijk.

img_7044

Hetgeen ik het meeste van verschoot, was de grootte van het Sprookjesbos. Elke keer dat ik hier was, hebben we het niet volledig uitgelopen en nu zijn we er toch zeker 45 minuten geweest. De kinderen vonden het helemaal geweldig en ik kan uren kijken naar alle leuke kleine huisjes, poppetjes en muzikale paddestoelen.

img_7053img_7055img_7054img_7058

En op het einde kwam mijn favoriet. Het is ongelooflijk hoe mooi ze dit hebben gemaakt. Het was zalig rustgevend om naar de verhaaltjes te luisteren en toen we uiteindelijk moesten vertrekken was Lore er helemaal het hart van in. Gelukkig kan je via Youtube allerlei filmpjes kijken van de Sprookjesboom, maar ik heb wel moeten beloven dat we nog een keertje terugkwamen.

img_7061

Het was de perfecte afsluiter van een rustige week. Het leven begint weer een routine te krijgen sinds Lore haar eerste dagen op de kleuterklas. Ik begin mijn draai te vinden met mijn nieuwe eetregime en er ligt weer een nieuwe week in het verschiet. Ik heb er zin in.

Ben jij al eens ooit naar de Efteling geweest? Wat is jouw favoriete gedeelte?

Liefs,
Stephanie 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s