Geluksmomentjes januari #5

Het begin van een nieuw verhaal, onze maandelijkse date night én Wout van Aert als wereldkampioen veldrijden. Een heel rustige week, maar wel eentje vol inspiratie.

In onze keuken gebruik ik alleen een klein vuilbakje op het aanrecht en het mijne begon stilaan te verslijten. Ik kreeg van mama een nieuwe cadeau, in de vorm van een appel. Heel schattig, plus hij staat goed bij de rest van de keuken.

img_7068

Lore heeft de laatste weken een beetje moeite met slapen. Hoewel het al een stuk beter gaat dan vorige week, belande ze dinsdagnacht toch terug in ons bedje, nadat ze eng had gedroomd. De foto is zeer onscherp, maar zoals je kan zien, nam madam het hele bed in en viel ik er nog net niet uit.

img_7069

Sinds vorige week is er een verhaal beginnen broeien in mijn hoofd waar ik heel enthousiast over ben. Ik ben er al de hele week mee bezig en het plot is bijna compleet. Ik vind het heerlijk om te zien hoe een verhaal gevormd wordt in mijn hoofd. Ik kan niet wachten om er verder aan te werken.

img_7082

Ik had van Annelore van Compleet Geluk een leuk kerstpakket gekregen met #toffekerst en donderdag ontdekte ik deze ongelooflijke koekjes. Helaas was er een heel pakje van en hoewel ik het al meenam naar mijn werk om het niet helemaal alleen naar binnen te werken, heb ik toch veel meer gegeten dan nodig.

img_7083

Weet je nog dat ik vorige week (Geluksmomentjes januari #4) vertelde dat ik sinds lange tijd nog eens naar de bib was geweest en hoe zalig ik dit vond? Tim stuurde mij donderdag deze foto door. Heel fijn om te lezen dat het weer in de lift zit.

img_7084

Kwam ik er deze week via Instagram achter dat er Youtube-video’s bestaan waarin je de geluiden van bekende kamers/delen van Hogwarts (Zweinstein) kan laten afspelen. Zo bestaat er een ‘filmpje’ van een uur lang, waarin je niets anders hoort dan een knisperende haard, regen op de ramen, uilen, omdraaiende bladzijden en een occasioneel gekras van een inktpen met op de achtergrond beelden van de bibliotheek. Het spreekt voor zich dat deze worden geïntegreerd in mijn schrijfroutine.

img_7092

Maar wanneer er energieke scènes geschreven moeten worden, moet er andere muziek opstaan. Vrijdagavond ging ik mijn oude afspeellijsten af en kwam ik uiteindelijk op Missy Elliot uit. Ha, de nostalgie.

img_7099

Die dag was ik ook begonnen aan het boek Op de tweesprong van moeten en willen van Elle Luna. Ik heb dit boek in twee dagen uitgelezen en zeker aan te raden voor iemand die even wil weten of hij goed bezig is in zijn leven qua carrière en passie.

img_7100

Zaterdagochtend vroeg met Lore naar haar grootouders aangezien Tim en ik beide moesten werken. Ze vind het altijd super fijn aangezien zij de meest lieve hond hebben. Hij is echt haar knuffelbeer en laat alles toe. Deze week was ze hem zelfs pudding met een lepel aan het voederen…

img_7103

Die dag voelde het buiten zo aangenaam. De temperaturen waren gestegen, het zonnetje scheen en het rook gewoon naar het einde van de winter. Hoewel ik hou van dit seizoen, vind ik het heel fijn dat de temperaturen iets zachter zijn geworden. We zijn er ook meteen op uit getrokken en ’s middags met Lore wat gaan wandelen/fietsen.

img_7106

Tim en ik proberen, sinds de geboorte van Lore, een maandelijkse date night in te lassen. De laatste tijd (met het huwelijk en ziek zijn) is het er helemaal bij ingeschoten, maar deze maand is het ons gelukt. We zijn gaan eten bij Hamachi en zoals altijd was het weer heel lekker. Ik vind de lampen daar echt super tof.

img_7109img_7111

’s Avonds deelde ik deze pagina’s uit Op de tweesprong van moeten en willen op Instagram. Ik vond het zo to the point. Hier draait het uiteindelijk allemaal om.

img_7115

Deze namiddag gingen de mannen het WK veldrijden kijken (bij een vriend thuis) en hadden de vrouwen met kinderen bij ons thuis afgesproken. Het was heel gezellig en de kinderen hadden de grootste lol. Je ziet ze niet, maar langs Lore (achter de tafel) staan nog twee jongens. Blijkbaar ging Lore met één van hen trouwen. Het was nog onduidelijk welke van de twee, maar de papa was er achteraf niet heel gelukkig mee 😉

img_7121

Toen iedereen weg was en Tim thuis was, hebben we nog snel een pizza van de Plus in de oven gegooid. Lore had echt een super dag: deze nacht blijven slapen bij moeke en hier ’s morgens heel het huis overhoop zetten, vriendjes die kwamen spelen, lekkere popcorn en knakworstjes plus ’s avonds nog twee stukken pizza. Maar goed dat ze overdag voldoende beweging heeft gehad. Maar deze pizza was ook om Tim te troosten, want…

img_7122

Wout van Aert is wereldkampioen!! Sinds een paar weken ben ik fan geworden van het veldrijden, mede door het programma Kroonprinsen op één. Tim en ik hadden een weddenschap: als Mathieu van der Poel won, moest ik de badkamer poetsen morgen en als Wout van Aert won, krijg ik elke dag voor een hele week een massage van 30 min. Het klinkt als een oneerlijke deal, maar hij heeft zelf de tegenprestatie mogen kiezen (hij weet hoe hard ik een hekel heb aan de badkamer poetsen). Hoewel we het beide wel erg jammer vonden voor van der Poel, ben ik wel heel blij voor van Aert.

img_7125

Jullie hebben misschien de laatste tijd gemerkt dat het wat rustiger is op de blog. Ik heb besloten om het kalmer aan te doen en geen 3 artikels per week meer te posten. Door de gebeurtenissen van de vorige maanden (ziek zijn, stress, prikkelbaar darmsyndroom) heb ik overal wat meer de rem op gezet. Binnenkort hoop ik wat foto’s van het huwelijk te kunnen delen en wat recepten voor Tim’s Food, maar de frequentie zal iets minder worden dan voorheen.

Hopelijk hebben jullie een fijne week gehad en staat er weer een leuke week in het verschiet.

Liefs,
Stephanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s